"Intel Ivy Bridge" atstovas "Core i7-3770K" paspartintas iki 7033 MHz (Video)  (2)

Ne taip dažnai kompiuteriams skirtų pagrindinių plokščių gamintojai atvirai kalba apie savo prisidėjimą prie spartinimo entuziastų pasiekimų, tačiau pasiekus naują "Intel Core i7-3770K" procesoriaus ekstremalaus spartinimo rekordą, kompanija "Gigabyte" negalėjo susilaikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gana gerai overclocker‘ių pasaulyje žinomo entuziasto Hicookie pastangomis galingiausias "Intel Ivy Bridge" architektūros atstovas "Core i7-3770K" (E1 revizija) buvo paspartintas iki 7033 MHz, aišku, tam prireikė jau "tradiciniu" tapusio skystojo azoto pagalbos. Eksperimento metu buvo naudojama pagrindinė plokštė "Gigabyte GA-Z77X-UD3H", o tai ir tapo šio gamintojo pasididžiavimu. Sprendžiant iš CPU-Z rodiklių, mikroprocesoriaus branduolio įtampa buvo pakelta iki 1,956 V, tuo tarpu aktyvus buvo tik vienas branduolys. "HWbot" reitinge pastarasis rezultatas užima pirmą vietą, taigi galima kalbėti apie naują pasaulio rekordą. Prieš tai "Ivy Bridge" procesorių buvo pavykę paspartinti iki 7 GHz ribos.

Lygiagrečiai minėtajam eksperimentui, entuziastas Hicookie paspartino keturias operatyviosios atminties plokšteles po 4 GB iki režimo DDR3-3280, o tai yra taip pat naujas pasaulio rekordas su "Ivy Bridge" platforma. Eksperimento metu buvo naudojama "G.Skill Trident X DDR3-2800" operatyvioji atmintis ir "Gigabyte Z77X-U5H" pagrindinė plokštė. Tiesa, globaliajame reitinge toks pasiekimas yra tik vienuoliktas, kadangi pasaulio rekordas sudaro įspūdingus DDR3-3837 (pasiekta su vienu "G.Skill PerfectStorm DDR3-2133" moduliu).

"Core i7-3770K" spartinimą iki 7033 MHz galite stebėti šiame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: