„Freenet“ – alternatyva ACTA kontroliuojamam internetui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-02-15 13:52
Atrodo kad jau atrodo kad kovojama su vejo malunais priims ta padarys ana prims ta padaris dar ka nors.
edgarasl 2012-02-15 16:07
Norint patenkinamai naudotis freenetu, reikia atriekti didziule dali disko (gal netgi visa atskira diska), kad galetu atkeliauti duomenys. Be to reikia laikyti kompiuteri ijungta 24/7. Kitaip nieko gero. Leciau negu modemas.
Nierka 2012-02-15 18:30
Dar galėčiau pridurti, jog tame Freenet'e šiuo metu pagrindinis turinys yra vaikų pornografija ir panašūs neleistini dalykai. Neradau jokios aktualios informacijos, vien visokie draudžiami dalykai arba išvis neaiškūs dokumentai, instrukcijos, kurios tikriausiai ir yra nelegalios. Neveltui sakoma, jog Freenet yra tamsioji normalaus interneto pusė.
Varnagas 2012-02-15 20:15
Taip ko gero yra dėl to, kad lig šiol nebuvo reikalo taip skrupulingai slėpti visa kita. Tik tuos pačius juodžiausius ir iškrypėliškiausius dalykus. Kaip jau bebūtų, freenet yra lygiai tokia pat priemonė kaip kad yra torrentai. Ir naudotojai jau patys renkasi ir sprendžia, kam ir kaip tas priemones panaudoti... Po straipsnio vėlei įsirašiau freenet vien pažiūrėt kas pasikeitę. Sutinku, saugumas ir anonimiškumas čia turbūt didžiai didūs. Bet pakol kas nėra patogus naudoti publikai. Eilinis internautas nei suprastų kas tai yra, jam davus freenet linką. Pvz subtitrų failo linkas: CHK@ZF7osZT~e-5wuTTwHVqiji0CboeqFetFpGQFE~Hgq7g,-wvksG2vjBFC9Im4nygr9J-bk5N8QF0tP8i7EA7QWP8,AAIC--8/Drive%20%282011%29.srt Jeigu naršyklė būtų išmokyta suprasti tokias nuorodas (kad ir per plėtinius), panaudojimas ir pritaikymas galėtų tapti daug platesnis ir patogesnis.
blizzard 2012-02-15 20:38
Kaip jau minėta straipsnyje jeigu internetas sustos, tai developeriai imsis šitos platformos ir viskas greit pasikeis.
Varnagas 2012-02-16 10:27
Kitas dalykas ką prisiminiau, ir dėl ko ankstesniais kartais ištrindavau šitą freenet node, tai yra hardo apkrovimas visu metu. Visą laiką kažką intensyviai daro. Ir tuo pačiu trukdo kitiems procesams, kurie hardo prieigos didelės reikalauja, kad ir trumpam. Palyginus su torrentais, jie hardą net ir didesniais greičiais apkrauna daug saikingiau, nuosekliau, beveik netrukdo kitiems procesams. O šitas freenet tik rija hardą ir viskas. O kai hardas paprastai būna labiausiai stabdantis kompiuterio komponentas (pvz įjungiant kompiuterį), freenet visą kompiuterio darbą dar labiau apsunkina savo maniakišku poreikiu jame ką nors daryti. Taigi paprastiems mirtingiesiems draugiškoje freenet versijoje šitas nuolatinis hardo apkrovimas turės būti kažkaip stipriai apmažintas. O iki tol - vėlei trinu jį lauk. Vien iš idėjos nesinori drožti hardo...
vc. 2012-02-16 23:51
Apie Tor kasnors girdėję? Kaiptik šiandien klasiokas supažindino su programa. Prisiskaičiau visokių paranojikų komentarus apie policiją ir samdomus žudikus, tai net nežinau ar lysti ten. Nors pati programa sako, kad 100% anonimiškumas yra garantuotas. Kas nors turit patirties gal su Tor?
technologas 2012-02-16 23:54
Tor ne siuntimuisi skirta.
vc. 2012-02-17 12:11
Ir? Nereiškia, kad naršyt su ja negalima
rwc 2012-02-17 19:39
The Onion Router - tai proxy serveris (dažnai pateikiamas su atitinkamai sukonfigūruota naršykle, kaip OperaTor). Jis gali apsaugoti nuo šnipų tavo tinkle ar ISP, bet yra būdų, kaip "pikta" svetainė gali atsekti tavo IP, jei pats nesisaugosi. Jei nori jaustis bent kiek padoriai saugiai, turėtum išjungti Javascript, naršyklės įskiepius ir priedus kaip Flash. Kitas žingsnis: naudoti privatųjį naršymą. Plius visai paranojiškas: naudoti Safe Mode, dar geriau - kokį LiveCD arba specialiai sukonfigūruotą virtualią mašiną (jų yra, pavyzdžiui, VMWare svetainėje). Savaime suprantama, tuo pat metu nelaikyti įjungto el. pašto, Skype ar pan., iš ko tave galima identifikuoti - nes bet kuri programa gali turėti spragų.