Interneto portalai mokės „Korea Telecom“ už prieigą prie savęs pačių  (1)

P. Korėjos interneto tiekėjas „Korea Telecom“ pranešė apie savo planus apmokestinti tuos interneto portalus ir ryšio naudotojus, kurie generuoja didelį duomenų srautą. Motyvas paradoksalus - visa tai daroma, siekiant suteikti vartotojams stabilią prieigą prie tų pačių portalų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis pareiškimas sekė po to, kai prieš dvi savaites buvo užblokuota interneto prieiga „Samsung Smart“ serijos televizoriams. Pastarieji, jei tikėti korėjiečių kompanija, galėjo sumažinti kitų vartotojų pasiekiamą interneto spartą net 256 kartus.

„Korea Telecom“ viceprezidentas Kim Taehwan pareiškė, jog kompanija ketina nustatyti taisykles, kurios numatys, jog visi interneto resursai, prie kurių prieigą aprūpina šis operatorius, turės mokėti už tai, jog apsunkina viso tinklo darbą. Po derybų su „Samsung“, minėtosios taisyklės įsigalios ir tiems portalams, kurie leidžia internetu žiūrėti televiziją, o taip palies ir „Google“ bei „Apple“ priklausančius interneto tinklalapius: „Youtube“, „iTunes“ ir t. t.

Nustačiusi mokestį už interneto televiziją, Kim Taehwan taip pat pranešė, jog kompanija vėliau imsis ir kitų „video duomenų srauto generatorių“. Galima daryti prielaidą, jog „Korea Telecom“ gana blankiai įsivaizduoja apie neutralitetą globaliajame Tinkle, o veiksmai apmokestinant už duomenų srautą gali priversti vartotojus rinktis kitus interneto tiekėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)