Europos Parlamentas siūlo uždrausti sąvartynus  (2)

Siekdama ekonominio augimo ir aplinkos apsaugos, ES turi efektyviau naudoti išteklius, sakoma ketvirtadienį Europos Parlamento patvirtintoje rezoliucijoje. Vertingos medžiagos turi būti perdirbamos, o ne išmetamos į sąvartynus ar deginamos, o patys sąvartynai ateityje turi būti uždrausti. EP taip pat ragina labiau apmokestinti išteklių švaistymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

EP siūlo palaipsniui uždrausti sąvartynus visoje ES ir ragina Europos Komisiją iki 2014 m. pabaigos pateikti atitinkamo teisės akto projektą. Kartu raginama nustatyti ryžtingesnius ES atliekų perdirbimo tikslus iki 2020 m. ir draudimą po 2020 m. deginti atliekas, kurias galima perdirbti ar kompostuoti.

Europarlamentarai siūlo pereiti nuo darbo jėgos apmokestinimo prie aplinkosauginio apmokestinimo, taip pat nustatyti lengvatinius PVM tarifus antrinėms žaliavoms. Kartu EP nariai ragina Komisiją ir ES valstybes iki 2020 m. nutraukti visas aplinkai kenksmingas subsidijas. Rezoliucija taip pat ragina griežtinti ekologinius viešųjų pirkimų reikalavimus, ypač tų, kurie siejami su ES finansuojamais projektais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)