„Samsung“ papasakojo, kaip saugojo „Galaxy S III“ paslaptis  (7)

Kompanija „Samsung“ savo oficialiame tinklaraštyje papasakojo apie saugumo priemones, kurių buvo imtasi, ruošiant išmanųjį telefoną „Galaxy S III“ (pastarasis, kaip žinia, buvo anonsuotas gegužės mėnesį). Pagrindine saugumo tarnybos užduotimi tapo būtinybė neleisti nutekinti bet kokios informacijos apie naująjį produktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam buvo patvirtintas reglamentas, kuris leido kontroliuoti bet kokius veiksmus, susijusius su „Galaxy S III“. Gauti prieigą prie laboratorijos, kurioje buvo kuriamas „Galaxy S III“, galėjo labai siauras specialistų ratas. Šių žmonių identifikacija prieš įeinant į patalpas buvo vykdoma specialių kortelių skaitytuvais ir pirštų atspaudų skeneriais. Kaip visuomet tokiais atvejais, darbai buvo vykdomi po ypatingos paslapties skraiste. Visiems, kas dirbo su nauju išmaniuoju telefonu, buvo uždrausta pasakoti apie atliekamus darbus bet kokiam asmeniui, net ir šeimos nariui.

Mano vyriausias sūnus mokosi šeštoje klasėje“, – pasakoja vyriausiasis Samsung inžinierius Byung Joon Lee. „Jis žino, jog aš užsiėmiau „Galaxy S“ ir „Galaxy S II“ kūrimu. Todėl, manau, jis numanė, kad dalyvauju naujame projekte. Kiekvieną kartą, skaitydamas internete naują pranešimą apie „Galaxy S III“, jis klausdavo manęs, ar aš dirbu prie naujo modelio. Į tai man tekdavo atsakyti, jog nežinau. Tais momentais jausdavausi tikrai nekaip“.

Ruošiantis anonsui, buvo sukurti trys skirtingi „Galaxy S III“ prototipai, kurie net laboratorijos viduje buvo transportuojami uždarose dėžėse. Už „Samsung“ biuro ribų prototipai partneriams buvo pristatomi pačių korėjiečių kompanijos darbuotojų tiesiogiai, be jokių tarpininkų. Kiekvieno prototipo atveju netgi būdavo keičiamas komponentų dizainas, o tai netgi buvo sukėlę tam tikrą specialistų nepasitenkinimą, jog jų darbas – nieko vertas, jei viskas keičiasi taip žaibiškai. Antra vertus, komercinių paslapčių saugojimas šiais laikais – itin brangus malonumas, taigi tenka imtis ir gana drastiškų priemonių. Juolab, kad ir kitos didžiosios korporacijos, matyt, elgiasi panašiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: