Skaitmeninės fotografijos pasekmė: užaugę vaikai neturės savo nuotraukų iš vaikystės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wolas 2012-03-25 13:27
Todėl protingi žmonės saugo svarbius duomenis bent keliuose harduose
sabotan 2012-03-25 13:49
protingiem zmonem nereik tu foto seniau nebuvo ir visi isgyveno
Pumper 2012-03-25 13:55
O tai tipo neįmanoma skaitmeninių normaliai atsispausdinti ar kaip čia yra, kad tokius straipsnius reikia rašinėti? O tie "fotoprekių darbuotojai" tai tikriausiai (kaip ir tas videonuomos veikėjas, kuris verkia, kad dvd nieks neina nuomotis) nėra girdėję ir apie galimybę spausdintas nuotraukas intere užsakyti, kur jos padaromos pigiau.
lafas 2012-03-25 14:04
Nereikia pamiršti to fakto kad yra tokie dalykai kaip spausdintuvai, nuotrauku spausdintuvai ir foto popierius.. Bet kadangi as usb flashe foto saugojau, o jis netiketai sugedo, tai pats visu 2006 ar 2007 metu atostogu foto praradau ir niekaip nebeatkure niekas jau ju. O taip idomu paziureti butu.
MarkX 2012-03-25 14:12
Yra tokios programos kaip windows live mesh, kurios leidžia sinchronizuoti duomenis tarp kelių PC ir netgi kitų įrenginių, dar yra dropbox (tik labai maža talpa). Galų gale galima kartas nuo karto kopijas į išorinius HDD pasidaryti ar į DVD įsirašyti, arba visas nuotraukas susikelti debesin (tiek microsoft, tiek kitos kompanijos siūlo vietą nemokamai), taip kad tikrai nematau problemos tame, kad žmonės nesipuola apsikrauti savęs bereikalingais popieriaus kalnais. Taip pat daug patogiau tas nuotraukas parodyti kitiems. Galima dar paminėti, kad išvengiama gamtos teršimo, sutaupoma pinigų ir vietos namuose.
HeRoinas 2012-03-25 15:13
Visas nuotraukas ir video galima sukelti i debesis. Ten duomenys yra saugomi užšifruoti ir saugiuose serveriuose. Vienas minusas - daug laiko uztruks sukelti 1000 ir daugiau nuotrauku. Taciau yra patogios programos, kurios "sinchronizavima" padaro patogesniu.
MantasNo 2012-03-25 16:07
Technologijos yra laikinos, kaip ir visi su jomis susiję verslai. Aišku, prisitaiko ne visi, todėl ir tenka užsakomuosius straipsnius daryt apie nieką.
Domas1 2012-03-25 16:16
Pritariu visiems rasiusiem reikia tureti ne viena kompiuteryje stacionaru diska jeigu kalbama apie nenesiojama kompiuteri, dar yra kitas budas diske informacija atstatyti ar Flash bet kurio tipo atmintyje, tarkime nuotraukas, man taip buvo nutike su foto kamera, fotografavau labai saltoje patalpoje ir atsitiko taip jog kamera kazkokiu budu sugadino SD kortele tai isgelbejo ~95% nuotrauku su sita programele "Recover My Files 3". Na siaip dar kartais pasitarnauja tokios programos kaip Tortoise SVN, t.y. pries tai susikuri serveri kompiuteryje ir jeigu turi labai svarbius duomenis saugai per sia programele, as tai dar i kita diska kopija duomenu darau per scheduleri uzsistates, tai atsitikus nelaimei jei nepavyktu atstatyti naujausiu duomenu tai bent jau senesnias ju versijas atsistatytum, o foto tai jau rasiau kokia programele tiesiog daznai isgelbsti, nebent pas tave diskas tiesiog uzsiliepsnoja tada manau jau niekas nepades :] O spausdintas nuotraukas reikia visada tureti zinoma nebutina 1000 kadru imti ir daryti, atsirenki pacias graziausias ir dedi i albuma :]
X-log 2012-03-25 16:17
Betkoks duomenu saugojimas viename irenginyje, galima sakyti, uztikrina ju praradima, klausimas tik kada. Betkoks duomenu saugojimas tik vienoje geografineje vietoje tik sumazina ju praradimo tikimybe. Laikymas "debesyje" irgi neuztikrina duomenu saugumo - nieks negarantuoja, kad duomenys staiga nedings ar nebus sugadinti. Deja zmogus toks sutverimas, kad kol nepatirs kazko savu kailiu, tai tol nebandys nuo to apsisaugoti. Galima atsispausdinti viena kita nuotrauka, bet pas daugeli ju susikaupe tukstanciai, vargu ar praktiska jas spausdinti
Giedriusd 2012-03-25 16:29
sakes, jau kvailesniu straipsniu nebebuvo galima parasyt. Suprantu, savaitgalis. Jei zmogus saugo savo informacija bent dviejose skirtingose fizinese laikmenose, kad ir toje pacioje vietoje, tai jau yra tiek pat saugu kiek tikros nuotraukos. Kad jie abu suges vienu metu, praktiskai realus tik fizinio isikisimo metu, pvz gaisras koks, bet tai sunaikintu ir paprastas fotografijas. Laikant svarbia informacija dviejuose fiziskai nutolusiose laikmenose, yra prakstiskai 100% budas buti saugiam del savo duomenu. Ta mums siulo visokios debesu paslaugos. Tokie straipsniai yra labai neaobjektyvus, ir mazu maziausiai reikalauja opozicines nuomones apie ta pati klausima. Man baisiai idomu kur nuorodos apie uzsakomaji straipsni? Ar cia pas mus tik garbes reikalas jei ne rinkimai? Geriau jokio straipsnio, nei kad tokios menkavertes keverzones zmoniu kurie nespeja su technologijomis.
blizzard 2012-03-25 16:59
Aš pvz prieš kelias dienas nuėjau į fotoateljė, kad atspausdintų nuotrauką ir ji dabar kabo ant sienos, taip kad tai dar nemirė, kaip jau čia norima teigti. Beje dabar pagalvojau, kad technologijos vis tolsta ir tobulėja, bet mes patys kažkodėl neplečiam savo "tikro daikto" apibrėžimo. Na pvz nuotrauka kurią galime laikyti rankoje mum atrodo tikroviškesnė už ipad kurį laikydami rankoje galime žiūrėti visas savo nuotraukas vienu metu. Man atrodo kad viskas yra vienodai tikroviška, tiesiog vienos technologijos keičia kitas ir tiek. Kas nori tas daro nuotraukas, kas nori tas kaupia kompiuteriuose.. Kad ir mano atveju, noriu surasti vieną straipsnį žurnalų krūvoj, man reikia 1h ir tai nereiškia kad jį surasiu, nes galbūt praleisiu bevartydamas. jeigu tai būtų įvesta į kompiuterius to neįvyktų -technologijos keičiasi ir kaip ir visos senos technologijos, taip ir nuotraukos iš informacijos kaupimo tampa meno detale, interjero dalimi ir t.t. vertę įgauna ne kaip informacijos kaupimo priemonė, bet kaip išlikęs daiktas..
Anonymous 2012-03-25 17:20
Taip, bėdos nėra. CD neblunka, HDD negenda, o internetiniai seifai nebankrutuoja, ar, tarkim, netampa mokami (kalbama juk apie dešimtmečių perspektyvą?). Ir atspausdintos nuotraukos - amžinos. Kaip kad popierinės - juk ne visos spalvas prarado?
stasaitis 2012-03-25 18:09
Tema labai įdomi ir atsakymas į klausimą, kokį ilgaamžį informacijos saugojimo būdą pasirinkti, nėra vienareikšmis. Pats atspausdinimo faktas nepadaro nuotraukos ilgaamžės, svarbu sąlygos, kuriose nuotraukos saugomos, bei koks popierius ir dažai naudoti.
Swift RR 2012-03-25 18:34
Pritariu straipsnio autoriui, labai malonu pasižiūrėti savo vaikystės nuotraukas, kai ji buvo ypač laiminga...
MarkX 2012-03-25 18:42
O tai skaitmeninėje formoje nemalonu? Čia paprasčiausia nostalgija tos popierinės nuotraukos...
Swift RR 2012-03-25 19:09
Tokias nuotraukas visokiom formom malonu pasižiūrėti. Nors sutinku, poperinės nuotraukos labiau nostalgiškos, nors pasižiūrėti maloniausia per teliką.
Justas116 2012-03-25 19:16
Įkišk nuotraukas į atminties kortelę. Tūkstančiais kartų lenkia tiek talpa, tiek atmintimi, kai kurios gana atsparios karščiui, šalčiui, kitoms negandoms. Nuotraukos spausdintiniame formate tuo nelabai gali pasigirti... Straipsnis kvepia papraščiausia nostalgija.
technologas 2012-03-25 19:24
Amžinos tik jei garsiai nebaliavoji ir kas nors nepadega. Nuotraukos sudega, debesyse lieka.
Mumblefluff 2012-03-25 20:01
Teoriškai skaitmeninės versijos gali žymiai ilgiau išlikt. Reikia tik laikyt atsargines kopijas kitoj laikmenoj. O spausdintos versijos su laiku dėvisi, nukopijuojant kokybė prastėja, kas negalioja skaitmenai. Tai ir yra stiprioji pusė skaitmeninių failų, jie nepraranda kokybės, tereikia perkelti kol nesugedo laikmena. Paprasčiausias būdas tai būtų nusipirkt išorinį kietąjį diską ir tik tam ir naudoti. Kas porą monesių sukeli ir viskas. Jeigu nori užsitikrint dar labiau galima ir į debesis įkelt. Tada jau nebent koks trečias pasaulinis arba ateivių ataka gresia nuotraukoms
technologas 2012-03-25 20:11
Heh, pasigirsiu - turiu ne diską, bet raid išorinį. 2 wd500aaks blue, po 500gb. Dar patikimiau aišku padaryt dar vieną kopiją, debesyje ar hdd ir laikyt kitoje vietoje. Dar turiu zenit'ą, fotoskaner, svarbioms nuotraukoms galima nepagailėt juostelių, tuomet fotografuoji atsakingai Fotoskanerio rezoliucija kiek bandžiau leidžia >100MPix išpešt, bet realiai iš juostelės daugiau 20MPix neišeis. Bet ir tai neblogai Juostelės dabar Fuji geros, spalvos gražios, gerokai lenkia mano HP skaitmeninę muilinę