Rekordas Vokietijoje – saulės energija atstojo 20 branduolinių reaktorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stebėtojas 2012-05-30 17:50
Reikia pabrėžti žodį momentinė. Ir dėl to keliama tokia sumaištis? O rezultate šnipštas gaunasi, nes "energija brangz".
sigun 2012-05-30 21:32
Hmm, įdomūs teiginiai ir stiprūs žodžiai jei teisingai išversta. Tikrai nemaniau, jog kils DAR 70%. Čia nuo dabartinių 85 cnt/kWh Vokietijoje? (palyginam su lietuviškais 46 cnt/kWh)... Bet gal čia susiję su tuo, jog dabartinė Merkel vyriausybė apsižiūrėjo, kad nebelabai turi pinigų toliau dotuoti atsinaujinančius ir šių metų pradžioje gan netikėtai apkarpė dotacijas bei parengė gerokai greitesnį dotacijų nutraukimo planą? Yra ir kiti niuansai apie vokiečių žaliąją energetiką. Žurnalistai taip išpūtė AE uždarymą, kad dabar bet kuris žaliasis nemirksėdamas teigia, jog vokiečiai nebenaudoja AE. Kai tuo tarpu jie te uždarė 8 AE. O iš likusių 9 paskutinė bus uždaryta tik dar po dešimties metų. Beje, keletas įdomesnių skaičių. Pernai Vokietijos elektros eksportas krito nuo 70TWh iki 7TWh ! Ir tai tik pusmečiui išjungus mažiau nei pusę AE ir papildomai įjungus dujomis ir anglimis kūrenamas elektrines ir džiaugiantis "dideliu" atsinaujinančios energetikos indėliu... Ir čia šalyje besigiriančioje ir rodomoje pavyzdžiu kaip reikia plėtoti žaliąją energetiką... Na, kur jūs atsinaujinančios energetikos entuziastai, teigiantys, jog galima 100% apsirūpinti? Beje, jeigu Vokietija anksčiau eksportuodavo 70TWh, o pernai nebe, tai klausimas kas užpildė tą skirtumą kitose šalyse? Pasirodo daugiausia anglimis kūrenamos elektrinės. Vat čia tai bent žalioji energetika... Vat čia tai bent ekologija...
sabotan 2012-05-30 21:45
Nieko gero atomine energetika reikalinga bus dar kokiu 50 metu kol neatsiras termobranduolines elektrines. O saule ir vejas neuztikrins vejas ne visada pucia o saules kolektorei ziema neefektyvu . Nesakau kad nereikia saules ir vejo jegainiu bet viskam reikia atrasti pusiausvyra.
perihellis 2012-05-31 03:53
tamstai su skyryba nelabai sekasi..beje, kuo reikia būti, kad apie energetiką galima būtų galima spėlioti 50m į priekį..labai labai mažai temų yra, kur gali labai tiksliai nuspti ateiį, kad ir ta pati demografinė padėtis. Atrodo tiesiog suskaičiuioji, kiek ko dabar yra, parašai matematinį modelį, kuris viską suskaičiuoja ir matai pakankamai tikslius skaičius, kiek kokio amžiaus žmonių bus. Tačiau kas čia žino, ką mokslas nuveiks su kontracepcija, ką valdžia nuveiks su išmokom motinoms ar tėvams, kaip kis e/imigracija, kaip kis ekonominė padėtis. Šiai dienai viskas yra per daug nestabilu, kad bent metams galima būtų kažką spėlioti..Kad ir tos pačios graikijos rinkimai. Visą pasaulį gali stipriai paveikt, jau nekalbu apie pačią europą, ypač euro zonos valstybes, kurių piliečių vietoje labai įdėmiai stebėčiau įvykius pietuose. vėlgi nukrypstant nuo temos, tai vokietija yra labai įtakinga šioje vietoje, gali sužlugdyt arba išgelbėt graikus, tuo pačiu skolas savo vienaip ar kitaip įtakoti. Vasaros pradžia bus įdomi, ypač vokiečiams.
nightex 2012-05-31 11:54
Realiai visu saules jegainiu nominali galia Vokietijoje yra ~900MW http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ph ... r_stations Kaip pavyzdys butu buvusi Ignalinos galia 3000MW trys kartus didesne nei v isu vokietijos saules jegainiu kartu. Is kur tie 22GW paimti tai kaskaip dideli itarima kelia. Gal kas turite daugiau informacijos apie Vokietijos saules jegaines?
Domas1 2012-05-31 20:10
Tai turbut saules pliupsnis buvo nusvietes visa Vokietijos teritorija, kad tiek pagamino elektros :]]]
kionig 2012-06-01 03:01
Tai gal jie ten lazeriais švytino tuos elementus ir gavo didesnį nei įprastą NK. Nors tai daugiau panašu į manipuliacijas skaičiais. Man ir panašu, kad vokiečiams teks naktį einant į tuliką pasišviesti kelią su žvakute Nes tuo metu super-puper saulės energetika perduos visą krūvį iškastinio kuro elektrinėms. "Ale pabūgo" fokiečiai Fukušimos...