Kinijos valdžia grasina atimti licenciją iš „Google“  (4)

Kinijos valdžia pareikalavo iš „Google“ nutraukti vartotojų nukreipimą iš tinklalapio Google.cn į Honkongo sistemą Google.com.hk, kur vartotojams pateiktos užklausos necenzūruojamos. „Google“ nesutikus, Pekinas grasina atimti iš bendrovės licenciją su interneto turiniu susijusių paslaugų tiekimui. Apie tai rašoma oficialiame „Google“ tinklaraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ licencija galioja iki liepos 30 dienos. Be jos bendrovės veikla Kinijos interneto segmente draudžiama. Jei valdžia atsisakys pratęsti licenciją, „Google“ privalės nutraukti paieškos sistemos Google.cn darbą ir pasitraukti iš Kinijos rinkos.

„Google“, kuri birželio 28 dieną padavė paraišką licencijos pratęsimui, buvo priversta sutikti su Kinijos valdžios reikalavimais. Dėl to artimiausiu metu Google.cn lankytojai nebus automatiškai nukreipiami į Honkongo tinklalapį. Vietoje to, jiems bus siūloma paspausti ant Google.com.hk nuorodos.

„Google“ konfliktas su Pekinu trunka jau keletą metų. 2010 metų pradžioje nežinomi hakeriai įsilaužė į „Google“ kompiuterines sistemas ir pagrobė bendrovės intelektualinį turtą. „Google“ teigia, kad šie hakeriai yra iš Kinijos, todėl kompanija pagrasino pasitraukti iš šalies rinkos ir nutraukti paieškos rezultatų cenzūravimą. Vėliau „Google“ nukreipė vartotojus iš Google.cn į Google.com.hk tinklalapį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)