„Google“ įkūrėjas „Apple“ ir „Facebook“ pavadino grėsme laisvei

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

red 2012-04-18 11:54
Aga, ir patys eina iš paskos jų, tiksliau visada buvo tokie, tik pradėjo nebeslėpti.. Tegul eina šikti ir pirma patys padaro pasirinkimą ieškoti be personifikacijos.. nes jie kėsinasi ne šiaip į kokį privatumą.. Kartais tiesiog užknisa rezultatai, kurie yra visiškai lempiniai, jau ne pirmą kartą nerandu ko reikia.. o kad ten FB nesidalina duomenimis vartotojų, tai yra melas, jie nebent nesidalina su google.. įsižeidei? dėl apple uždaro kodo. apple gyvena ne iš reklamos, kaip google, tai atviras kodas jiems netinka, o neįsileidžia visų programų pas save, nes atfiltruoja ir palieka tik kokybiškiausius, kad nepasiklystų ir taip tarp milžiniško pasirinkimo.. o ką daro google? persekioja vartotojus ir pateikinėja rezultatus be galimybės išjungti personifikavimą. žodžiu googlas tampa bulvariškų skaitalų paieška..
vvv2 2012-04-18 12:01
Shinigami 2012-04-18 12:14
Gali ir taip būti. Man atrodo, kad neturėtu būti labai sunku padaryti šifruota internetą, kad net interneto tiekėjas ar internetinio puslapio administratorius negalėtu gauti jokios privačios informacijos net ir tiesiogiai priėjęs prie serverio duomenų. Nes jie butu užkoduoti, o atkoduoti gali tik vartotojas. Žinoma, tai reikalauja daugiau investicijų, didesnių serverio pajėgumų ir jie patys nebegalės naudotis tais duomenimis.
red 2012-04-18 12:22
prie ko čia..? šiaip googlas kiek žinau net padeda tam tikrų rušių nusikaltėlius gaudyti.. man dėl to neskauda galvos ir šiaip neskauda galvos, kad dalinama informacija saugumo pareigunams.. priesingai, net dziaugiuosi del to. dėl paieškos rezutatų, tai neįsijausk visų galų meistreliu, kol nežinai ko neradau.. ir šiaip googlui nereikia jokių specialių ar įmantrių žinių, kad naudotis paieška.. o forumuose dažniausiai klausiama ne dėl to, kad nemokėtų ieškoti, o todėl, kad tingi ieškoti arba nelabai žino ko išvis reikėtų ieškoti, o gal net išvis žmogus ieško socialinio bendravimo..
vvv2 2012-04-18 12:25
red 2012-04-18 12:35
Shinigami, pažiūrėk mokslo sriubą.. Ten rodė vieną iš rezultatų, kurį modifikavo google. šifravimas skamba smagiai. vvv2, kaip ir rašiau verta pažiūrėti ir mokslo sriubą ta tema..
Shinigami 2012-04-18 13:04
Žiūrėjau apie algoritmus. Ir manau, kad ten jie padarė išvadose klaidą. Nes šie rezultatai gavosi ne tik dėl to, kad užklausa yra suasmeninta, bet ir todėl, kad jie labai abstrakčiai užklausą padavė. Kaip jau rašiau, algoritmai stengiasi tau pateikti kuo tikslesnius rezultatus. Bet jie nėra tobuli ir minčių dar ne skaito. Todėl jei pateiki labai abstrakčia užklausa jie stengiasi tau pateikti daugiau tokios informacijos kurios tu galėtum ieškoti. Bet iš vieno žodžio jie nežinos ko tu nori ieškoti. Tad naudoja kita informacija, kuria surinko apie tave. Jei pateiktum žodžius "Egiptas, politika" tuomet rezultatai bus panašesni tarp skirtingu asmenų, bet ne identiški. Kuo tikslesnę užklausą pateiksi tuo vienodesnius rezultatus gausite. P.S. dar kart paminėsiu, kad algoritmai nėra tobuli. Tad ir rezultatus nepateiks tobulus.
Hoppipolla 2012-04-18 13:04
...
Alchi 2012-04-18 15:46
Įdomu, kad ir Apple pavadino grėsme interneto laisvei. Uždarą kodą sunku sulyginti su sekimu ir cenzūra.
Nierka 2012-04-18 16:49
Kad ir kaip tai atrodytų nesuvokiama, tačiau yra žmonių, kurie tokias užklausas ir veda į Google (pavyzdžiui, mano mama) Mane toks juokas paima kai pamatau tokius vaizdus, be to, dar uždeda klaustuką gale klausimo Todėl tokių žmonių, manau, statistiškai yra nemažai.
Hoppipolla 2012-04-18 17:24
Tai jo yra tekę girdėt ir man tokių istorijų, bet augusiam žmogui kažkaip nejaučiu sunkumo paaiškinti, o kai jaunas žmogus nesugeba smegenėlių pasukti, čia jau regresija.
EdvasP 2012-04-19 11:52
Regresija butu jei nei vienas saitas nesivystytu arba paieskos sistema netobuletu. pamenu kiekviena kiekviena karta kai facebook kazka pakeisdavo, budavo verkslenimu kad nepatogu, nesamone, nori seno valdymo ar pan. Net youtybe kai pasikeite, daugkas reiske nepasitenkinima. Bet istikruju viska stengiamasi tobulinti ir supaprastinti paciam vartotojui. abejoju ar kas noretu naudoti siuos puslapius tokius kokie jie buvo sukurti. ir tas google personalizavimas daugiau tam kad informacija greiciau pasiektu vartotoja ir pagal jo asmenini gyvenima. o rasti galima viska kaip ir anksciau, tik gal tokia informacija kuri su vartotoju maziau susijusi bus toliau arba ja reiks patikslinti. bet tokios informacijos ieskoma retai, o jei ir dazniau tai ji bus greiciau pasiekiama nes google atsimins, kad tau tai tampa aktualu.
red 2012-04-19 14:05
Supratau, jei žmogus kažko nerado, tai jis būtinai yra kvailesnis už tave ir ieškoti galėjo tik taip, kaip tu įsivaizduoji, nes gi tu protingiausiu save laikai..