Planšečių generuojamas duomenų srautas – 10 kartų didesnis nei išmaniųjų telefonų  (0)

Eilė žiniasklaidos priemonių šį mėnesį jau buvo atkreipusi dėmesį į mobilių įrenginių generuojamo duomenų srauto spartaus didėjimo faktą. Šio reiškinio priežastimi tapo didėjantis planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų populiarumas, juo labiau, kad mobilus įrenginys Azijos ir Afrikos šalyse dažnai tampa vieninteliu įrenginiu, kuris jungiasi prie interneto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetinius ir nešiojamus kompiuterius šiuose regionuose gamintojams dar sunku plėtoti, kadangi jie yra gana brangūs šių planetos vietų gyventojams, o ir tinklo infrastruktūra daugelyje pasaulio vieta apsiriboja tik mobilaus ryšio tinklais.

Dabar gi, sprendžiant iš "Adobe Systems" pateiktos ataskaitos, galima matyti, jog planšetinių kompiuterių generuojamas duomenų srautas didėja vos ne 10 kartų sparčiau, nei išmaniųjų telefonų atveju. Vartotojai žymiai dažniau lanko Interneto svetaines būtent su planšetėmis, nei su telefonais. Jei tokie augimo tempai išliks ir toliau, jau 2013 metais planšetinių kompiuterių sukuriamas duomenų srautas susilygins su išmaniųjų telefonų, o 2014 metais apskritai 10% pasaulinio duomenų srauto generuos būtent planšečių vartotojai.

Tiesa, galima patenkinti ir planšetinius kompiuterius nekenčiančių žmonių savimeilę: stacionarių ir nešiojamų kompiuterių savininkai Interneto puslapius aplanko tris kartus dažniau, nei „planšetininkai“. Iš kitos pusės, planšetinių kompiuterių vartotojai savo mobilius įrenginius laiko tokiais pat patogiais naršymui internete, kaip ir tradicinius asmeninius kompiuterius. Akivaizdu, jog planšetiniai kompiuteriai prieš išmaniuosius telefonus laimi didesnio ekrano dėka. Aišku, tas pats argumentas galioja ir asmeniniams kompiuteriams (ypač stacionariems): 10“ ekranas neprilygs, pavyzdžiui, 24“ „langui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: