Kompanija "Dell" investuoja 100 milijardų dolerių į Kiniją  (2)

Amerikos kompanijos, pralenkdamos viena kitą sumų dydžiu, investuoja į Kinijos ekonomiką, matydamos šios šalies vidinės rinkos perspektyvas. Vienas stambiausių pasaulyje kompiuterių gamintojų "Dell" savo produkcijos gamybai ir pardavimams skatinti Kinijoje pasiruošęs išleisti apie 100 milijardų JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu "Dell" planuoja įsitvirtinti antros didžiausios pasaulio ekonomikos rinkoje, rašo portalas  "Masterforex-V". Pardavimų didinimas bus pradėtas jau nuo 2011 metų šalies centrinei daliai priklausančios Sičuan (Sichuan) provincijos Čengdu (Chengdu) mieste (11 milijonų gyventojų), kur bus atidarytas gamybos, pardavimų ir serviso centras.

Kompanija tikisi ne tik gaminti kompiuterius Kinijoje, bet ir juos realizuoti šios šalies rinkoje. Naujajame veiklos centre planuojama įdarbinti daugiau kaip 3000 darbuotojų. Tokia kompanijos plėtros strategija pasirinkta reaguojant į sparčią IT ir kompiuterių verslo plėtotę vakarinėje šalies dalyje bei siekiant stiprinti atsvarą augančiai konkurencijai iš kitų Azijoje įsikūrusių kompiuterių gamintojų. Šiuo metu "Dell" aktyviai kovoja su Taivano "Acer Inc." dėl antro didžiausio pasaulyje kompiuterių gamintojo vardą. HP kol kas išlieka globaliu lyderiu.

Kinija užsienio investuotojų projektus savo vakariniuose regionuose intensyviai remia jau daugiau kaip dešimtmetį. "Dell" neatskleidžia, kokių nuolaidų Kinijos vyriausybė kompanijai pasiūlė mainais už naujo komplekso įrengimą Čengdu mieste.

"Dell" Kinijoje šiuo metu yra įdarbinusi apie 6000 darbuotojų, kurie dirba keliose gamyklose, serviso, dizaino ir inžinerijos bei kitose pagalbinėse įmonėse, įsikūrusiose pietryčiuose esančiame Xiamen mieste, Šanchajuje ir Daliane. Gamintojas taip pat bendradarbiauja su šios šalies elektronikos gamintojais. 100 milijardų dolerių kompanija žada investuoti per 10 metų laikotarpį. Palyginimui, 2009 metais kompanija čia investavo 23 milijardus dolerių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)