Kiek kainuotų Didžiosios Gizos piramidės statybos šiandien? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-05-29 13:09
Straipsnyje tiek faktiniu klaidu kad net baisu. Pirmiausia state ne vergai o darbininkai. Ir state ne keli tukstanciai o kaip manoma apie 20 000. 5 000 buvo nuolatiniai darbuotojai(amatininkai) kurie prie piramides dirbo visada, o like 15 000 buvo paprasti egiptieciai statybininkai.
vitalijuss 2012-05-29 13:27
O kam kranu kelti blokus nuo piramidės pakraščio į centrą, jei tai gali atlikti sraigtasparnis? Kažkaip jie čia labai jau lėtapėdiškai ruošiasi dirbti, nematau tikslo tokių skaičiavimų. Tegul paskaičiuoja, per kokį trumpiausią laiko tarpą įmanoma pastatyti šit piramidę, aišku neskaičiuojant sąnaudų
shift 2012-05-29 13:54
Iš kur žinai tokius skaičius? Yra kažkokie įrašai hieroglifuose? Ar čia eilinis Zahi Hawass'o spėjimas? Mane asmeniškai nervina ta piramidės "kapo" teorija. Tokio masto statinys turėtų turėti gerokai universalesnę paskirtį, nei vieno žmogaus kapas.
Sinister 2012-05-29 13:56
Vieno žmogaus kapas... O kap tau Dievo kapas?
Fobus 2012-05-29 14:05
Taip, tikrai, Egipto faraonai buvo vos ne dievai, neįvertini jų statuso
shift 2012-05-29 14:13
Visų pirma nei viena mumija nebuvo rasta jokioj piramidėj, visos atkastos žemutinėj dalyje, netgi pats Tutanchamonas. Tos patalpos kurios tikrai buvo skirtos laidojimui, akivaizdu, kad tam ir buvo pritaikytos, su gausybe įkapių, dekoruotomis sienomis, faraona šlovinančiais raštais, brangenybėmis. Kufu piramidėje nėra nei menkiausios užuominos, kad ten kas nors būtų buvę palaidota. Ir tai tikrai ne kapų plėšikų darbas, nes kai kurie tuneliai tik gerokai vėliau atrasti. Taip kad, žiūriu į visa tai labai kritiškai.
faktas 2012-05-29 14:18
Mes galim tik spėlioti, kas tiems žmonėms susišvietė galvoj prieš 4,5 tūkst. metų...
pld 2012-05-29 14:25
va cia paskirtis matosi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Height.svg tarpgalaktine egipto tv antena o jei rimtai zmones megsta statyti viena uz kita didesnius pastatus.. paskirtis keiciasi nuo laikmetcio, ar tai palaidot dievus/karalius, ar prabangius apartamentus, svarbu yra resursu. Cia kaip pasididziavimu matavimas, vot musu didesnis uz jusu.. aisku banaliai skamba..
WastedYears 2012-05-29 14:33
Žiūrėk, kokie arabai iš JAE ir Dubajaus ims ir pastatys
shift 2012-05-29 14:35
Būtent, banaliai skamba. Juolab, kad parodyti savo didybę faronai turėjo ir kitų metodų, prisiminikim Luxoro šventyklą, obeliskus, milžiniškas statulas. Piramidė šiuo požiūriu ganėtinai nyki, jei kalbėtumėm apie dekorą, puošybą ir t.t. Viskas labai monumentalu, bet kaip jau sakiau, tikrosios kapavėtės, kurios buvo rastos po žeme buvo pilnos aukso ir brangenybių, auksinių sarkofagų akivaizdu, kad tai buvo tikroji prabangaus laidojimo tradicija. Ir tikrai, faraonai buvo laidojami ištaigingai ir prabangiai, kaip dievai, bet tik problema ta, kad jie buvo laidojami ne priamidėje, o atskiruose individuoliuose kapuose, kurie rasti požeminėse kriptose. Aš manau, kad piramidės turėjo stiprią apeiginę prasmą, galbūt iš kartos į kartą buvo saugomos kokios ypatingos relikvijos, atliekami iniciacijų ritualai ir t.t.
immortallt 2012-05-29 14:50
Visu pirma, pasidomek senoves egipto istorija Buvo zemutinis ir virsutinis Egiptas su atskirais faraoanais tam tikru metu. Vienam buvo kriptos, kaip kad Tutanchamonas palaidotas, kitam buvo piramides. Gerokai veliau, tai kada ? Kalbi apie modernius laikus ? O kodel ne dar pries kristu ? Turbut kalbi, kad piramides buvo naudojamos ateiviu laivams nusileisti... Kiek zinau, tik Tutanchamono kapas buvo rastas neisplestas.
punktyras 2012-05-29 15:06
Tai va, kad dabar nykiai atrodo. O anksčiau buvo visi šonai apdėti balto marmuro plokštėmis.
azotas 2012-05-29 15:14
as tai kazkur skaicau, kad jas padejo pastatyt ateiviai ar kazkas tokio nes tipo viskas labai tiksliai padaryta net ir patis akmenis labai tiksliai nupjauti kitaip tarent butu labai sunku pastatyt net ir sendien su turimom technologijom, o ka jau kalbet kas buvo pries kelis tukstancius metu.
immortallt 2012-05-29 15:18
Buvo dokumentika gera apie piramidziu statybas, daug tu prielaidu eme ir patvirtino realiai su studentais bandydami. Tiek skalbdyma, tiek stumima ir pan. Aisku, piramides nestate, bet pagrindus pateike. Azotas, ateiviai neturi ka veikti, kad padeda akmenu kruvas sukrauti. Ijunk bent kiek logikos, nes as manau, kad egiptieciai is ateities atsikele ir liepe statyt piramides, kad ateityje, turizmas sunestu turta saliai.
pld 2012-05-29 15:22
na va puikiai ir paprastai atsakei kas ta piramide. t.y. baznycia.
PhD 2012-05-29 15:55
Na gerai, o dabar rimtai. Pamirskite visas fantastines teorijas ir pasitelkite logini mastyma. Pirma architektai yra menininkai o ne mokslininkai del to ju idejos tragiskos. Nesuprantu kaip jas dar spausdina. Trumparegiskas mastymas dar niekur nenuvede. O dabar paklausykite tikru mokslininku ir Geopolymer technologiju jau egzistavusiu tais laikais. Tokio dydzio akmenu uzkelimas i piramide yra viena, taciau ju atgabenimas iki vietos yra visai kas kita. Toje vietoje nera akmenu. Plius akmenys turetu buti taip tiksliai nutasyti kad nebuvo ne milimetro tarpelio tarp ju. Ju transportavimas kilometrais yra visiskai nelogiskas sprendimas. Taigi ka darytu musu inzinieriai jei statytu toki pastata dabar. Ar tikrai jie temptu tokius blokus ar geriau juos gamintu vietoje??? Mokslininkas Davidovits (prancuzija) jau irode kaip pries 4k metu zmones zymiai paprasciau, nesini tik indais uzpildytais misinio galejo vietoje islieti blokus. Tai paaiskina fosilijos rastos juose ir nepriekaistinga ju forma. Bei visos medziagos kurios reikalingos paprasciausiam geopolymerui sumaisyti randamos tose apylinkese. Pasiskaitykite ir Geopolymer Institute straipsnius ir suvoksite kad vienintele logiska teorija yra tik liejimas vietoje. http://www.davidovits.info/78/davidovit ... -worldwide
Incognito 2012-05-29 16:23
Yra ir kita teorija, kurią girdėjau per paskaitą. Skiedinį, apie kurį tu kalbi, liejo vietoje, kad būtų lengviau užtempti akmenis į viršų. Ant to skiedinio dėjo lentas. Ant tų lentų žmonės užvilkdavo akmenis ir taip toliau, kol užbaigdavo.
immortallt 2012-05-29 16:42
Siaip nedidele dali akmenu plukdydavo. Pagrindiniai blokai buvo skaldomi vietoje. Gizos piramidei dalis akmenu buvo nukoseta is aplinkiniu piramidziu
shift 2012-05-29 16:51
Tai labiau tikėtina versija, nei didžiausias pasaulio istorijoje kapas. Ar žinote nors vieną panašaus dydžio kapą? Šventovių panašaus dydžio yra gausu, o vat kapo nei vieno. Kodėl Meksikos arba Čilės piramidės laikomos šventyklomis, o štai Egipto kažkodėl yra kapai? Nors nei vienos mumijos jose nerasta. Pasitelkiant elementarią logiką kyla daug abejonių.
Creatium 2012-05-29 16:56
Dar nepamirškit, kad piramidės atkartoja Oriono žvaigždyno pagrindines tris žvaigždes. O tai tikrai ne šiaip sau padaryta. Tad arba egiptiečiai manė, kad jų faraonai buvo ateiviai (Dievai) iš Oriono žvaigždyno, todėl jų kapus (ar kapą) pastatė būtent pagal tas žvaigždes. Na, arba tos piramidės kaip šventyklos, skirtos garbinti dievams (iš Oriono?). Beje, man labiausiai patiko paaiškinimas, kad tos piramidės yra viso labo šaldytuvai Čia gan senas paaiškinimas, nežinau ar dar jį kas nors naudoja...