Gandai: „Google Drive“ „debesų“ paslauga pradės veikti balandį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2012-03-30 14:18
1 GB? Turės pasiūlyt kažką įspūdingo kitoje vietoje, nes su talpa tai visiškam dugne yra.
faktas 2012-03-30 15:53
Jų vietoje suteikčiau ~10 Gb duomenų nemokamai. Už daugiau reikėtų mokėti. O pagrindinę pelno dalį pasidaryčiau iš mokamos vietos įmonėms, nes kuo toliau, tuo labiau populiarėja per atstumą dirbančios įmonės, o ir šiaip labai patogu: galima realiu laiku matyti viską, ką padarė konkretus darbuotojas, galima sinchronizuoti su konkrečiais padaliniais ir t.t. Paslaugų įmonėms beje, jau yra, bet tik dropbox atrodo patogi. Dauguma labai archajiškos. Beje, aš nelabai tikiu, kad Google pateiks kažką įdomaus. Paskutiniai jų projektai silpnoki.
Varnagas 2012-03-31 18:41
Jeigu jų "drive" bus prieinamas vartojimui (naršymas po aplankus, kopijavimas ir net paleidimas) kaip lokalus, bet fiziškai (pagal numatymą) įrenginyje nieko nebus, tik gudrus į OS integruotas interface, čia jau bus kažkas naujo. Jeigu internete gulintį failą norint padėti į tą "drive", ir jį drive siūsis tiesiogiai iš vietos, netarpininkaudamas per tavo kompą ar įrenginį, čia jau bus kažkas naujo ir daug ką keičiančio. Jeigu sugebės sukurti ir palaikyti sklandų interface su tokiu virtualiu external disku visose platformose, kad turėdamas plačią ryšio liniją nė nepajusi, kad tai tolimas tavo "drive", čia bus kažkas super. Manipuliuojant didžiuliais failų kiekiais ir apimtim, sakykim darbovietės reikalais, siuntimasis į tavo loptopą būtų absurdas norint kažką su jais nuveikti. Bet galimybė juos naudoti nė neturint jų vietoje leistų visai kitą virtualumo lygį. Pvz.: turiu prieinamą 100GB archyvą. Noriu pažiūrėti kas jo viduje. Jis apsaugotas slaptažodžiu. Joks web interface nieko panašaus padaryti neleidžia. Bet per tokį virtualų "drive" spaudžiu du kartus ir man bene iškart atidaro pvz winrar langą, įvedu kodą ir še matau visą turinį. Pasirenku kurias dalis išarchyvuoti ir paleidžiu. Visas išarchyvavimas vyksta kažkur toli, man neturint vietoje nei archyvo, nei į vietą gaunant pačių failų. O jeigu dar su renderinimu būtų taip pat... Net kompo gero nereiktų vietoje. Tik paklijuoji, paredaguoji per vietinę (arba debesinę!) programą nuotolinį failą, paspaudi render ir per pora sekundžių debesyje sėdi gatavas rezultatas. Iškart atidarai ir groja, kaip iš youtube. Čia tai būtų debesis. Dalis tokio funkcionalumo prieinama ir dabar, bet tik dalis. Išpildymas šito, reikalaus ne tik didelių talpos mastų, bet ir skaičiavimo galios. Nuotolinis renderinimas, archyvacija, manipuliacija reikalaus daug pajėgaus metalo ir suderinamų instrukcijų interface'ų su programomis. Tai kainuos. Bet daug mažiau negu vietoje turėti 8 branduolius ir 10GB ram, naujausią vaizdo plokštę ar dvi ir t.t. O pajėgumai nepalyginami, nes debesyje padalintas darbas gali būti bene momentinis. Visai kaip kiekvienam prieinamas super kompiuteris. Pasvajojau šiek tiek. Bet man patinka svajoti Lauksim ką pristatys.
faktas 2012-04-01 04:52
, asmeniškai aš abejoju, kad Google taip padarys. Greičiausiai padarys iCloud kopiją ir viskas. Tačiau tai, ką aprašei, ruošiasi pristatyti Abobe.