Interneto piratų baudos neišgąsdino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HAL9000 2012-02-29 13:45
Ilgą laiką stebint įvairias batalijas dėl piratavimo, man labiausiai juokas ima iš "Don Kichoto" Simanavičiaus. Na, tiek to - prieš laisvę internete propaguojančius piratus jis dar gali užsirišti ausis ir negirdėti jokių argumentų (nors tų argumentų gan išmintingų jam nemokamai pridalija netgi tie patys piratai) - bet kad jis negirdi netgi kitų protingų žmonių argumentų. Netgi patys autoriai kažką išsako, o tas riboto mąstymo "megztukas" net nesiklauso ką šneka netgi jo paties ginamieji. Kaip užsikirtusi plokštelė vis kartoja tą patį - "jūs turite mokėti, jūs vagys, to negalima, visus sugausiu, visus nubausiu". "Megztuk", ar ne laikas būtų truputį įsiklausyti į tai, ką ir kaip šneka visi aplinkui. Kai jau visi aplink (tame tarpe ir autoriai, ir netgi jų teisių gynėjai) jau nebekalba taip kategoriškai, kai jau visi suvokia, kad nebe tas amžius, nebe tie naudojimosi įpročiai ir platinimo formos - tai gal jau metas persiorientuot ir kalbėt bei elgtis nuosaikiau. Kai 100 aplink jau kalba vienaip, o "megztukas" - vos ne vienintelis kitaip, tai metas būtų susimąstyti - galbūt tai tavo asmeninė problema, o ne aplinkos problema. Ir aš visai ne apie piratavimo pateisinimą.
BadAss 2012-02-29 13:52
"Žmonių, kurie pirmi įdėjo piratinius įrašus į internetą, adresai jau gauti, tokių yra apie 20–30. " O kaip megztukas tuos adresus gavo? Vel is utorrento fotkino?
Archi_archer 2012-02-29 14:30
Aš tai nežinau, kaip yra, bet man susidaro įspūdis, kad pono Simanavičiaus piratų medžioklė yra ne kokia autorių ar įstatymų gynyba ar laikymasis, o įsižeidusio žmogaus principo reikalas padaryti viską kas jo valioje, kad sustabdyti piratavimą. Gal interneto piratai jo moterį iš jo paviliojo ar kitaip jį įžeidė ar nuskriaudė. Nes man tai šitas reikalas primena viduramžių raganų medžioklę... Ir šiaip, kai žmonės uždirbs tiek, kad jiems po visų mokesčių liks už ką pirkti legalius filmus, muziką ir programas, tai jie ir pirks.
Pumper 2012-02-29 14:33
BS
lizunas 2012-02-29 14:39
Sako nieko nemokėjo už stebėjimą, juokauja gal man įdomu, kokie ten policininkai dirbo viršvalandžius ir laižė batus ponui Vytautui? Iš mokesčių mokėtojų algas pareigūnams moka, o jie gina pelno siekiančias organizacijas, kai turėtų ginti mus... Pamenu, kai papasakojo apie poną Vytautą, kai policija vykdė kratą didžiausiam turgaus "piratui". Tai ARO būrio vadas vos nevožė Simonavičiui per veidą, nes jis per daug vadovavo pareigūnams atliekant kratą
sabotan 2012-02-29 14:41
Geriau patyletu simonavicius. Visada mato tik vieną pusę. Jai ne piratai tai Nieks nežinotu kad toks filmas yra. Kiek skandalu kilo kiek reklamui filmui nemokamos padarė. Tegu susimoko už ta reklama nemokama.
kroitus 2012-02-29 14:55
Ne įspūdis, o taip ir yra - Simanavičius turi asmeninę nuoskaudą būtįnt prie Linkomaniją - kažkada jos buvęs vadovas gi nukniso lanva.lt adresą. O ir šiaip ne kartą yra apsižodžiavę, man rodos. Taip kad čia ne tiek „pagausiu piratus“, kiek „aš linkomanijai atkeršysiu“. Juk kodėl jis tik linkomaniją mini, kaip nuolat pažeidinėjančią autorių teises? Juk kiti tai irgi daro...
wiedras 2012-02-29 15:03
Megztuko kerštas.
dawid90 2012-02-29 15:12
...kinuose nuo liepos 5 dienos.
Christmas_fun 2012-02-29 16:18
Man irgi visada buvo įdomu kodėl niekada torrent. lt ? Vartotojų skaičiumi jis turbūt nusileidžia LM, bet tikrai nėra "mažo kalibro" torrent svetainė.
faktas 2012-02-29 16:35
Čia kažkoks burbulas pučiamas. Kiek skaičiau komentarų apie filmą, tai tik vienas kitas plius minus teigiamas.
Techas 2012-02-29 17:19
O kas finansavo filmo kūrimą?
jamalou 2012-02-29 17:53
Tai filmas kaip ir atsipirko. Aišku visada gerai kūrėjams gauti pelno kuo daugiau. Šiaip kiekvienas supranta, kad nori kūrėjai uždirbti, kad gyvent būtų iš ko.. Tad pateisinu, kad kovos. Tik yra kaip visuomet vienas BET ar bus išlygų (žmogiškajame faktoriuje), pavyzdžiui: kaip atsisiuntė mokyklinio amžiaus vaikas gyvenantis kaimo vietovėje - jis nei skaito tų žiniatinklių nei ką.. Tik pramogauja - žaidžia žaidimus, žiūri filmus.. Tai negi ir tokį bausite???? -> Kuris realiai neturi galimybės nuvykti į miestą pažiūrėti kinoteatre, nes tėvai uždirba minimumą ir gyvena iš savo daržo maisto produktų, bet kaip visi nori gi apsišviesti, papramogauti -> žiūrint Lietuvišką kiną.. Ir kas svarbiausia jis nė nenutuokia, kad darbo blogai - "piratauja".. Nes pavyzdžiui aš - mokykliniame amžiuje nežinojau, kad čia kažkokia nusikalstama veika siųstis filmus.. Žinoma, dabar suprantu, kad tai yra produktas, į kurį įdėta daug darbo ir norima už jį gauti pajamų. Tik kartais ar vertas tas filmas tiek?? Kiek mačiau reklamas Tado Blindos, tai nė kiek nekabino. Vadinasi, marketingo strategija nebuvo tokia gera, kaip kad Holivudas padaro (aišku jis lyderis tuose dalykuose yra net knygose analizuota rinkodara). Beje, o kaip ta LANVA įrodys, kad pas mane buvo atsisiųstas tas filmas ir iš karto ištrintas?? =O Tai aš taip pat galiu, bet kada įrodyti, kad LANVA daug prisiuntė ir ištrynė, neva pagal jos IP ar dar ten ką nors. Čia kažkaip idiotiškai skamba.. Nes gali ir prilįsti su savo technika prie tokių, kurie siuntėsi laisvai platinamą filmą per torrent'us ir kažkaip neva prisikabino tas IP.. Kas tada kaip įrodyti?? Jei kompe failo nėra - LANVA bandys teigti, kad buvo, o adresatas, kad niekaip..?
UDE 2012-02-29 17:54
idomu kaip jis irodys kas buvo torent failiuko viduje jei kompe nebus nei jo nei pacio siuntinio
Robinis 2012-02-29 18:05
tegul Simanavicius susidomi torrent.lt turiniu ir visu porno ir t.t.. va ten tai zalojasi jaunimas ir t.t... plius uzsienio trackeriuose jis jau sklando ir zmones siunciasi.
Techas 2012-02-29 18:34
Kas gal žinote,kiek kainavo sukurti šį filmą ir kiek iš tų pinigų buvo skirta iš Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos?
immortallt 2012-02-29 19:27
As jau savaite ieskau nusipirkti kompakto internete, deja neradau. Tai kaip jie nori, kad zmones isigytu kompaktus ? Nejau man reikia dabar pro visas parduotuves vaiksciot, kad susirast ? Tai zinot ka, man tas kompaktas pabrangs iki kokiu 200LT vien del laiko sukisto jo ieskant.
Domas1 2012-02-29 20:00
Man asmeniskai i tokio tipo filmus geriau eiti i kino teatra negu DVD pirkti, nes pojutis kur kas didesnis ir kaina mazesne. O del torrentu, lietuvisku svetainiu be torrent .lt yra pilna, paieskokit per google, as radau net kelias desimt :] tai nenuostabu jog plistu taip greitai piratavimas, kol tokiu svetainiu neuzdarys tol niekas nieko ir nepadarys, o baudimas konkretaus vartotojo tai vienadienis reikalas. Ateis kita diena ir vel nauji zmones platins, nenubaus gi visos valstybes jog siunciasi, tegu svetaines kontroliuoja kaip kad Kinija ir Didzioji Britanija ir kitos salys, tada ir nebus bedu. Manau cia interneto tiekeju apsileidimas arba istatymuose skyle jog negali nieko niekas niekam padaryti.
1337 2012-02-29 20:40
Megztukas taip ir nesuprato, kodel "Knygnesys" specialiai idetas i linkomanija Ka padarysi, ne visiems lemta moketi skaityti tarp eiluciu
mch0lic 2012-02-29 20:52
Nei interneto tiekejo apsileidimas čia, nei įstatymų problema. Nereik kaltint vartotojų ar valdžios. Problema yra su entertainment'o industrijos vanagais kurie nori nuplėšt kuo daugiau, tingi gilintis į savo verslo modelius ir šiaip ant visko padėję; O blogiausia, kad randasi visokios lanvos kurios bando likusiam pasauliui įrodyt kokie vartotojai yra blogi ir kokie jie yra vagys. Verslas turi evoliucijonuot. Kai atsirado napsteris niekas netikejo, kad dar muziką kažkas gali pirkt kol Jobs'as nepasiūlė jos nusipirkt 1 click away. Nereikia vokt, ieškot paprasta, nereik keliaut ir ieškot kur nusipirkt ir gaišt laiko. O svarbiausia ir patys autoriai nebuna nuskriausti. Bet ar leidybinės grupės tai darė? NE! Ar jiem rūpėjo vartotojas? Fuck NO. Turėdamas mašina peščiom nuo Vilniaus iki Klaipėdos juk neisi... tačiau dar yra tokių kuriem atrodo kad toks pasivaikščiojimas yra labai naturalus ir labai reikalingas ir gink dieve nereik čia jokio automobilio...