Debiutavo pirmas pasaulyje serveris su 64 bitų ARM mikroprocesoriais  (0)

Jau daugelį metų analitikai ir įvairūs serverių rinkos žaidėjai kalbėjo, jog ARM architektūros mikroprocesoriams labai trūksta 64 bitų atminties adresavimo palaikymo, kad būtų galima rimtai pretenduoti į tam tikrą dalį serverių rinkos. Dabar krito ir šis barjeras – pirmieji 64 bitų ARM procesoriai jau prieinami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija "Applied Micro Circuits Corporation" ("AppliedMicro") pristatė pirmą pasaulyje web-serverį, kuris dirba su 64 bitų architektūra suderinamais ARM v8 procesoriais. Ši atvira web-serverio demonstracija, "AppliedMicro" atstovų teigimu, yra svarbus žingsnis jos nuosavų įterptinių (SoC) sistemų "X-Gene" vystymesi.

Panašių 64 bitų procesorių atsiradimas, kaip teigiama, leis išplisti „debesų“ technologijų pagrindų dirbantiems naujos kartos duomenų apdorojimo centrams, kurie pasižymės žymiais mažesnėmis elektros energijos sąnaudomis (taigi ir išlaikymo kaštais).

Nuo to laiko, kai 2011 metais buvo anonsuotas pirmasis "X-Gene", kompanijai "AppliedMicro" pavyko išplėtoti iš pradžių daugiabranduolį serverį vienoje mikroschemoje į pilnavertį serverį, kuris gali dirbti su pilnavertėmis aplikacijomis. Tai leidžia OEM ir ODM kompanijoms, „debesų“ paslaugų tiekėjams, nepriklausomiems programinės įrangos kūrėjams ir kitiems partneriams atlikti testus ankstyvajame etape, o programinę įrangą kurti paraleliai su mikroschemomis.

Platforma "X-Gene" turi daugiabranduolius 64 bitų procesorius, kurie suderinami su ARM v8 architektūra, o taip pat didelės spartos atminties posisteme.  Be to, platforma palaiko integruotą Ethernet kontrolerį ir kitas komunikacines sąsajas, reikalingas periferijai prijungti. Iš kitų platformos aparatinių ypatybių galima išskirti L1, L2 ir L3 spartinančiąją atmintį, sisteminę atmintį, skirtą Linux ir kitai serverinei programinei įrangai saugoti, taip pat platforma gali vykdyti pilnavertį programinį stack‘ą LAMP, sukurtą atvirų programinių sprendimų "Linux", "Apache", "MySQL" ir PHP pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: