Pasirodė pirmasis „Google“ stalinis kompiuteris (Video)  (32)

Bendrovės „Google“ ir „Samsung“ pateikė rinkai pirmąjį „Chrome OS“ naudojantį stalinį kompiuterį – „nettop“ tipo kompaktišką įrenginį „Chromebox“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir ankstesni „Google“ operacinę sistemą „debesyje“ naudojančių „Chromebook“ nešiojamųjų kompiuterių šeimos nariai, naujasis stalinis kompiuteris remiasi internete veikiančia programine įranga. „Chromebox“ skirtas stacionariam naudojimui ant darbo stalo, prie jo papildomai reikia prijungti norimą monitorių, klaviatūrą ir pelę, praneša „CNet News“. Kita vertus, šį nedidelį, vos 19 x 19 x 3,3 cm dydžio ir 1,2 kg svorio kompiuterį nesunkiai galima pernešti į kitą darbo vietą, kur tik veikia jam būtinas interneto ryšys. „Chromebox“ įdiegtas 2 branduolių 1,9 GHz „Intel“ „Celeron“ procesorius su 2 MB spartinančiąja atmintimi, 4 GB DDR3 (1333 MHz) darbinė atmintis, „Intel“ HD vaizdo posistemė, 16 GB SSD kaupiklis, „Wi-Fi“ (b/g/n) ir „Bluetooth 3.0“ belaidžio ryšio moduliai, „Gigabit Ethernet“ tinklo plokštė, 6 USB 2.0 jungtys (4 užpakalinėje, 2 priekinėje korpuso dalyje), 2 „Display Port“ jungtys, DVI išvestis, integruoti garsiakalbiai, mikrofono ir ausinių lizdai.

Skelbiama, kad „Chromebox“ yra suderinamas su 30 colių įstrižainės monitoriais (vienu metu galima prijungti 2 monitorius, veikiančius HD raiška). Kompiuteris pasikrauna per mažiau nei 10 sekundžių, o atsibunda iš budėjimo režimo mažiau nei per 5. Už papildomą mokestį galima įsigyti „Chromebox“ skirtą firminį pelės ir klaviatūros komplektą.

Kol kas „Chromebox“ pardavinėjamas tik internete, kompiuteris kainuoja 329 JAV dolerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: