„Apple“ įrangos gamykloje kilo maištas, suimti šimtai žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GTRooTube 2012-06-08 11:20
Vargšai kinai, va atu ir galingiausia pasaulio ekonomika.
Acme 2012-06-08 11:45
Tai tik parodo, kokiomis prastomis sąlygomis ir kokioje įtampoje dirba, šitie vergai. Tik parodo, kokia prasta sistema yra kapitalizmas. Prieš pradedant dirbti tie kinai greičiausiai neturėjo valgyti, bet gavo darbo, kuris yra biausiausia vergove, kuri ne ką geresnė negu negu prieš tai buvusią situacija.
Creatium 2012-06-08 11:50
"Kilo maištas". O kad iš tikrųjų susipešė kažkokie tai vyrukai persirengimo kambaryje ir kilo masinės muštynės.
StN 2012-06-08 12:06
"Vasarį „Foxconn“ 25 proc. padidino darbuotojų atlyginimus 25 procentais"
immortallt 2012-06-08 12:13
Taip taip, kapitalizmas kaltas del visko. Del kompo, prie kurio dabar sedi, del kedes, ant kurios sedi, del rubu, kuriuos devi, del mobiliako tavo salia. Taip pat kaltas ir del stogo virs galvos ir t.t. Esme ta, kad Kinijoje prisiveise ju kaip ziurkiu, mazame plote gyvena labai daug zmoniu. Neturi pakankamai kapitalo ir darbo efektyvumas itin zemas, todel taip vargsta. Bet jei paziuresit, kas buvo pries 10 metu, pamatysit ziauriai stipru progresa. Valstybe daro praktiskai geriausia, kas imanoma Kinijai del tam tikru susiklosciusiu situaciju. Nepatinka kapitalizmas ? Eik gyventi i guzta, kuria pasistatysi savo darbu is vietiniu medziagu, be jokios technikos ar pirktu irankiu, medziagu ar zaliavu pagalbos. Atsisakyk PSD, Sodros ir pan. o tada galesi teigti, kad kapitalizmas yra gerai. P.S. vaistus darytis irgi gausi pats, o kompa, jei pasidarysi is molio ir medzio bei zvyro - tada irgi galesi naudotis. Kazin kiek istvertum taip ? (maista irgi auginkis pats)
faktas 2012-06-08 12:34
Na svarbiausia, kad Kinija juda. Atsižvelgiant į valstybės dydį ir judėjimo greitį manau, kad Kinija tobulėja nesuvokiamu greičiu. O algos tame Foxconn'e panašios į daugumos lietuvių algas. Skirtumas tik tas, kad lietuviai turi galimybę rinktis širdžiai artimesnį darbą.
Thorn 2012-06-08 12:55
Ka pavadinime veikia zodis "Apple"? Ar delfi duotu technologijoms.lt per ausis, jei si pakeistu perspausdinamo straipsnio pavadinima? O delfi vietoj as buciau pavadines si straipsni "Po darbo vyrai santykiavo".
Gnostic 2012-06-08 13:05
Prie ko cia kapitalizmas ir tai, kad paimi materija ir paverti ja i naudinga daikta? Keisti tie kapitalizmo garbintojai
titas 2012-06-08 13:27
kapitalizmas sudaro geriausias saligas produkto sukurimui kokybes/kiekybes ir is tiekejo i vartotoojo greiciausio kelio atzvilgiu
Gnostic 2012-06-08 14:13
Viskas ka kapitalizmas sukuria yra tik iliuzija, kad po darbo dienos tas kas dirbo gaus atlygi. Pvz. karta buvo vienas pinigu padirbinetojas, prispausdines nelegaliai milijonus ir pristates dangoraiziu, o kai ji pagavo tai tik padekojo, kad mulkino zmones. Jei tik zmones atsibustu ir imtu kurti talkas, kad ka gero nudirbtu, pastatytu, tai nereiketu ir to kapitalizmo su visom jo blogybem.
bypasser 2012-06-08 14:15
Tiem, kam įdomu, kas iÅ¡ tikrųjų įvyko: [quote]Seven workers at a Foxconn factory in Chengdu went to a restaurant near their dormitory, but began making a ruckus after an argument between the eatery’s owner and his wife “affected their mealâ€
Kirtiklis 2012-06-08 14:31
O socializmas - žmonijos ateitis, ir ypač patinka talkos kai vienas dirba nuoširdžiai, o kitas tik imituoja kad dirba, nes žino kad tas kitas padarys už jį.
progformer 2012-06-08 14:39
Atsiprasau jeigu atrodau siurkstokai, bet pasakei tai mazdaug "kas butu jeigu butu..." Deje taip nera ir greiciausiai nebus todel siulau atsibust ir pradet realia santvarka mastyti, zmones nera angeliukai ir tuo labiau nebuna visada motyvuoti, todel tokie dalykai kaip "rinktis i talkas" neisdegtu, nes zmones patys nezino ko jie nori.
Gnostic 2012-06-08 15:06
Cia ne "kas butu jei butu", o kaip jau yra - net siandiena yra rengiama talka, kur zmones nori pasavanoriaut, pasportuot, kazka nauja ismokt ar tiesiog gerai praleist laika statant kazkam nama, kuriam nereik isleisti tukstanciu kapitalistiniu pinigu uz visokias kvailas architektu ir biurokratu paslaugas. Tik gaila, kad dauguma cia sedinciu yra nutuke sysadminai, kurie karstai tiki, jog zmogus yra egoistiskas padaras, sunkiai pakeliantis pirsta kitu labui. Belieka tik laukt kol daugiau zmoniu atsibus ir ims matyt toliau nei ju nosys.
progformer 2012-06-08 15:51
Kai dar nera tiek daug zmoniu tokiom talkom uzsiimanciu, tol gerai, bet pamastyk logiskai kaip viskas baigtusi jeigu visi taip talkas darytu... cia ne iseitis, zmones skuba, nes mirsta ir dauguma ju bijo mirt. Zmogus yra tik paprastas gyvunas su savais defektais. Kazkaip man toks vaizdas susidaro kad pro rozinius akinius ziuri. Viska butu galima pakeist nebent auginant zmoniu karta atskirai nuo kitu, bet anksciau ar veliau visvien jie prisidetu prie komforto puses, nes mes pasitikime labiau fiziniais jausmais. Gal zmones ir nori ten pasportuot pasavanoriau ir pns, bet abejoju(nors zinau kad tokiu turetu nors vienas but) kurie del to aukotu visa gyvenima. Ir beje kapitalizmas leidzia tau tuom uzsiimt, tai kas blogai? Uzsimanei, kad visi taip darytu? Jau vien tavo netolerancija "sysadminams" rodo, kad visa sita sistema baigtusi lygiai taip pat kaip visos kitos. Kaip vienas protingas zmogus pasake - "visa sio pasaulio problema yra ta, kad kvailiai ir religingi zmones yra taip viskuo isitikine, o protingi taip viskuo abejoja".
enternald 2012-06-08 16:35
Lauk miegok, kol kiti atsibus, kol tavo pašalpa baigsis. Spėju tu bedarbis Istorija tavęs nieko neišmokė. Nekalbu apie 19-20 amžiaus nesąmones kalbu apie 17 amžių: http://mises.org/daily/5947/The-Fall-of ... sachusetts . Ne žmonės yra egoistai, o sistema kuri suverčia kaltę už savo skyles žmonių egoizmui. Tos talkos yra vienas didelis pravalas, kuriame tinginystė ir kvailumas yra natūraliai apdovanojimas, o pasiekimai ir pastangos baudžiami. Tie žmonės kurie laiko visuomenę išnyksta arba tiesiog priverčiami tingia mase. Kai tai nutinka ir komunistinis farsas griūna visi tada kaltina egoizmą, kai problema kita. Kapitalizmas baudžia tingius ar nedirbančius ir sutelkia turtą kitų individų rankose, bei įvertina trūkumus ir juos stengiasi suvaldyti. Kapitalizmas sukuria turtinę nelygybę, tačiau eliminuoja etninius veiksnius (produktas naudingas net jei pagamintas kitos tautybės žmogaus), verčia ieškoti globalių partnerystės sprendimų, užuot perėjus į tikrą karą (Komunistinės šalys pjovėsi daug ir baisiai, nes prekybiniai santykiai tampa nevertingi arba kontroliuojami valdžios ir grindžiami nacionalizmu ar šiaip interesu). Kapitalizmas turi trūkumų, bet tai žvaigždutės su totaliu komunizmo ir panašių anarchistinių idėjų kritinėmis spragomis.
deivec 2012-06-08 16:45
padidino 25 proc... bet jeigu nebutu niekas zudessis...butu dar metus toks pat atlgynimas.... baisi situacija...
Shinigami 2012-06-08 17:00
Viskas priklauso nuo pasiūlos ir paklausos. Ten yra tiek žmonių, kad darbo jėgos pasiūla žymiai lenkia jos paklausą. Todėl jie samdo daugiau žmonių už mažesnį atlyginimą nei mažiau žmonių už didesnį. O kuris iš variantu geresnis? Kas pasakys? Ar geriau daugiau palikti be jokių pajamų ir mažiau su didesnėmis pajamomis, ar mažiau be pajamų ir daugiau su mažesnėmis pajamomis? Nes visų išlaikyti nesugebą. Socializmas tik ant popieriaus gražiai atrodo, o praktikoje mėšlas. Nes jei viskas bendra, tai nėra prasmės ir stengtis. Nėra prasmės daryti kažką racionaliai ir ekonomiškai. Juk vis tiek gausi tą pati atlyginimą. Tuo tarpu kapitalizmas išryškina, kad žmonės nėra lygus. Vieni gimsta pranašesni už kitus ir dėl to gyveną geriau, kai kitiems tenka stengtis labiau ir gyventi prasčiau. Ir jei tik pažiūrėsi tai iš kart tai pamatysi. Nes beleko iš gatvės nepaimsi ir nepakeisi vietoje Sabonio. Nes jis tūri ūgį, taigi krepšinyje jis pranašesnis už kitus. It šita nelygybę lėmė gamta, o ne kapitalizmas. Taip yra ir kitose srityse. Vieni yra pranašesni už kitus, todėl yra ir ekonominė nelygybė.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-06-08 17:21
Sorry, bet man neaišku, prie ko kapitalizmas ir Kinija?
Shinigami 2012-06-08 19:17
Dėl to kad dėl visko kaltas kapitalizmas. Net ir dėl to jog Kinijoje komunizmas