„Chrome“ naršyklės populiarumas – išpūstas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-05-25 16:57
Tai ne Chrome sukčiavo, o tie, kurie renka duomenis, nesugebėjo atsifiltruoti normaliai.
immortallt 2012-05-25 17:53
Na man nera geresnes narsykles nei chrome - dirbant tenka daug narsyti ir jau visas isbandziau. Truksta nebent teksto nuskaitymo is paveiksleliu add-on'o, kad isverstu tekstus, kur jis flash'as ar paveiksleliai. Bet sita issprendziu su ABBYY screenshot reader Bet visa kita - kaifas.
Indigo89 2012-05-25 18:04
Chrome nera ko sukciaut, tuoj bus tik keli dalykai, del ko zmones gali naudotis ne chrome. pirma bus per daug neispruse kad isvis suprastu kas yra narsykle ir antra bus hipsteriai ir "kovos pries monopolija" arba "nenores buti sekammi". Visi normalus zmones greit naudos chrome jei taip ir toliau bus.
Giedriusd 2012-05-25 18:25
Oi oi, kokios prielaidos jau daromos. Tik neispruse, nenormalus nesinaudos chrome, nes juk visi normalus naudosis. Taip ir norisi atrezti kad i veidrodi nepamirstum pasiziureti. Priezasciu gali buti ivairiu kodel kazka gali nenoreti naudotis kazkokia narsykle. Asmeniskai pas mane kiekviena diena ijungtos 3-4 narsykles (Opera,Chrome,Firefox,dar Opera beta kartais, Safari, IE). As kuriu puslapius, bet is esmes ir naudoju kelias narsykles. Priezastys paprastos, tiesiog yra dalyku kuriuos kazkokia narsykle atlieka geriausiai. Taip Chrome turi nuostabiai greita Javascript varikliuka, sukasi greitai net dideli puslapiai. taciau tuo paciu chrome naudoja atskirus procesus kiekvienam tabui, kas mano kompa uzlenktu jei as atsidaryciau chrome 50+ tabu salia poros teksto editoriu su photoshopu nesanciu 1GB ram edanti faila. O Opera sioje vietoje sukasi tikrai neblogai, nors ji ir letesne, bes dideles apkrovas atlaiko tikrai geriau. Firefox tuo tarpu turi neikainojama FireBug, kurio built-in pluginai Chrome ir Operoj ar IE dar niekaip nepaveja. Nors siaip Firefox ir yra ganetinai letas palyginus. Sudedi vien sias priezastis ir pamatai kad yra del ko naudoti ir kitas narsykles. O dar kiek priezasciu kiti zmones galetu isvardinti.
Shinigami 2012-05-25 18:49
Chrome turi sušiktą puslapių spausdinimą. Matyt dėl to, kad google turi mokama spausdinimo paslaugą. Nors kaip jau buvo minėta, jos javos varikliukas pats geriausias. Todėl jei reikia dirbti su puslapiu kuriame yra daug javos naudoju chrome, o jei reikia spausdinti, naudoju Firefox. Bei ir taip naudoju firefox dėl jos add-on'u.
Anonymous 2012-05-25 19:11
Statistika, reitingai - tuo juk paremti pelnai? Ar aš klystu? Manyčiau visi savo statistiką kiek pagražina. Vieni labiau, kiti kukliau. Dabartiniais laikais išpūsti statistiką negėda, pakliūti su išpūtimais - gėda
Alchi 2012-05-25 21:30
Kuo didesnė rinkos dalis, tuo labiau patrauklesnė nulaužinejimams. Didėjant % saugumas turėtų mažėti
nightex 2012-05-26 00:08
chrome yra narsykles parodija
azotas 2012-05-26 00:48
Ka pats naudoji ?
Tomaz 2012-05-26 08:25
manau chrome populiaruma is dalies galima paaiskinti ir tuo kad tarkim yra kokia nors programa kartu su ja buna idiegiama ir chrome , pas mane taip pat ji yra bet as jos nenaudoju , o naudoju firefox , nes pvz pas mane letas internetas tai su chrome vaizdo irasu perziurejimas kazkaip strigdavo o to su firefox to nepastebejau , be to man chrome dizainas nepatinka atrodo ji tokia tuzcia ir nuobodi , be to firefox turi daugybe yskiepiu , del siu priezasciu as niekad nekeisiu firefox i jokia kita narsykle
Creatium 2012-05-26 08:59
Na, logiškai mąstant, tai juk IE daugiau turėtų būti įdiegiama ir naudojama, beveik tiek, kad Windows turi % rinkos Beje, visada galima nužymėti, jeigu nenori, kad būtų instaliuojamos papildomos programos O dėl nuobodumo, tai tame esmė ir yra. Kūrėjai laikosi pozicijos, kad naršyklė turi būti grafiškai kuo švaresnė, užimti kuo mažiau vietos ekrane, kad visas dėmesys galėtų būti sutelktas į puslapio turinį.
Indigo89 2012-05-26 12:52
Sakydamas normalus zmones turejau galvj eiliniai vartotojai, ne developeriai kokie. O del 50 tabu tai vel gi, normaliems zmonems tiek nereikia. Chrome net nepritaikyta atidaryti daugiau negu 20 tabu, visas tabu baras pasidaro sunkiai suprantamas. Ir aisku nenoriu kazko mokyt kaip reiktu dirbt, bet as asmeniskai pastebejau is patirties kad daugiau negu 15 atidarytu tabu paprasciausiai reiskia kad atidaryta nereikalingai daug puslapiu kurie realiai neduoda jokios naudos, bet yra tarkim google paieska. Aisku kai kas megsta middlemouseclickint 30 paieskos rezultatu ir tada eiti per juos, bet as bent jau nemanau kad tai gera mintis. Ir chrome baras is dalies skatina taupyt interneto srauta nedarant tokiu dalyku.
Evaldas 2012-05-26 13:44
Įtariu, kad painioji Java su JavaScript. O skirtumas didelis
zet 2012-05-26 17:46
na firebug kartais bugovai veikia (tikrai atnaujintas). Ir firefox su JS ciklais grybauja. Buna kad numirsta firefox, nukilini procesa, uzkrauni is naujo, ir vel uzluzsta, nes bando begalini javascripta is naujo apdoroti, kuris nera isvalomas. Ir siaip firefox be firebugo ir addonu nieko gero neturi, vis prastyn ji eina. O googlechrome atvirksciai, uzsitarnauja kaip stabiliausiai veikiancios narskles varda, kuria geriausiai testuoti JS, nors truksta addonu.
zet 2012-05-26 17:54
Skonio reikalas, pazistu zmoniu, kurie visa laika gyvena su 50 tabu. Ijungia kompa, ijungia narsykle ir ji is atminties juos uzkrauna is naujo. As pats kartais naudoju daug tabu. Pvz atsidarau is karto visa kruva paieskos parametru arba visa kruva bookmarku, ir per juos greitai pereinu. Arba pvz butu, auto skelbimu paieska. Paleidi skripta, atidaro iskarto 50 skelbimu, nereikia clikinti, pele uzvedi ant tabo close pozicijos, ir kurie netinka isjungi vieno pirsto spustelimu be peles judesio. Galiu lazintis sutaupau net kartais laiko norint rasti reikiama informacija. Bet pasikartosiu, skonio reikalas. Nors gamintojai orentuojasi i mases, smagu, kad nepamirsta ir su inoringesniais skoniais vartotoju. O tai normalus zmones kas pagal tave? Tie kurie moka tik ijungti narsykle ir ja isjungti ?
zilvinuks 2012-05-26 19:48
„Microsoft“ komanda suskubo aiškintis, kas nutiko ir iš kur „StatCounter“ ištraukė tokius duomenis, nes kitos interneto srautų stebėsenos svetainės duomenys rodo, kad net 54 proc.
zilvinuks 2012-05-26 19:52
Cia net nera ka diskutuoti..be chromes nera daugiau ka naudoti...vios kreivos sleivos.
Indigo89 2012-05-26 19:52
Nu normalus zmones = visi zmones - programuotojai, taip pagal mano to posto logika iseitu su skriptais tai visai gera mintis, bet vel ne eiliniam vartotojui cia. Siaip netureciau nieko pries kitas narsykles jei nebuciau bandes nuo chromes pereit prie ju. Prie operos bandziau pereit, bet jau pirma diena paaiskejo kad nepakeliamai leta. Youtube narsant kiekvienas paspaudimas refreshina visa puslapi kartu su video ir pan, beveik neveikianti pasakyciau. Firefox isijungiu tik kai firebug reikia panaudot (nors dabar kaip tik kitam tabe atsidares chromo analogiska funkcija ir mano poreikius daugiau nei patenkina ji). IE naujas atrodo neblogai, panasus jau i chroma, pasimoke matomai is klaidu savo ir geras savybes nukopijavo. Siaip internet explorer naujos versijos man daugiau zadancios atrodo negu firefox/opera. Firefox po truputi liks tik linuxu browseris turbut, toj os nemanau kad geresnis yra.
EdvasP 2012-05-27 11:50
Anksčiau visada naudodavau Firefox. Dar tik atsirades Chrome buvo, bet ilgokai neišbandžiau ir visiems įrodinėjau, kad Firefox geriausia. Ir tuo metu ji ir buvo geriausia ir veikė greičiausiai (kas man svarbiausia). Bet vėliau visvien tapau Chrome naudotoju. Ir atvirai pasakius, man tikrai nusispjauti koks ten logotipas Chrome, opera ar Firefox, man rūpi tik produktas. Ir tvirtai galiu pasakyt, kad Chrome dabar geriausia. Tegul konkuruoja, tegult tampa IE geresniu, man tas nerupi, svarbu man galutiniam naudotojui bus patogiau.
Xdmin 2012-05-27 12:47
Na ant mano seno leto pc tai greiciausiai veikia Opera, ji veikia 2-3 kartus greiciau nei kitos. Bet beda kad kazkodel megsta nuluzti (not responding) labai daznai, FF taip pat, tik reciau. Su chrome tokiu bedu buna maziausiai, nors ir veikia ji leciausiai pas mane. Keista, bet jei naudojant google verteja ir paspaudziant ta ikonele kad isgirsti tarima, ant chrome pas mane ji neveikia