Vint Cerf: „Google“ ne visada bus paieškos sistemų lyderis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2012-03-27 17:27
na google man ne vien pajeska bet ir gmail,jei reikes surast vietove tai google map arba paveikslelio,taip pat translite. gal ir gali uzjimti lyderio pozicija bet tirkai ne nauja kompanija ka google dare tai ne vietus metus tobulina ir turi liesiu o nauja kompnija o gi nieko nebent po biski ir lipti karieros laiptais.
Justafas 2012-03-27 17:57
Gali ir dar kaip gali. Visada yra lengviau nusižiūrėti nuo kitų + patobulinti ir sukurti iš to nauja. Žiūrėdamas iš šalies visada gali pasakyti trūkumus, kas blogai, kas ne iki galo tobulai atlikta ir t.t. Kad ir pvz elementari puslapiu paieška. Esminė paieškos dalis yra surasti ieškomo puslapio ar informacijo, gal programos ir tai padaryti per trumpiausia laika, aplenkiant visus fake`inius varinatus. Vakar bandžiau elementarius dalykus surasti. Reikėjo surasti mažą programėlę kuri irašynėtu kompiuterio grojamą garsą. Paiška buvo tokia: "free software record what i here windows 7" arba "record windows 7 system" dabar papasakosiu apie rezultatus. 4 programos kurios nieko nedarė (tiesiog spaudi reord ir neveikia) 2 programos kurios skelbesi nemokamos buvo mokamos 4 puslapiai grynai reklaminio "google ads" turinio viso: sugaišau 2 val. per prievarta susinstaliavau "toolbar" google chrome. galiausiai radau. tai visa esmė paieškos ir būtų. surasti per 10 min. filtruojant neteisingus arba neveikiančius saitus ar programas ar info.
cluendo 2012-03-27 19:08
Justafas, tau sneketi lengva. Kaip ir man. Cituoju: Nesuprantu tokiu komentaru. Jei kalba eitu apie kazokia maza kompanija, sudaryta is keleto zmoniu gal tavo ir teisybe. Sneka eina apie milzine korporacija, GOOGLE. Tu, as, visi kiti ja naudojasi. Joje dirba simtai tukstanciu zmoniu per visa pasauli. Ir dabar tu bandai pasakyt kad tie tukstanciai zmoniu nesugeba pamatyti kas gerai kas blogai, etc ?? jei butu taip lengva padaryti viska kaip kad tu cia aprasei tai tokiu google pilna butu. Visada yra priezastis del ko tie tavo "trukumai" yra palikti kaip trukumai. Vieni specialiai, kiti ne. O tau pasiulyciau kaip ir visiems Lietuviams MAZIAU SNEKETI IR DAUGIAU PATIEMS KAZKA DARYTI. kritikuoti gali bet kas. Absoliuciai bet kas is zmoniu. Tuo tarpu padaryti kazka gali toli grazu ne visi. Paimk sukurk tobulesne google. Suburk grupe zmoniu, pagaminkit google 2.0 su super naujom technologijom, greitesne paieska ir t.t. Busi zymus pasaulyje, istorijoje isliksi, milijonus turesi ir nauda zmonijai duosi. Nesakau kad tai yra neimanoma, tik reikia turet galva ant peciu ir moket ja naudotis.
infoguru 2012-03-27 21:48
Audacity...
progformer 2012-03-27 22:05
reikejo rasyt desktop recorder. matyt nemoki pasakyt ko nori. google nera aiskiaregys
unytas 2012-03-27 22:14
jei kaska as jieskau per google naudoju max 4zodzei tada randa to ko reike,ir nereike rasiti butinai win 7,tesok soft record ar panasei
Gedasz 2012-03-28 00:16
Visų pirma, reikia mokėti ieškoti ir bent jau be klaidų parašyti užklausas. Paprasčiausiai būtų užtekę record computer sound.
Cunami 2012-03-28 01:26
Nukonkuruoti tokį Google ar Microsoft labai sunku. Jie užėmę visą pasaulinę rinką - Vieni paieškos ir reklamos Internete, kiti operacinės sistemos srityse. Toks Googlas turi ar ne 3 milijonus serverių, visą korporacinę infrastruktūrą - pradedant teisininkais, baigiant programeriais. Vardas, sutartys, patentai, ryšiai, Androidas - pabandykit pakonkuruoti? Juos nukonkuruoti gali tik naujas paradigmas - toks kaip Facebook. Facebook iš esmės sukūrė kitą internetą, kuriame Googlui nelabai yra vietos. Staiga gali atsirasti kažkas, iš principo tiek nauja, kad Googlo nebereiks. Gal būt paiešką atliks mobiliakas, o klausimus užduosim balsu. Kas iesko - nebus svarbu. Ir taip pilnai gali atsitikti.
Tuxedo cat 2012-03-28 01:38
Šalia Gmail, Google maps, bei Translate praverstų ir "Tildės Biuras" ar kažkas panašaus, o konkrečiau - lietuvių kalbos rašybos ir gramatikos tikrintuvas. Beje, norint sutaupyti laiko paieškoms, pravartu naudoti Google paieškos operatorius: http://uzdarbis.lt/t38441/kaip-ieskoti- ... eratoriai/
edragon 2012-03-28 01:56
Na manau, ką jie nori pasakyti, tai kad įmanoma, jog kažkas sugalvotų kažkokį naują algoritmą, kuris stebuklus darytų. Šiais laikais jei protingas esi, tai labai daug yra open-source kodo, AI jau nemažai pavystyta, iš viso to galėtų ir gimti kažkas. Bet aišku realiai, tai Google išstumti iš pirmos vietos paieškoje reikėtų ne tik geros idėjos ir sėkmingos verslo strategijos, bet ir ne vienerių metų ko gero.
Justafas 2012-03-28 04:18
Gerai gudruciai. Pabandykit savo rekomenduojamus raktinius zodzius yrasyti i google ir pabandykit surasti tai kas paprastai veiktu, butu nemokama. Beje Audacity tikrai to nedaro ko man konkreciai reikejo. Esme slypi algoritme ir variantu atmetynejime. Viskas yra imanoma. Kiek zinau google maps sukure 4 zmones. Google 2 zmoniu ideja. GOOGLE kompanijoi dirba tukstanciai del to kad google uzsiema ne tik paieshkos sistema. Vien tik ju programeliu kiekis manau siekia ne viena shimta, nekalbu jau apie media, piar ir visokias valgyklas. Taip ir susidaro tukstanciaia. Ispudi susidaryti kad esi labai didelis ir nenugalimas nesunku padaryt. Baigiant noreciau pridurti kad paieshkos sistema butent ir turi nuspeti ko tau tiksliai reikia ir ko tu ieshkai. O tai yra paieshkos algoritmu ir visokiu tikimybiu kratinys.
Borland 2012-03-28 08:34
Aš manau, kad net neverta ginčytis Tie kurie rėkia, kad neįmanoma, patys nėra gyvenime net menkiausio dalyko sukūrę Reikia nepamiršti, kad kiekvieną dieną nauji žmonės gimsta, o seni miršta, tie kurie įpratę prie googlės - miršta, o kiekvieną dieną ateina žmonės kurie nė nėra girdėję apie google Taip kad viskas įmanoma Ir pinigai čia ne prie ko, idėjos yra svarbiausias dalykas. Nė vienas jų neturėjo pinigų, bet turėjo idėją
SSJ 2012-03-28 08:39
Tokias nesamones parasyti gali zmogus, kuris nieko technologijose nera bandes kurti ar jau yra sukures. Dabar pradeti tik ideja jau nieko nebus, super didele konkurencija sukurta ir monopolis. Google juk surinkes vienus is paciu gabiausiu zmoniu pasaulyje ir dirba su tokiu protiniu bagazu, kad daugeliui pavieniu jau mazai sansu lieka pasireiksti. Ateityje dar sunkiau bus konkuruoti su Megapoliais technologiju pasaulyje.
Borland 2012-03-28 13:28
Kad ir koks seniau karalius budavo galingas, ji vistiek arba nuzudydavo arba sava mirtimi mirdavo ir uzleisdavo vieta jaunesiam Niekas nesako, kad ta padaryti lengva, bet esme, kad tai nera neimanoma Ateina nauja karta zmoniu, kurie prisitaike butent prie esamo laikmecio ir jie isstums uzsisedejusias kompanijas Gal ne siais metais, gal ne kitais, bet per ateinancius 10-70 metu ta vistiek padarys Cia daugiau klausimas kada.
vyvea 2012-03-28 18:07
Taip, viskas imanoma, bet visada buna bet. Kol tu sukursi ka dabar Google turi(kad ir keliesia kursit), Google jau bus dar dvigumai, trigubai, keturkubai,... daugiau sukurus. Kazkas rase, kad Google sukure 2 zmones. So what? kelintais metais jie sukure? koks tada Internetas buvo? nemanau, kad toks koks dabar yra. Google(tikiu) tuoj bus interneto narsykliu #1, o kur tos paieskos sistemos dazniausiai naudojamos? narsyklese. Tai daug ka lemia. Google leidzia uzsidirbti(tokiai kaip Mozilla,...) pinigu, kad naudotus jos paieskos sistema, o ka tu pasiulysi sukures savo paieskos sistema ir vos nupirkes keleta serveriu(o ju reikes, reikes...). Tiesiog mano manymu talentingiems zmonems reiketu mastyti apie kazka naujo, revoliucinio(aisku galima imti ir paieskos sistema, bet sukurti ne tokia kokia dabar yra, o kazka revoliucinio, kitokio), kad tu padarysi, kad balsu gali ieskot, tai nieko nereiks nes tuoj visos paieskos sistemos tai tures. Vienu zodziu... Neisradinekit dviracio nes jis jau yra, ir gan geras.
Borland 2012-03-28 21:31
Dėl ko tu manai, kad reikia sukurti tiek pat ir tą patį? Užtenka vienos geros idėjos ir tu jau milijonierius ar net milijardierius, po kelių metų pas tave jau dirbs geri specialistai ir t.t... Beje, pats sau prieštarauji.. vėliau kažkodėl rašai, kad talentingiems žmonėms reikia mastyti apie kažką naujo.. tai juk būtent apie tai ir kalbama. Nieks ir nesako, kad sukursi tokią pat sistemą ir užkariausi pasaulį Juk kažkada google ir buvo tas kažkas naujo. Bus laikas, bus vėl kažkas naujo. Balsu valdoma sistema nėra nei kažkas naujo nei dar ką. Visi žino kad tokia sistema galima, dėl to tai nėra nauja idėja. Nauja idėja, kuri gali užkariauti rinką yra tokia, apie kurią nei tu nei aš nenutuokiame, bet galbūt jau yra kažkieno galvoje
kionig 2012-03-28 21:39
Ne visai taip. Neužtenka vien geros idėjos. Turint tą idėją dar reikia su ja atsirasti teisingu laiku ir tinkamoje vietoje. Taip pat tavo idėja be milžiniškų investicijų nebus realizuojama.
vyvea 2012-03-28 22:30
Ir turint ta ideja reikia turet proto kaip ja realizuoti arba tureti daug slamanciu ir nusipirkti tu zmoniu laika ir prota, darba, kad jie realizuotu ta ideja.