Programėlių kūrėjams skirtas renginys "Windows Phone App Camp" vyks Kaune ir Vilniuje  (0)

Įvairioms išmaniųjų telefonų platformoms skirtų programėlių kūrimas tampa svarbia IT niša, į kurią įvairios kompanijos siekia pritraukti kuo daugiau jaunų kūrėjų. Ne išimtis ir kompanija "Microsoft", Lietuvoje organizuojanti į studentišką auditoriją orientuotą renginį "Windows Phone App Camp"


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš keletą dienų baigėsi „Microsoft Lietuva“ organizuotas „Windows Phone programėlių konkursas 2012“. Konkursas susilaukė nemažo susidomėjimo tarp Lietuvos mobiliųjų technologijų programuotojų ir studentų. Konkurso metu buvo pateiktos net 23 programėlės ir žaidimai. Į „Windows Phone Marketplace“ buvo patalpinta net 19 lietuviškų programėlių ir žaidimų. Tai buvo vienos pirmųjų programėlių ir žaidimų „Windows Phone Marketplace“.

Šį kartą „Microsoft Lietuva“ pristato renginį orientuotą daugiau į studentų auditoriją – „Windows Phone App Camp“. Šis renginys apims du miestus: Kauną ir Vilnių. Pasirinktas ir kitoks renginio formatas: kiekvienam mieste renginys vyks dvi dienas ir jo metu studentams „Windows Phone“ gudrybes ir „Metro“ dizaino principus atskleis patyrę mentoriai. Jų padedami konkurso dalyviai generuos programėlių ir žaidimų idėjas, projektuos jų prototipus bei kurs programėles ir žaidimus.

Balandžio 14 – 15 dienomis „Windows Phone App Camp“ vyks Kauno technologijos universitete (Studentų g. 50, Kaunas). Planuojama, jog Kaune studentai-programuotojai galės kurti programėles ir žaidimus visą naktį. Šis renginys bus vienas iš KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybės organizuojamo festivalio „InfoShow 2012“ dalių.

Windows Phone App Camp“ finišuos Vilniuje, balandžio 21 – 22 dienomis. Vilniaus turas vyks „Microsoft Lietuva“ biure (Šeimyniškių g. 3, Vilnius). Vilniuje savo žiniomis planuoja dalintis „Tag of Joy“ komanda – broliai Šarūnas ir Žilvinas Ledai. Vilniaus renginys taip pat yra VU Matematikos ir informatikos fakulteto studentų festivalio „MIDI 2012“ dalis.

Windows Phone App Camp“ kviečiami dalyvauti visi moksleiviai ir studentai, kurie turi idėjų programėlėms ar žaidimams, programavimo žinių ar noro jų įgyti. Žadama, jog konkurso metu dalyviai ne tik įgaus naujų žinių, tačiau galės ir pasivaržyti su kitais studentais ar studentų komandomis. Visos sukurtos programėlės ir žaidimai bus įkelti į „Windows Phone Marketplace“.

Dalyvavimas renginyje yra nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas. Daugiau informacijos ir registracijos formą rasite: http://www.wpappcamp.eu.

O jeigu dar nesate bandę programuoti „Windows Phone“ platformai – ne bėda, tinklalapyje yra pilna informacijos, kaip išmoki kurti programėles ir žaidimus „Windows Phone“ platformai. Taip pat, renginio metu bus galima pasikonsultuoti su mentoriais, kurie skaitys pranešimus ir padės išspręsti iškilusias problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: