Po atominių elektrinių uždarymo Japonijoje - padidėjusi tarša ir augantis energetinių išteklių poreikis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-03-25 10:57
Protingai padarė Japonijos politikai sustabdydami AE, nes dabar gyventojai pajus savo kailių ką reiškia sustabdyti AE. Ir gal dėl to dauguma apsigalvos dėl AE uždraudimo.
Fostil 2012-03-25 12:08
Pilnai pritariu tau. Is vis kiek laiko zadam mes sedet ant tos naftos? Pats laikas butu pradet rodyti realius bandymus ieskant nauju efektyviu el. isgavimo budu. Per pastaruosius kelius metus naftos kainos tik kyla ir kyla. Arabai baisia neprognazuojami, ka gali zinot kas laukia uz 10 metu, gal mokesim uz nafta nebe 100$ uz bareli, o 300$? Kiek dar tie naftos magnatai spaus mokslininkus tylet?
- 2012-03-25 12:17
Tylėti kokiais klausimais? Kokiomis temomis? Aš esu mokslininkas (be 5 minučių, arba iki būtinos kvalifikacijos liko 1.5 metų, sritis - alternatyvioji energetika) - kokiomis temomis aš esu spaudžiamas tylėti?
Creatium 2012-03-25 12:46
Na, energijos šaltiniai kuriami. Žiū, stato termobranduolinį bandomąjį reaktorių, gal visai gerai išeis su juo
immortallt 2012-03-25 12:59
Nekreipk demesio i juos, patys nesidomi, o po nosim niekas nebaksnoja, tai nieko ir nemato. Atomine energetika nera panaceja. Jei staiga visas pasaulis pereitu ant atomines energetikos, atominio kuro neliktu per 30-50 metu su dabartinem technologijom. Efektyvumas atominiu elektriniu jau kuri laika neauga zenkliai.
evaldosia 2012-03-25 14:04
esmė ne kuro rūšyje ,o išgautos energijos panaudojime.dar vis statome dideles elektrines kur nepanaudojama likutinė šiluma(statomi aušinimo bokštai ar aušinama vandens telkinių vandeniu),elektros perdavimo tinklai irgi patiria elektros nuostolius dėl laidų varžos.ateitis mini elektrinės prie kiekvieno namo,kur tokių minusų nėra.problemos atsiranda valdyme ir triukšme.bet jos išsprendžiamos.net tinklas galėtu būti nuolatinės srovės.bet čia niekam to nereikia.
immortallt 2012-03-25 14:43
Visada bus poreikis stambioms elektrinems, nes jos gamina dazniausiai pigiau nei smulkios, kitos dalykas, reikia palaikyti stabiluma tinkle. Aisku, smulkiu gamyba gerai ir esu uz.
sigun 2012-03-25 17:56
Galėtų, po to kai išmesi dalį savo buitinės technikos ir vėl prisipirksi iš naujo, tik dabar jau skirtą NS tinklui. Žinoma, kai jau jos bus pirkti... Tai ką rašai, žmonės jau sprendė daugiau nei prieš 100 metų. Ir dabar su NS statomi tik nauji DIDELIO nuotolio tinklai ir reklamuojama nauda DIDELIŲ duomenų centrų serverinėms. Nuostolių skirtumas nuo žeminančios transformatorinės kieme iki buto tarp NS ir KS yra nykstamai maži, visas keitimas ir įranga turėtų būti už dyką, kad tai vertėtų daryti. Nuostoliai įrangos maitinimo bloke bus praktiškai tokie pat, nes išsimes tik 1 lyginimo tiltelis, o įtampos žeminimo dalis liks kaip likusi. Žinoma, nebent užsinorėsi žemos NS tinklo ir tuo pačiu perdaryti visą instaliaciją tiek kieme, tiek name, tiek bute. Taip pat nebebus pigių ir nereikalaujančių priežiūros asinchroninių variklių, nes su NS vėl teks prisiminti reguliarų šepetėlių keitimą arba ganėtinai brangius valdiklius bešepetėliams varikliams.
Hmz 2012-03-26 10:47
O šitas kam?