„Skype“ sėkmės paslaptis – lepinami inžinieriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2012-06-04 11:49
Prastai dirba, nes iki šiol neturiu skype su video skambuciu telefone.
lizunas 2012-06-04 12:13
Tai gal tavo telefonas toks lėvas, kad nėra tokios galimybės? Bent pas mane ant 5800xm yra galimybė...
bullka 2012-06-04 12:31
Pas mane irgi yra. Belieka kaltinti savo telefono gamintoją
alex666 2012-06-04 14:57
skypevideo pokalbiai tai gerai, tik man nesuprantama kaip iki siol skype nepalaiko hd raiskos mobiliems telefonams , nes pvz pas mane smartfone kamera geresne nei turimo fotoaparato o kas is to kad negali isnaudoti galimybiu? keistai dirba tie inzinieriai jei iki dabar negali paleisti 1280-720 rezoliucijos , o zada tai jau daugiau kaip metai
Paprastas_zmogus 2012-06-04 15:11
First world problems...
enternald 2012-06-04 15:22
Tokio lagware kaip skype negaliu pakęsti. Atsijungia - prisijungia kada nori, tik vienas prastas klientas(programa), siunti atsijungia žmogus iš oro, ryšis nutrūksta vidurį chat'o. XMPP daug geresnis protokolas, tik kad iš aplinkinių rato dauguma naudoja laužą pavadintą Skype, tai niekaip pabėgti neeina.
rwc 2012-06-04 16:30
Mažiau diegtų nesąmonių, verčiau padarytų paprastai ir patikimai. Kompe Skype naudoju tik tada, kai reikia Video chato arba išsiųsti failą (imo.im su Skype nelabai susišneka šiais atvejais), telefone - kai kalbu garsu (imo.im kažkodėl nepalaiko). Bet tik pasinaudoju, ir išjungiu. UI perkrautas ir nepatogus, neįmanoma normaliai valdyti notifikacijų, nepasislepia taskbaro mygtukas, pastoviai atsijunginėja, užima velniai žino kiek portų nutrūkus WiFi, pastoviai kažką siunčia (hey man, 3G visgi ne flat rate!), brūžina procesorių, ryja nesąmoningai daug RAM, nepalaiko XMPP/GTalk ir kitokių protokolų, visiems rodo IP, nepatikimai paslepia "Invisible" režime, be leidimo reguliuoja sistemos garsą, protokolas slaptas, vienu metu neleidžia prisijungti keliais accountais, Linux klientas prieštvaninis... Galima vardinti be galo. Skype - tokia pati "skutimosi peiliukų" kompanija, kaip ir ją nusipirkusi MS. Naudoju tik todėl, kad kiti naudoja, o alternatyvų nėra (imo.im - serverinis sprendimas; Kopete ir pan. reikalauja, kad būtų paleista Skype programa).
ligonis 2012-06-05 00:21
šita nesamonė, tai kažkaip galima panaikint ir protingai, bet daug lengviau tiesiog skypa paleist in compatibility mode su vista ar xp ir tada viskas normaliai.
rwc 2012-06-05 00:54
Cha, jeigu man power useriui tai per sudėtinga atrast? [Beje, neveikia]
Arthuras 2012-06-05 11:38
Jei jau Skype toks lievas, tai, rwc, nenori užsidirbt sukurdamas ką nors geresnio?
rwc 2012-06-05 12:16
Duok man Skype protokolo specifikaciją - tai ir padarysiu. Anksčiau ne vieną žmogų esu perviliojęs į Miranda IM, Google Talk, Kopete, pastaruoju metu - į imo.im. Dabar vis daugiau pažįstamų išsikrausto į FB, G+, LinkedIn - bet šitiems aš iš principo priešinuosi. Nė vienas iš jų nėra pilnavertis Skype pakaitalas (kaip minėjau, desktopiniai klientai reikalauja paleisto Skype, o imo.im neišnaudoja kai kurių galimybių). Taigi, įdiegtas Skype yra būtinas, jei turi nors vieną svarbų kontaktą. Beje, tą patį galiu pasakyti apie Live messenger, Lync. Kokia dar kalba gali būti apie gerumą, jei privalau turėti visus? Man tikrai nereikia 4 programų tam pačiam reikalui, jau nekalbant, kad šalia atidaryta pašto programa, telefono, keletas diskusijų portalų, projektų valdymo. Ir jau tuo labiau nežadu kurti savo tinklo, jų ir taip per daug. Beje, Google Talk visiškai neatsilieka nuo Skype, jį turi ir dauguma mano draugų.
Paprastas_zmogus 2012-06-05 13:13
Skype sėkmės paslaptis iš tikrųjų yra tiesiog pats faktas, kad visi dabar sėdi Skaipe, perėjus į kitą IM tinklą žmogus tiesiog lieka be kontakto su draugais... Taigi taip ir gaunasi - visi skaipą keikia, bet atsisakyti jo labai sudėtinga. Prisidėsiu prie tų, kurie nepatenkinti Idiotiškai apkrautu interfeisu ir godžiu resursų valgymu. Na bet svarbiausia, kad yra toks Skype dėsnis, kuris šiuo metu man naudingas: Kuo mažiau dėmesio kažkokiai platformai skiria Skype, tuo geresnė būna programa... Na pavyzdžiui Skype for Linux/Mac vis dar nesugadinti ir patogūs...
rwc 2012-06-05 15:06
Na ir kas gi čia prabilo apie senų, mažiau funkcionalių, versijų gerumą? Dvigubi standartai ;] Beje, Skype - Microsoft produktas. Dar vienas įrodymas, kad MS tik gadina gerus produktus. Ir, tarp kitko, kodėl Skype nesuderinama su Live Messengeriu ir Lync?
Paprastas_zmogus 2012-06-05 15:43
Prie ko čia dvigubi standartai ir prie ko čia senos verijos?
rwc 2012-06-05 15:57
MS produktų. Kai tą sakau apie naujas Windows ir Word versijas - kažkodėl baisiai nepatinka, mat aš tikriausiai nieko neišmanau apie dizainą ir patogumą. Tai kuo su Skype kitaip? Džiaukis, kad gali prisijungti prie feisbuko, pasižiūrėti gražių reklamų ir pamatyti didžiulį "kas kam nutiko" sąrašą per visą ekraną, kad nebėra "niekam nenaudingo" N/A statuso, kad kopipeistinant į Notepad prirašo šiukšlių ir taip toliau.
Paprastas_zmogus 2012-06-05 16:41
Pastaraisiais metais? Skype virto tragedija daug seniau. Paskutinė NAUDOJAMA Skype versija buvo 3.8, kuri su Windows 7 jau tvarkingai nebeveikė. Ta versija buvo dar gan nebloga. Nei labai apkrauta mygtukais, nei labai reikli resursams. Na o paskui išėjo 4.0... O varge vargeli, kas per parodija... Na ir nuo tada Skype (Windows) tapo absurdu, o ne programa. Ir tai su MS nieko bendro neturėjo... Matosi, kad Microsoft prie Skaipo dar nespėjo nagų prikišti. Akivaizdžiai vis dar dirba tie patys žmonės, nes jeigu MS kažką pradėtų daryti, manau rezultatas būtų daug geresnis. Mano akyse jie atrodo įrodę, kad gali sugalvot įdomių dalykų ir moka kurti patogius produktus.
rwc 2012-06-05 18:34
Na, čia sutinku. Skype žiauriai sugedo, kai ją įsigijo Ebay. Microsofto čia tik vardas, bet nereikia teisinti. Pabandyk Lync - tai Skype atrodys lengva ir grakšti kaip plunksnelė. Nors iš pirmo žvilgsnio, tai grynas Skype klonas. Live Messenger gal truputį "lengvesnis", bet irgi Skype 3.8 neprilygsta, per daug ten visokių integracijų, socializacijų, margumyno. Manau, kad MS Skype nusipirko tik dėl vartotojų kiekio. Kam jiems tiek panašių "all-in-one" komunikacijos programų? Na, bet jei jie tiesiog tiesmukai apjungs feature'us, tai gero rezultato galima nesitikėt.
Pasalietis 2012-06-05 21:20
Įdomi būtu apklausa, kiek vartotojų pereitų į analogiška programa, be visokių pribumbasų ir reklamų (Vokeityjoje gi jos yra), uri leistu naudotis visais, buvusiais skype kontakatais ? Aš asmeniškai tapačia minute ištrinčiau, skype kai gaučiau tokia analogiška programa.
Arthuras 2012-06-05 21:33
Suprantat, jums tai gal ir kliudo, bet eiliniam tūlam vartotojui - kuo mandriau, tuo geriau. Taigi didžioji dauguma, manau, nesuprastų primityvaus dizaino ir pan.
Paprastas_zmogus 2012-06-05 22:24
Nejuokink. Tu tikrai tiki, kad kokia nors močiutei ar kažkieno mamai labiau patiktų toks http://voip.seadvd.com/media/seadvd.com ... -4.0-2.jpg negu toks http://indigolinestudio.com/wp-content/ ... ac-osx.jpg ? PS. Apskritai Skaipas turėtų būti toks: http://www.ehomeupgrade.com/wp-content/ ... enshot.jpg