„Torrent“ kūrėjo technologija, kuri „sunaikins televiziją“  (5)

Programuotojas Bramas Cohenas, sukūręs populiarų „torrent“ failų dalijimosi protokolą ir programą „BitTorrent“, pademonstravo savo naują kūrinį – „peer-to-peer“ tiesioginės vaizdo transliacijos protokolą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujovė buvo pristatyta pirmadienį San Franciske, renginyje „MusicTech“, skelbia Gigaom.com.

B. Coheno teigimu, naujoji technologija, kuriai nereikia jokio centrinio serverio, leis žiūrėti tiesiogines vaizdo transliacijas milijonams žmonių. Ji gali būti naudojama tiesioginėms vaizdo konferencijoms, transliacijoms, vaizdo žaidimų turnyrams ar net tiesioginėms sporto renginių transliacijoms. „Mano tikslas yra sunaikinti televiziją“, – juokavo B. Cohenas.

Vaizdo transliacijoms pritaikytą „peer-to-peer“ protokolą jis kūrė kelerius metus. Failų dalinimuisi skirtas algoritmas netiko, nes jo vėlinimo laikas (angl. latency) yra pernelyg didelis.

„BitTorrent Inc.“ kol kas neatskleidžia, kaip ketina naudoti šį kūrinį, tačiau B. Cohenas užsiminė jau šnekėjęs su keliais potencialiais partneriais. Šiuo metu protokolas tebėra testuojamas.

Bet kokiu atveju, daugiausia naudos gaus vartotojai, nes naujos technologijos suteiks priemonių plėsti interneto turinį ir jo pasiekiamumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(3)

Komentarai (5)