Baigėsi operacinės sistemos „Windows Vista“ techninis palaikymas  (0)

Jei tikėsime „Microsoft“ patvirtintu tvarkaraščiu, galima konstatuoti, jog baigėsi oficialus operacinės sistemos „Windows Vista“ palaikymas. Tai aktualu visoms versijoms, įskaitant „Starter“, „Home Basic“, „Home Premium“, „Enterprise“, „Business“, „Ultimate“ ir jų 64 bitų variantams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bazinio (mainstream) palaikymo pabaiga reiškia, jog daugiau nebus prieinami nemokami šios operacinės sistemos atnaujinimai. Išplėstinis šios sistemos palaikymas buvo pratęstas dar penkeriems metams, iki 2017 m. balandžio 11 d. Šiuo laikotarpiu kompanija platins nemokamus atnaujinimus saugumo skylėms užlopyti. Kitokio tipo OS ir atskirų tarnybų atnaujinimai bus prieinami už atskirą mokestį.

Visi atnaujinimai, kurie nebus laikomi saugumo atnaujinimais, bus pasiekiami, sudarius specialią sutartį. Ją bus galima sudaryti per tris mėnesius nuo standartinio operacinės sistemos palaikomo pabaigos momento.

Išleista 2007 metais, operacinė sistema „Windows Vista“ laikoma viena iš nesėkmingiausių „Microsoft“ sukurtų OS versijų. Pagrindinėmis to priežastimis laikomos klaidos, padarytos pradinėje „Vista“ versijoje, taip pat nepakankamai plati aparatinės įrangos tvarkyklių bazė, per didelis apetitas sisteminiams resursams ir t. t. Nieko keista, kad „Vista“ populiarumas taip ir nepasiekė „Microsoft“ užsibrėžto tikslo. Interneto portalo „Net Applications“ duomenimis, praėjusį mėnesį „Windows Vista“ buvo įdiegta į maždaug 7,64 % visų asmeninių kompiuterių, taigi pagal šį parametrą nusileidžiama ne tik „senutei“ „Windows XP“, tačiau ir porą metų vėliau pasirodžiusiai „Windows 7“.

Susipažinti su „Microsoft“ operacinių sistemų gyvavimo tvarkaraščiu galite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: