Gamtines dujas Lietuva galėtų pirkti iš Izraelio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2012-04-24 12:22
keistai mąsto musu valdzia.. iesko duju afrikoje kai ju esama uz 200km. Tereikia trumpam ikisti galva i rusijos uzpakali ir viskas, energetinis vientisumas garantuotas. Europos kontekste juk seniai prarade savigarba ir sliejames prie vakaru valstybiu kurios mums nei degalu, nei elektros, nei duju negali pasiulyti, o tik apsauga nuo rusijos kurios galetume ir nebijoti. Tad nesuprantu dabartines strategijos biciuliautis su prasiskolinusiais vakarais
Kilgoras Trautas 2012-04-24 13:54
Jo, kaip įkiši, tai teks už dujas viską atiduoti, kaip Ukrainoje ar Baltarusijoje. Batia jau įkišo galvą į Rusijos užpakalį dabar ištraukt nebegali. Kaip galvoji ką ten jis Venesueloje veikė, juk ne kruize buvo. Tikriausiai nelabai Batiuškai tinka Rusijos naftos kainą, juk Putinas nori ir paskutine strategine Baltarusijos įmone iš Batiuškos perimti. Be to pažiūrėk į pasauline dujų rinką. Rusijos dujų kaina yra daug kartu didesnė, nei pasauline. Savikaina Rusijos dujų taip pat daug didesnė, be to ir kokybė prastesnė. Taip, kad suskystintų dujų verslui dideli plotai ir rinka liberalesnė, kainos daug žemesnės (tik ne galutiniui vartotojui bet čia kita tema) . p.s. Rusijos dujos ne už 200, o kaip minimum už 2000 kilometru. Be to dideliais atstumais vamzdinis transportavimas brangesnis, nei transportavimas jūra.
immortallt 2012-04-24 14:42
Keistoki straipsniai... Realiai Lietuva is kurio nori uosto gales pasiimti, tik reikia susidereti ir aisku deretis reikia su maziausia kaina siulanciais. Kiesza, tu jei nori kisk galva i subine ir tikekis, kad neuzrauks siknos, nes jei uzrauks, ten ir liksi. Tau dar mazai priklausomybes nuo rusu ? Man tai jau senai gana. Reikia mirtinai to terminalo. O imti dujas bus is kur, kad ir tos pacios Vokietijos, kur atiteka tos pacios dujos is Rusijos tik 50% pigesnes arba Norvegijos ar kad ir Amerikos.
Gintarinis 2012-04-24 15:53
jooo.... pasakei tu čia... savigarbos pas tave nei su žiburiu nerasi, jei mėgsti kaišiot galvą užpakalius. Nesuprantu, koks skirtumas iš kur tos dujos? Nors ir iš kitos planetos ar galaktikos - svarbu pigiau.
enternald 2012-04-24 18:11
Jo kai Ukraina galvą į subinę sukišo Rusijai sukišo, tai Sevastopolį dar n metų atidavė Rusijos laivynui. Gali paskaityti kaip Moldovai sekasi kišti galvą į subinę Rusijai: http://vz.lt/?PublicationId=d6e10231-bb ... 823608b944 Jų padėtis analogiška, tik neturi net primityvių biokuro ir žalios energijos projektų kaip mes. Rusija negalima jokiu būdu kliautis. O kodėl mes su vakarais? Priežastis geopolitinė: http://www.kitukampu.com/2012/04/lietuv ... itine.html Tie prasiskolinę vakarai yra vienintelis būdas mums išgyventi netampant Rusijos oblast'u. Užuot lindus į subinę, verta pasirinkti sunkesni sprendimą ir susirasti kitą tiekėją. Rusai net draugams (Ukraina, Batia) kainas kelia. Apie mus net nėra kalbos.