„Xperia SmartTags“ – naujos galimybės išmaniųjų telefonų valdymui (Video)  (2)

„Sony“ kompanija garsėja ne tik kaip aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų, tačiau kaip ir įvairių mobiliųjų įrenginių aksesuarų gamintojas. Pagrindinė tokių aksesuarų paskirtis – integruoti šiuolaikinius daugiafunkcinius įrenginius į namų interjerą bei tuo pačiu kaip galima labiau supaprastinti išmaniųjų telefonų naudojimą įvairiose situacijose. Būtent tuos pačius tikslus siekiama įgyvendinti ir su naujai „CES 2012“ technologijų parodoje pristatytu „Xperia SmartTags“ aksesuaru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xperia SmartTags“ – tai artimo nuotolio belaidžių komunikacijų arba tiesiog NFC (angl. „Near Field Communication“) technologijos pagrindu veikianti žyma, kuri gali būti naudojama siekiant pakeisti įvairius išmaniojo telefono nustatymus vienu prisilietimu. Žinoma, šiuo atveju taip pat būtina turėti daugiafunkcinį įrenginį, kuris palaiko NFC technologiją bei įdiegtą specialią programinę įrangą, kurią nemokamai galima parsisiųsti iš „Android Market“ internetinės parduotuvės.

Kiekvienoje tokioje žymėlėje gali būti saugomi vis kiti mobiliojo įrenginio nustatymai. Pavyzdžiui, telefoną priglaudus prie „Xperia SmartTags“ aksesuaro automobilyje gali būti aktyvuojami „GPS“ ir „Bluetooth“ ryšio moduliai bei paleidžiama navigacijos programinė įranga. Tuo tarpu grįžus namo bei prilietus įrenginį prie kito pakabuko gali būti aktyvuojama „WiFi“ tinklo prieiga bei išjungiami anksčiau minėti ryšio moduliai.

Nors, kaip buvo minėta anksčiau, „Xperia SmartTags“ programinę įrangą žymelių konfigūravimui jau galima parsisiųsti iš „Android Market“, tačiau paties aksesuaro įsigyti dar negalima. „Sony“ praneša, kad šis produktas parduotuvių lentynas pasieks kartu su „Xperia S“ išmaniuoju telefonu bei kainuos apie 30 JAV dolerių (rinkinyje bus 4 „Xperia SmartTags“ pakabukai).

Daugiau apie „Xperia SmartTags“ veikimą ir pritaikymo galimybes žiūrėkite tolesniuose video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)