Energijos valdymui skirtos „Android“ programos „žudo“ baterijas?  (13)

Kaip žinia, ne visos programos „Android“ operacinėje sistemoje yra vienodai geros, o kai kurios apskritai padaro daugiau žalos, nei naudos. Apie tai kalba ir eksperimentą atlikę mokslininkai iš Purdue universiteto (JAV), kurie liejo paskutinį prakaitą, kad galėtų surasti energetiniu požiūriu neefektyvių „Android“ programų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau mokslininkai jau buvo išsiaiškinę, jog kai kurios programos naudoja per daug sisteminių resursų reklamos rodymui (pavyzdžiu gali būti populiarusis „Angry Birds“). Dabar gi apskritai aptikta, jog daugelis sprendimų, esančių el. parduotuvėje „Google Play", naudoja elektros tiekimo maitinimo posistemei valdymo programinę sąsają (API), kurios turi rimtų klaidų.

Kalbant konkrečiau, amerikiečių mokslininkai aptiko programų, kurios naudojama energijos valdymo API bei „Android“ esantį „Wave Lock“ funkcionalumą bei neleidžia išmaniesiems telefonams pereiti į „miego režimą“ ir taip sutaupyti energijos.

Teigiama, jog maždaug ketvirtadalis programinės įrangos kūrėjų naudoja energijos valdymo API neteisingai, o tai gresia visai realiomis problemomis – baterija gali visiškai išsikrauti vos per penkias valandas. Reikia pažymėti, jog nurodyta problema yra gana paplitusi, kadangi iš 187 bandytų programų 42 turėjo minėtų klaidų. Taigi dar kartą galime įsitikinti, jog kiekybė nebūtinai atitinka reiškia kokybę: didelis programų (ypač nemokamų) pasirinkimas yra gerai, tačiau dažnai gali tekti sumokėti tikrai didelę kainą kiek vėliau, ir tai gali tekti daryti kiekvieną dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (13)