ES programišiai bus baudžiami laisvės atėmimu iki 5 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

karka91 2012-04-03 12:39
Suimines uz tai, kad turi kazkokiu, tai irankiu kurie gali buti panaudoti isilauzimui i svetima sistema? Tai tas pats, kas suimineti zmogu uz tai, kad turi atsuktuva - juk gali ka nors su juo nudurti.
teraxas 2012-04-03 12:50
Pirma, tai man eilinį kartą užkliūna tas debiliškas žodis "programišiai". Bliamba, nu net ir technologise.lt šitą tūpą žodį naudot pradėjo... O šiaip labai kvailai skamba tokie įstatymai. Tada ir mane galima apkaltinti išprievartavimu, nes įrankį juk turiu... Vos ne bet kuris kompiuteris su operacine sistema galintis prisijungti prie tinklo tam tinka. O be to yra tokios OS kaip Backtrack, kurios skirtos "bandyti tinklų ir sistemų saugumą"
ligonis 2012-04-03 13:28
o paskaitose apie tinklo saugumą budės kokios nors institucijos "ekspertas", kad netyčia nebūtų pasiūloma kokiais įrankiais naudojant, galima pamatyt saugumo spragas... už įsilaužimus bausmės - taip. už įrankių turėjima - debilizmas.
slack 2012-04-03 13:29
kas toliau? pradės kurti ideologinio perauklėjimo stovyklas, kaip šiaurės korėjoje. ES vista fašistine sąjunga.
Windas 2012-04-03 14:45
speju ir straipsnis apvalintai parasytasir zmoniu suvokimas toks.. apvalintas... visu pirma lb abejoju jog jei tu tas asas (na zmogelis kuris turi backtrack linux) busi ishkarto baudziamas.. speju del irankiu turejimo cia labiau apibrezta gal jau buvusiems nuteistiems ar jei esi kaltinamas ir randama pas tave tai... cia jug nebusi suimtas uz tai kad bent jau zinai kas yra proxy chaining'as ar tai mokesi panaudoti. Visa tai perfrazavus yra paprastai: internete nemalk sh, o jei malsi malk taip kad niekam nesmirdetu arba nesugebetu uzuosti
HardAxe 2012-04-03 14:50
už pilstuko aparato turėjimą irgi baudžia.
kestutisz 2012-04-03 15:34
"Priminsime, jog kasmetiniai nuostoliai, kuriuos patiria Europos Sąjungos valstybinės ir privačios struktūros dėl programišių veiksmų, skaičiuojami milijardais eurų, todėl tokia iniciatyva atrodo visai logiškai ir savalaikė." - nuskambėjo kaip visiškas tarybinių laikų straipsnis, pradedant skaičiais iš lempos ir "savalaikė iniciatyva". Nuostoliai - ne visada nuostoliai, pvz būna kas kažkokiom kompanijom nuostolis, tas plačiosioms masėms nauda (visokie ten xbox'ų, aifonų "nulaužimai"), ir tik nuo teisininkų kietumo priklausys ar kokio jailbreak'o developeris jau "hakeris" (t.y. NUO 2 metų belangės, mažiau net kalba neina).
vvv2 2012-04-03 15:43
1. Nusikaltimus daro nusikaltėliai, o jei nusikaltėlis šaltkalvis ar programuotojas - tai esmės privalo nekeisti. 2. Elektroninę erdvę nusikaltėliai (kriminaliniai/politiniai) išmano prastai, taigi samdo programuotojus, tačiau paprastai tai tik "menkos žuvytės". 3. Visi jau veikiantys įstatymai tinka ir čia, trūksta - tai metodikų, pagal kurias privalėtų dirbti farai/sekliai ir teisėjai/advokatai.
Shinigami 2012-04-03 16:25
Programišių įrankiai nėra pilstuko aparatas. Juos gali naudoti savo sukurtos programinės įrangos testavimui, ko su pilstuko aparatu ne padarysi. Beje, tie programišiai kurie nulaužė chromę naršyklę ir už tai gavo premijas nuo google taip pat naudojo hakinimo įrankius. Tai po šitokių darbų jie taip pat turėtu gauti ir pora metelių pasėdėti. Tačiau, jei pagauna vykdant nelegalia veiklą su tais įrankiais tada tai jau sodinti reikia.
Chronas 2012-04-03 16:53
Na sugriežtintos bausmės, tai gal net vėluoja. Bet tas "neteisėtos programinės įrangos" kūrimo reikaliukas... Tai reišktų, kad pradės bent dalinai cenzūruot tam tikras (tik pyst kažkas parašiuką ir tu jau nebe moksliukas aktyvistas, o tarp didžiausių blogiukų aukštas vietas skinantis banditų profas) Nice!
outdoor 2012-04-03 21:54
"Priminsime, jog kasmetiniai nuostoliai, kuriuos patiria Europos Sąjungos valstybinės ir privačios struktūros dėl programišių veiksmų, skaičiuojami milijardais eurų, todėl tokia iniciatyva atrodo visai logiškai ir savalaikė." Ne EU ,bet mintis ta pati >>> http://on.ted.com/BIFP