„Apple“ akcijų vertė penkias dienas rieda žemyn

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-04-17 13:54
Kad akciju verte ir toliau kiltu, Apple turi isleisti nauja produkta, ne iPhona, ne iPad, ne McBook o kazka visiskai naujo, ko rinka dar nemate. Kol bus sitoks rinkos investuotoju susiskaldymas, kompanijos verte tikrai toliau nekils o tik kris. Tiesiog dabar yra per daug atsargiu investuotoju, kurie rystusi investuoti i Apple todel ju kaina ir krenta.
Simplicity 2012-04-17 14:02
Patinka man tie investavimai — kompanijoj niekas nepasikeitė, o akcijų vertė susvyravo ant 50 milijardų ir grįžo į vietą. Atsidarai įmonėlę, renki po šimtą dviračių per mėnesį ir tik dėl to, kad kažkas taip sugalvojo pažvelgęs į „analizus“, tavo kontoros vertė iš pradžių pakyla šimtu tūkstančiu eurų, o po to nukrenta. Na, o tu pats kaip rinkai šimtą dviračių per mėnesį, tai taip ir teberenki
Arwis 2012-04-17 14:12
Tai vadinama laisvaja rinka, kompanijos verte yra tokia kiek zmones yra pasiryze moketi uz viena jos akcija. Dazniausiai kompanijos sprendimai nuliame ateities prognozes todel ir ju verte pakyla arba nukrenta. Priesingai nei galvoji, jai nebus ateities prognoziu ar tikejimo kad per diena galesi surinkti 200 dviraciu, tavo verte nepakils. Apple akciju verte butent ir krenta del to kad butent artimiausiu laiku kazkas naujo neivyks.
immortallt 2012-04-17 14:50
Jei tu su tokiais paciais resursais surenki 200 dviraciu, o konkurentai staiga ismoko pagaminti 220 dviraciu su tuo paciu kapitalu ir islaidom, tai ir krenta tavo verte. Kitas dalykas, jei tavo dviracius del nezinomu priezasciu pirko intensyviai ir staiga pardavimai konkurentu pradeda didet arba tavo mazet (mazeja tavo rinkos dalis) velgi tavo kompanija maziau vertinga. Paciai kompanijai tai nedaro jokios itakos, kol neturi labai dideliu skolu ar nereikia papildomo finansavimo.
Swift RR 2012-04-17 15:01
kas man iš tų apple akcijų, kas per galvočiai tokius straipsnius skaito? Aišku visuomet perskaitau kai akcijos išties krenta žemyn taip kaip nokios. O čia tai yra šnipštas ir tiek...
mch0lic 2012-04-17 15:19
Vis liaudį kažkiek apšviečia, bet bent jau aš tai permetu akim Yahoo Finance + buna susiję straipsniai. O šiaip, tai Apple akcijos yra per daug brangios, kad kožnas kakalis iš savo algos nusipirktu ir iš to uždirbtu tai dėl to nėra labai akualus straipsnis...
langas 2012-04-17 16:05
Kožnas kakalis jei tik pasidomėtų tai žinotų, kad galima investuoti neperkant pilnos akcijos ir t.t. O apple yra šių dienų didžiausia kompanija ir jos paskutinis kylimas tikrai įspudingas (akcijos kainos ir kompanijos vertės), o šito kritimo jau buvo galima laukti tik niekas nežinojo kada jis prasidės. Man įdomiau kaip bus su facebook kuris išvis neturi praktinės vertės o kaina jo iškelta tikrai nepalyginamai daugiau (pagal sukuriamą pridėtinę vertę).
faktas 2012-04-17 19:03
, asmeniškai aš manau, kad esamu metu FB turima informacija yra brangesnė už Apple kinietišką produkciją. Šiuo atveju negalima lyginti pridėtinės vertės.
Paprastas_zmogus 2012-04-17 19:16
O vertingiausia yra Google informacija...
MantasNo 2012-04-17 20:01
juokinga ta nuomone, kad verte pasieks 1trln $ riba. neisivaizduoju kiek turetu pristatyt nauju ir rimtu gaminiu, kad bent islaikytu dabartine kaina ilgesni laiko tarpa.
deivec 2012-04-17 20:23
bus dar didesnis tas nuosmukis....ne dabar....ir aisku ne toks kad ji ten bankrutuos.. ir durniui aisku...kad ji pervertinta...
Tatsuo 2012-04-17 21:14
Ta akcijų vertė yra pilstymas iš tuščio į kiaurą. Tas pats kaip spėliojimai kaip pasaulis atrodys po 10 metų, 50 ir t.t (yra daug prognozių ir beveik visi jie neatitinka realybės). Taip manau todėl, nes kas nors šiek tiek pasikeičia ir tuomet burbulas sprogsta ir nebelieka tos vertės. Vertė turi būti stabili ir negali kisti taip kai kinta akcijų biržoje. Nieko keisto, kad mes turime ekonomines krizes. Be to jeigu lyginti tarp kitų įmonių, tai manau Apple yra žiauriai pervertinta. Ji nieko naujo nesukuria (apie dizainą nekalbu), tiesiog gerai išreklamuoja savo produktą ir brangiai parduoda.
Creatium 2012-04-17 21:28
Na įdomu. Dabar iš įdomumo pirmą kartą savuoju iPhone atsidariau programėlę "Stocks" ir joje pažiūrėjau Apple akcijų kainos pokytį. Tai rodo, jog šiandien kaina buvo pasiekusi ~576 dolerių vertę, į dienos pabaigą kilo iki ~615 dolerių. Ir apskritai, pažiūrėjus tarkim 3 mėnesių statistiką, tai aiškiai matosi, jog yra ne vien tik vientisas kilimas, tačiau yra ir vietomis duobių, nuosmukių. Bet bendrame vaizde, tai kainos kyla (dabar tik pamažėjo). Bus įdomu pasekti kaip viskas toliau. Nors abejočiau, jog dabar kainos staiga kris labai ženkliai. O jeigu ir kris - tai gali situacija ženkliai pasitaisyt kai Apple išleis atnaujintus ar visiškai naujus produktus (žadamas Apple TV ir kt.).
Tatsuo 2012-04-17 23:45
Bet tai keista kaip žmonės nori apple produktų. Na išleis tarkim Apple TV. Ir kas, bus toks pats televizorius kaip ir visi, tik su obuolio ženklu. Ir jau vien dėl to kils akcijų vertė, nes tai jau bus kažkas naujo (nors iš tikro nieko naujo).
DJ_LFS 2012-04-18 03:25
"nuliame, jai, kylimas " Dėl Dievo meilės, išsitaisykit klaidas, nes akis bado kai kurių neraštingumas!
enternald 2012-04-18 08:38
Akcijos smunka penkias dienas - tragedija? Gal tiesiog ipad 3 bumas išblėso ir spekuliacijos dideliomis kainomis baigėsi. Kad pavyzdžiui Microsoft akcijos krenta visą mėnesį ar bet kurios kitos kompanijos, tai kažkodėl straipsniai nerašomi.
Creatium 2012-04-18 15:26
O kas bus, jeigu išleis ne šiaip sau televizorių? Koks tikslas kompanijai leisti tai, kas jau išleista. Tokiu būdu tu niekada neperimsi rinkos dalies, kol nepasiūlysi kažko naujo.
red 2012-04-19 16:07
Šiaip įtariu, kad jobsui mirus po biškį pardavinėjamos jo akcijos.. Nes kas gavo palikimus greičiausiai nori milijonų rankose, nes negyveno, kaip milijonieriai iki šiol.. Tai paaiškintų visas naujienas ir paskatinimus pirkti akcijas, kad niekas nepastebėtų, jog solidus akcijų kiekis buvo parduotas.. o ir pačiai akcijų rinkai nepakentų.. Google įkūrėjai irgi nusimetinėja akcijas, bet jiems buvo liepta tai daryti palaipsniui.. lyg per penkis metus dalį išsiparduos.. O čia kai belekas gavęs akcijų nori parduot kuo greičiau ir jam pofik tas apple, tai sunku tokį žmogų sustabdyti.. O kaip dėl dividendu? Gal netyčia kaip tik išmokėjo, nes visur krinta akcijų kaina išmokėjus dividendus.. Tebūnie pasirodysiu jums, kaip apple fanatikas, bet negaliu tylėti, kai kalbama belekas.. Pirmiausia tai apple TV jau yra.. Tai priedėlis už 100$ kurio pagrindinė paskirtis yra žiūrėti filmus neprijungiant kompo prie televizoriaus, paleidi per kompą ar planšetę filmą, o žiūri iškart per TV ir nereikia sukti galvos dėl nieko. Jei nori išsinuomoji filmą ir t.t. dar turi kitų savybių, dėl kurių TV tampa išmanus, bet pagrindinė paskirtis sinchronizacija. Apple TV konkurentas yra google tv. Nusipirkęs google tv negalės lietuvis išsinuomoti filmų, sinchronizacijos irgi nėra, o kaina daug didesnė. O jei kalbėti apie iTV, apie kurį sklando gandai, tipo televizorius su iOS, tai nėra čia ką daug diskutuoti, nes dabar tik galim spėlioti, kad jo išskirtinumas gali būti iOS ir sinchronizacijų egzistavimas.. Bet galima garantuoti, kad hipotetinį televizorių pilnai eitų valdyti planšete, kompiuteriu ir telefonu.. Kol neišleido neverta bandyt įsivaizduoti ypač jei nežinai, kad apple TV jau yra išleistas.. o spėliojama, kad nori išleisti iTV televizorių.. p.s. nesistebėk, kad nesupranti kodėl perka apple produktus, nes nežinai kuo jie skiriasi nuo kitų gamintojų įrenginių.. čia tik iliuzija, kuria norėtų patikėti nežinantys, kad apple perka dėl logo.. jei žinotum patogumo ir komforto lygį, tai net pavydėtum, o ne gūžčiotum pečiais..
red 2012-04-19 16:13
http://www.google.com/finance?chdnp=1&c ... OOG&ntsp=0 p.s. apple tv išleistas, o spėjama, kad išleis iTV televizorių.. tie kas gūžčioja pečiais, tai galiu pasakyti tik tiek, kad pamiršot, kad apple išsiskiria kokybe ir pvz. gamina aliuminius ultrabook'us, ne taip kaip konkurentai su pigiom priemaišom.. applui nusišvilpt produkto kaina, jiems svarbu kokybė ir komfortas, o visiem kitiem atvirkščiai, todėl apple vartotojai lojalūs ir perka apple produktus tikrai ne dėl logo, kaip galvoja tie kurie nusiperka "aliuminiu" korpusu kompiuterį ir galvoja, kad jis iš tikro aliuminis, kol ateina momentas ir nustemba, kad lis susilankstė kaip plastikas.. negana to lygina su applu... bėda ne tik tai, kad perkat šūdus, kurie išnaudoja visus marketingo triukus, kurie apgaudinėja vartotoją, bet dar ir mokat panašiai kaip applo vartotojai, kurie gauna tikrai kokybišką, komfortabilų ir easy to use daiktą.. Aš kaip ilgametis windows ir linux vartotojas galiu tik pasakyti, jei norit sudėtingo ir varginančio, kėblaus su nekorektišku veikimu kompiuterio naudojimosi, tai pirkite pc ir instaliuokite windowsus ar linuxus.. man gyvenimas per trumpas, kad gaiščiau laiką taisydamas tai ko neturėtų būti.. ar instaliuodamas draiverius.. Ir realiai man pofik ar jūs galvosit, kad nusipirkau dėl logo ar dėl to, kad "durnelis".. nes až žinau, kaip apgailėtinai vargsta pc vartotojai.. ir kaip žiauriai komerciniais triukais juos apgavo kompų gamintojai.. kaip sektantai kokie perka pc ir vargsta, kaip emigrantai fermose..