Gandas: „Microsoft“ siūlys pereiti prie „Windows 8“ už 15 dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-05-19 11:48
Dėl Control panel - geras pavyzdys. O dar patogiau - Win95-Win2K3 Server: Win,C. Net riešo judint nereikia. Hoveris - apskritai bloga idėja: nereikalingi widgetai trukdo pasiekti ko reikia (arba nustūmus pelę reikia laukti); vienu žvilgtelėjimu nerandi ko reikia; netyčia patraukus pelę, pasislepia; neituityvus arba išvis neįmanomas valdymas klaviatūra ir t.t..
Simplicity 2012-05-20 18:35
Susimečiau Windows 8 į virtualią mašiną ir likau visiškai patenkintas. Naujas interfeisas glumino pirmą kartą, nes ne taip paprasta nuo įprasto windows desktopo pereiti prie kažko naujo Intuityviai susiradau visus reikiamus įrankius, išmokau išjungt jau nebereikalingas programas. Bent jau man susidarė įspūdis, kad METRO turėtų pilnai pakakt paprastiems namų vartotojams. Tokie vartotojai į desktopą vargu ar lįs, nes ir taip viską ko reikia gali rasti START ekrane.
rwc 2012-05-20 20:42
Tas Metro manęs visai nesužavėjo. Androido klonas - kam man mobilaus UI kompe? Juoba, kad Androidas moka daugiau.
Simplicity 2012-05-21 09:26
Patikėk, atsiras tūkstančiai vartotojų, kuriems to metro bus per akis:) Tau yra skirta standartinė desktop aplinka. p.s. Micorosoft'as nieko šiuo atveju per daug neklonavo. Jų xbox'uose toks formatas jau tikrai labai seniai.
Smėlis 2012-05-21 11:08
Čia per kurią kosminę vietą Android klonas? Nes vizualiai tai visiškai skirtingi dalykai.
rwc 2012-05-21 12:42
MS naikina arba giliai nukiša paprastus, bet galingus ir efektyvius įrankius? Nekeista, kad net pats buvęs Excel architektas JoelOnSoftware spjaudosi...
Smėlis 2012-05-21 12:57
Vistiek kuo Metro yra Android klonas? kažkuo po dangčiu? Nes nematau nieko panašaus. Win 2008 R2 atsidariau. Kuo Classic tema bloga? Tai turbūt vienas man maloniausių GUI imant nuo WIN98 laikų. Kuo dabartinis start meniu blogai? Jame yra nuostabi paieška, kurios Classic start meniu nebuvo ir tai buvo pats didžiausias fail'as kokį galima sugalvot.
Simplicity 2012-05-21 13:04
žino kas tos dėžės viduj dedas? Vienas toks veikėjas man zyzė, kad viską išbandė, bet taip ir nepajėgė priverst kompiuterio per priekinį garso išėjimą grot. Priverčiau plokštės modelį surast, user manual'o linką numečiau su nuoroda į konkretų puslapį — nepadėjo. Pasitaikius progai prisėdau prie jo kompo, sužiūrėjau laidus, nuėmiau centimetro storio dulkių veltinį nuo cpu radiatoriaus (pasisakė, kad dažnai šiltom dienom išsijunginėdavo, tekdavo šoninį dangtį nuimt) ir įlindęs į BIOSą permečiau garsą iš analogo į skaitmeninį — pradėjo veikt. Va tokie ir sėdės su metro, nes ten bus facebook'o, youtubes appsas ir nuoroda į World of Warcraft. Ko daugiau išprususiam kompiuterio vartotojui gali reikėti? Kažkokių neaiškių servisų, group policy, etc? Kam? Jei kažkas ne taip, tai visada galima suprantantį pasikviest ar meistrams nunešt.
moo 2012-05-21 13:24
Puikus Simplicity pastebėjimas. Tai vyksta daugelyje sričių, net, kažkuriais atvejais, tai kas buvo laikoma programavimu dabar didele dalimi vyksta per UI pvz drag&drop ar panašiu principu (pvz. to pačio MS Visual Studio kažkiek). Iš čia optimizmo gaida - vistiek "dinozaurų" reikės, nes kažkas turės kurti tai, ką galima valdyti per supaprastintą UI.
Paprastas_zmogus 2012-05-21 13:42
o aš pavyzdžiui nematau nieko blogo, kad norint naudotis kompiuteriais ir kitais smagumynais reikia vis mažiau suvokimo KAIP visa tai veikia. Taip ir turi būti. Microsoft, Apple, Google (ir kiti) turi galybę labai talentingų ir protingų žmonių, kurių darbas ir yra technologiškai sudėtingą įrenginį paversti draugišku buities prietaisu. Nes galiausiai būtent tik tokie mūsų kompiuteriai yra - buities prietaisai. Ir kodėl buities prietaisai turėtų būti sudėtingi? Taigi tegul tie talentingi žmonės dirba savo darbą, kad paprastiems mirtingiesiems būtų mažiau galvos skausmo. Iš dalies suprantu, kodėl kompiuterastai taip piktinasi tuo, jog technologijų naudojimas vis paprastėja... Juk jie (kompiuterastai) per ilgą laiką įgijo labai daug patirties ir žinių vien dėl technologijų sudėtingumo, nes buvo PRIVERSTI domėtis, gilintis ir t.t. Dabar, kai beveik viską galima padaryti daug paprasčiau, didelė dalis kompiuterasto sukauptų žinių pasidaro praktiškai bevertė ir neaktuali šiais laikais. Iš to ir kyla tas pasipiktinimas ir rėkavimas apie žmonių bukėjimą... Kompiuterastas nesupranta, kad daugumai žmonių yra visiškai neįdomu, kas yra draiveris, registras ar 64/32 bit sistemos... Kompiuterastas svajoja, kad visi domėtųsi IT... Bet... taip nėra ir niekada nebus.
rwc 2012-05-21 14:09
įkelti failus į kompą ar groti atviro formato muziką. Gerai, tarkim jog šįkart MS nesusimaus, padirbės iki idealo ir paliks būtent tokias galimybes, kurių reikia 90% vartotojų. O ką man daryti su likusiais 10% klientų? Jau ir taip rašau atskiras programos versijas Mac'ui, KDE, Windowsams; 32 ir 64 bitų platformoms; tabletams ir desktopams; XP ir 7 taskbaro modeliams; ribonams ir meniu; webui ir desktopui; flashui ir html5. Wait, WTF? Dar vienas vektorius? Crippled Web-kiosk style UI vs. MDI? Kada man rūpintis kokybe, išbaigtumu ir vientisumu? Kodėl mano klientas turi kentėti naudodamas pusiau luptais-pusiau skustais produktais, kurie tinka bet kam, ir tuo pačiu niekam? Che, sakai Youtube aplikacija. Kokia dar Youtube, jei IE po Metro nepalaikys nei Flash, Ogg Theora? Va ir sėdėsi su Microsoft Live Cinema.
rwc 2012-05-21 14:36
Paprastas_zmogus 2012-05-21 16:45
Nelabai supratau, ką tavo šitie teiginiai turi bendro su mano komentaru...
rwc 2012-05-21 18:51
Nes tu, matyt, neturi specialybinio išsilavinimo, iš kurio žinotum, jog sistemos patogumas/naudojamumas (usability), funkcionalumas (functionality), patikimumas ir kokybė (quality), plečiamumas (extensibility/programmability), lankstumas (configurability/flexibility), suderinamumas (compatibility), rinkos vertė (market value), kaina (price), ženklo garsumas (trademark value) yra absoliučiai ortogonalūs nesusiję dydžiai. Tau aktualu tik prekės ženklas - na ir puiku. Man svarbu mažėjančia tvarka: functionality, price, compatibility, usability, configurability ir taip toliau, absoliučiai paskutinėje vietoje - trademark. Nokia 3310 yra absoliutus lyderis, pasaulyje nėra telefono, kuris galėtų jam prilygti f/p/c/u santykiu. Pabandyk su aifonu vinį įkalt, kiek tai kirs per kišenę? Su 3310 gal vinies ir nesu kalęs, bet bonkas atidarinėju jau turbūt 15 metų ir - nė įbrėžimo. Ne kartą skendęs, ne kartą paliktas palapinės prieangyje - ir nieko. Priešingoje spektro skalėje - Androidas (tikrai ne glamūrinės obuolio plytos, kurios didžiojoje ES dalyje net už telefoną neveikia). Akumas nelaiko, brangus bjaurybė, trapus, į vieną kišenę su raktais neįsikiši, negražus (per 10 metų gražaus telefono nebuvo išleista), nepatogus, neintuityvus, vagiantis pinigus - užtat viską sugeba! Pačios prasčiausios funkcijos - žadintuvas, skambinimas ir SMS. Kaip ir bet kurio kito išmaniojo, išleisto po P900. Bet tai yra visavertis Linuxas, media centeris kišenėje. O kas yra Metro? Androidas su 3310 interfeisu?
Paprastas_zmogus 2012-05-21 19:20
Metro yra liečiamiems ekranams sukurtas UI, kurį Microsoft pagimdė, kai suprato, kad Windows 7 (ir visos ankstesnės) ant tablet'ų valdymo patogumo prasme buvo tik garuojantis š... Tą dar labiau išryškino į rinką atėję planšetai su Android ir iOS.
rwc 2012-05-21 20:24
Gerai, tuomet kodėl jis defaultas desktopams/notebookams? Rodos, kad niekas iš daugiatūkstainės MS gvardijos nerado laiko perskaityti Cory Doctorow straipsnius iš 2005-2007 metų. Viena iš daugybės minčių, į ką jiems vertėtų atkreipti dėmesį: kompas, priešingai nei mobilus ar skaityklė, yra lygiagrečių užduočių įrankis. Redaguoji straipsnį - tuo pat metu turi atsidaręs 10 naršyklės langų, pašto programą, žinučių, kelias failų tvarkykles. Kompas labiausiai galingas kopijuojant duomenis iš programos į programą, iš failo į failą, iš serverio į serverį; kergiant, stumdant, pertvarkant tuos duomenis. Kaip tai dera su planšetine Metro UI? Oh, wait. I'll have to read those 90 emails I've just got.
Paprastas_zmogus 2012-05-21 20:59
Simplicity 2012-05-21 21:00
Paleidau Win8 ant virtualios mašinos ir youtube ant metro kuo puikiausiai veikia Tik tiek, kad reikia youtubes html5 versiją atsidaryt
rwc 2012-05-23 13:37
kodo bazės HTML5 naršyklėms ir kitoms. HTML5 - dar labai žalias standartas, jo pilnai niekas nepalaiko (o IE9 iš modernių desktopinių naršyklių apskritai prasčiausiai). Visual Studio 2010 net nepripažįsta HTML5 DOCTYPE! Daugybė Web frameworkų (pvz., Dojo/dijit) nedraugauja su HTML5 validatoriais. ASP.NET WCF neįmanoma be hackų teisingai realizuoti HTML5 CORS specifikacijos. Todėl jau kas kas, bet MS tikrai neturėtų visų varyti į kampą naujais apribojimais. Negi jie tikisi, kad staiga visi pereis prie IE9? O kaip su senesnių kompų vartotojais, kurie iki šiol naudoja XP (IE9 jiems nėra ir nebus)? Kaip su įstaigomis, kurios vis dar yra pririštos prie IE6 (nes, pavyzdžiui, jų milijonus kainavę intranetai veikia tik su IE6 - asmeniškai teko susidurti su tarptautinės korporacijos vadybininku, į kurio Win7 buvo įdiegta IE6)? O gal - MS pradės savo klientams rekomenduoti Firefox arba Chrome, kurie tokių apribojimų neturės?
rwc 2012-05-23 17:03
persijungti į meniu. Word 2010 - jau yra. Ar MS neturėjo resursų palikti meniu? Ne, priešingai - jie skyrė resursus jį dirbtinai išmesti.