„Anonymous“ dalyviai „pasidalino“ su programišiais privačiais duomenimis  (0)

Puikiai visiems žinomas hakerių judėjimas „Anonymous“ neišvengė daugelio šiandien populiarių „madingų vėjų“ likimo – aplink juos ėmė sukiotis kibernetiniai nusikaltėliai, kurie pasiruošę naudoti socialinės inžinerijos metodus ir kitas įmantrybes, kad tik pavyktų iš patikliųjų išvilioti paskutinį pinigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos „Symantec“, kurią taip pat buvo nuskriaudę „Anonymuos“ veikėjai, savo tinklaraštyje aprašė įdomią schemą, kaip kibernetiniai nusikaltėliai pakeitė botnet tinklo organizavimui bei DDoS atakoms vykdyti skirtą programinę įrangą, kuri nuo šiol viduje turi „Trojos arklį“ Zeus.

Iš pradžių tai buvo „švari“ programinė įranga, skirta tiems, kurie norėjo įsilieti į Anonymuos judėjimą ir dalyvauti DDoS atakose. Tačiau vėliau „sumanūs“ hakeriai (jų asmenybės nenustatytos, bet įtariama, kad tie žmonės neturi nieko bendro su Anonymous) apkeitė minėtą programinę įrangą į „daug funkcionalesnę“. Dabar tai buvo kenkėjiškas kodas, kuris be DDoS atakų vykdydavo lokaliose sistemose esančių slapukų, asmeninių duomenų, el. pašto, bankinių sistemų slaptažodžių ir prisijungimo vardų vagystes ir t. t.

Visos šios istorijos moralė paprasta: priimdami sprendimą dalyvauti kokiame nors programišių judėjime, nepatingėkite iš pradžių sukaupti pakankamai patirties ir žinių šioje srityje, kad vėliau „neliktumėte be kelnių“…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)