„Dell“ prioritetu tampa IT paslaugos, ne asmeniniai kompiuteriai  (0)

Kompanijos „Dell“ atstovai neseniai užsiminė, jog ateityje įmonė mažiau orientuosis į pozicijų išlaikymą asmeninių kompiuterių rinkoje ir nuo šiol daugiau dėmesio kreips IT sektoriaus paslaugoms, net jei tai lems iškritimą iš kompiuterių rinkos lyderių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt daugelis iš mūsų prisimena, kokiu skandalu virto paskutinioji didžiausio pasaulyje kompiuterių gamintojo HP restruktūrizacija. Tuometinė HP vadovybė rugpjūtį nusprendė perimti IBM patirtį ir atsisakyti maža pelno marža pasižyminčios asmeninių kompiuterių gamybos bei susikoncentruoti į paslaugų ir programinės įrangos kūrimo segmentus.

Kuo viskas baigėsi? Didele panika ne tik pačioje kompanijoje, bet ir tarp investuotojų, akcininkų bei kompanijos klientų. Naujoji HP prezidentė Meg Whitman iki šiol reguliariai ramina HP klientus, ypač verslo segmente.

Vis tik pasirodo, jog ne visi tradicinių asmeninių kompiuterių gamintojai noriai remiasi HP patirtimi. Kaip teigia interneto portalas „PC Pro“, kompanijos „Dell“ atstovai išreiškė įsitikinimą, jog kompanija artimiausiu metu susikoncentruos į paslaugų teikimą informacinių technologijų srityje ir nustos būti vien kompiuterių gamintoja.

Jau dabar 30 % „Dell“ pajamų gaunama iš verslo sektoriui teikiamų paslaugų, o bendro pelno dalis iš šios veiklos asiekia 50 %. Tuo pačiu metu paskutinėje ketvirčio finansinėje ataskaitoje buvo pažymėta, jog vartotojams skirtų asmeninių kompiuterių pardavimai sumažėjo 2 %.

Tiesa, tai nereiškia, kad Dell ketina visiškai atsisakyti kompiuterių gamybos. Tačiau kai kurių periferinių įrenginių gamybą amerikiečiai vis tik nutrauks. Kad būtų sustiprintos pozicijos IT paslaugų sferoje, Dell gali įsigyti keletą kitų kompanijų. Iš esmės, toks kurso keitimas nebuvo spontaniškas – tokius planus Dell vysto, šaltinių teigimu, jau apie pustrečių metų ir kol kas kompanijos vadovybė yra įsitikinusi savo priimtų sprendimu teisingumu.

Daugelis turbūt pastebėjo, kaip atsargiai „Dell“ atnaujina savo planšetinių kompiuterių asortimentą, o prie ultrabookų gamintojų eilių prisijungė vos ne paskutinę minutę. Visa tai akivaizdžiai sako, jog „Dell“ prioritetai keičiasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: