Švedijos mobiliojo ryšio operatoriai ruošiasi užblokuoti „Skype“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2012-03-29 14:50
Visiška nesąmonė. Tai gal dabar kokia nors CocaCola arba Tichė paduos į teismą vandens tinklus, nes šie vandenį tiekia už kelis litus už toną, kai tuo tarpu Tichės vanduo kainuoja du litus už litrą?
deivec 2012-03-29 18:30
tai kas...juk beveik kiekvienas turi kompa..tai kokia problema turint interneta kalbeti per ji ??????
BerniukasBezdaliukas 2012-03-29 18:42
Na ir kas jeigu uzdraus? Yra pilna kitu programu, zmones greitai adaptuotusi prie kitu programu.
Urbshis 2012-03-29 20:47
Nelaimes jie sito karo
moo 2012-03-29 21:54
Čia kiek kitaip. Pvz. Tichė parduoda geriamą vandenį už 2 litus/buteliukas ir jie irgi šalia parduoda kitą vandenį tarkim skirtą laistyti daržams už 4 litus bet jau už toną o ne buteliuką. Staiga žmonės sugalvoja, kad tą daržų laistymo vadenį jie gali gerti ir nebepirkti to geriamojo brangaus - juk pigiau N kartų. Tada Tichė ima apmokestint savo parduodamą daržų vandienį JEIGU jis naudojamas atsigerti. Natūralu, nes tai trukdo esminiam verslui - pigus internetinis VOIP trukdo paprastiems pokalbiams kas yra esminis operatorių uždarbis.
Kilgoras Trautas 2012-03-29 22:13
Čia dauguma palyginimų netinkami todėl, kad palyginimuose neįvertinote, kad operatoriai naudoja valstybinius radijo dažnius, o jie yra musų visų ir jų nėra begalė (tam ir skelbiami konkursai). Taip, kad, jei dažniai konkurse buvo suteikti komercinei įmonei teikti interneto ir ryšio paslaugas, tai ir norėtųsi, kad tą įmonė taip ir darytu, o neišdirbinėtu.
punktyras 2012-03-29 23:18
Darosi panašu į filmų/muzikos pramonės kovą su piratais. Užuot prisitaikius - uždrausti, nubausti, apmokestinti.
kionig 2012-03-30 01:23
Realiai kažin koks tas trukdymas? Ir kas nors ar jį išmatavo? Žinoma, tikėtis tinklo apkrovimo įmanoma, ir nemanau, kad operatoriai yra tokie kvaili ir nepaskaičiavę realių ir pikinių apkrovų. Ir visgi, mano manymu, tai susiję su duomenų perdavimo mokesčiu. Pvz kaip buvęs čia straipsnis pasirodęs su omniteliu ir pasipiktinusia mama už vaiko mob. ryšio sąskaitą, kai žinutės buvo siuntinėjamos taisyklinga lietuvių kalba. Šiaip teisingai sakai, jog jų pagrindinis pelnas iš skambučių. Bet keistumas tame, kad tas pats skambutis ir yra duomenų perdavimas tik žymiai brangesnis nei internetu. Ir čia dar vienas pointas toks, kad tu juk moki už interneto paslaugas operatoriui, tai kodėl tie besočiai gigantai ruošiasi uždrausti, kai viskas iš šono normaliai vyksta. O, pasirodo, kad visokie gigantai nesitaikstys su pelno sumažėjimu, nors jis ir nėra toks mažas kaip atrodo ir kad jie ubagauja. Taip, kad sprendimas uždrausti yra neadekvatus. Tokio operatoriaus iškart atsisakyčiau.
kestutisz 2012-03-30 08:59
Nuo senų laikų telefonijos kompanijos viena kitai mokėdavo už įeinančius skambučius/žinutes, kompanijai visada būna geriau kai daugiau skambina jų klientam, nei jų klientai į kitus tinklus. Operatoriai tapusavyje susitardavo tarifais ir būdavo viskas kontroliuojama (pvz reikia daugiau ateinančių skambučių - paleidi akciją ala premijos už ateinančius skambučius iš kitų tinklų). O čia išlindo internetas su visokiais gudriais tarpininkais kurių darbas yra ieškoti zonų/operatorių per kuriuos labiau apsimoka skambinti (praleisti voip srautus - pvz įeinančius srautus padaro normaliai, su pelnu kažkuriam operatoriui, pvz sau, o išeinančius per gavėjo operatoriaus kortą ir pastarasis negauna jokio tarptinklinio sujungimo mokesčio) ir sugriovė idiliją. Tai čia tik viena pusė kai naudojamasi voip tarpininkais (skype irgi voip tarpininkas, irgi srautus į paprastą telefoniją persuka taip kaip jiems labiau apsimoka). O kai abiejuose galuose žmonės teisiog naudojasi skype, jau išvis nė vienas operatorius nieko nebegauna, tenka gyventi tik iš duomenų perdavimo.
stiklas 2012-03-30 09:26
Nemanau, kad pavyks taip lengvai ją užblokuoti, mobilus šiais laikais kaip kompiuteris - galima ir programuoti ir programas pagalbines įsirašyti, kurios maskuotų to pačio "skype" naudojimą. Mobiliųjų operatorių ateitis priklauso duomenų perdavimo technologijai, tad geriau ir susikoncentruotų jie ties šios paslaugos plėtojimu, o ne bandytų stabdyti progresą kvailais draudimais. O jei vis tik ir atsiras tokie draudimai, tikiuosi atsiras bent vienas operatorius nepaklusiantis tokiems karteliams(kaip kad savu laiku Tele2 nepakluso kitų dviejų Lietuvos operatorių karteliams, dėl ko mobilaus ryšio paslaugos sparčiai krito ir krenta), ir žmonės tada jau pasirinks kas geriau.
kestutisz 2012-03-30 10:56
Tai jie ir neblokuos konkrečiai Skype ar kitokio produkto, o praleis "saugius" ir žinomus duomenis - http trafika, paštą, galbūt https kuris bus kiek patiuninguotas, kad neveiktų pernelyg gerai ir netiktų pokalbio maskavimui (sudės papildomus vėlinimus, kurių puslapių krovime nepastebėsi, o perduodamas garsas, kad ir koduotas, striginės). Įrangos, skirtos paketų analizei, tikrai nemiega, ir ją naudoja tikrai ne tik "nedemokratinės šalys".
Indigo89 2012-04-01 00:30
protingi zmones turetu nesinaudot tokiu tiekeju paslaugomis kad visiskai bankrutuotu ir butu pavyzdys kitiems kaip reikia "kovoti" su tobulesnemis technologijomis uzuot susitaikius su pelno pasislinkimu i kita versla ir bandymu prisitaikyti.