TSMC išleidžia patį sparčiausią ARM mikroprocesorių  (3)

Apie technologinio proceso brandą galima kalbėti, atsižvelgiant į mikroschemų taktinių dažnių potencialą, arba kitaip – taktinio dažnio vienetui tenkantį pajėgumą. Atsižvelgiant į šį aspektą ir stebint naujausius TSMC pasiekimus, galima užtikrintai teigti, jog 28 nm technologija tobulėja gana sparčiai. Bent jau tai teisinga ARM architektūros procesorių atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį ketvirtadienį kompanija TSMC išplatinopranešimą spaudai, kuriame kalbama apie 28 nm technologinio proceso pagrindu gaminamą mikroprocesorių su ARM „Cortex-A9“ branduoliais, kurie „įprastomis sąlygomis“ dirba 3.1 GHz taktiniu dažniu. Mikroschemoms su ARM architektūra – tai naujas rekordas. Tiesa, be gero aušinimo tokia mikroschema ilgai nedirbs. Tačiau tai tik demonstracinės galimybės, ir jos, žinoma, pavyko. Visiškai analogiškas 40 nm procesorius, pažymi kompanijos atstovai, esant toms pačioms sąlygoms, pademonstravo dvigubai mažesnį produktyvumą.

Bandomasis mikroprocesorius buvo pagamintas, naudojant 28 nm HPM (high performance for mobile applications) procesą. Pastaroji technologija skirta procesoriams, kurie bus naudojami išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose, tinklo įrangoje ir t. t., kur svarbu produktyvumas su palyginti nedideliu energijos suvartojimu. Masinis tokių 28 nm mikroprocesorių tiekimas turėtų prasidėti 2012 m. antroje pusėje. Tiesa, darbiniai tokių komercinių modelių taktiniai dažniai greičiausiai bus apriboti 1,5 – 2,0 GHz diapazone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: