„Google“ spartina balsu valdomo asmeninio asistento kūrimą?  (0)

2011 metų pabaigoje kompanija „Apple“ pristatė „iPhone 4S“, o kartu ir asmeninį balsu valdomą asistentą „Siri“. Konkurentai jau turėjo panašius sprendimus, tiesa, jie buvo žymiai prastesni. Šiemet „Samsung“ mums pristatė „S Voice“, tačiau „S Voice“ nebus diegiamas į visus „Android“ telefonus. Nenuostabu, jog ir „Google“ nutarė kurti savo „Siri“ variantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai „Wall Street Journal“ pranešė, kad „Google“ pradėjo spartinti „Siri“ konkurento kūrimą.

„WWDC 2012“ metu „Apple“ pristatė šeštąją „iOS“ versiją, kurioje atsirado tokie patobulinimai, kaip „Apple Maps“ ir stipriai patobulintas „Siri“ asistentas – nuo šiol jūs galite rezervuoti staliukus restoranuose (tiesa, nežinau, ar tai veiktų Lietuvoje), kalbėti su „Siri“ apie sportą ir dar daug kitų dalykų, kurių neturi „S Voice“ ar kiti konkurentai. Ir tai yra viena iš tų priežasčių, kodėl „Google“ sunerimo.

Tiesa, „Google Play“ programėlių parduotuvėlėje jau galima rasti įvairių virtualių asistentų, bet esminis skirtumas tame, kad tie asistentai nėra giliai integruoti pačioje OS, taip kaip „Siri“, todėl jais naudojantis nejaučiame realios naudos – tai dar viena priežastis, kodėl „Android" reikia virtualaus asistento.

Deja, bet kada „Google“ išleis „Siri“ konkurentą – nepranešama, bet šio asistento debiuto galima tikėtis per „Android Jelly Bean“ bei „Google Nexus Tablet“ pristatymą, kuris kaip spėjama, vyks per „Google I/O“ renginį – birželio 27-29 dienomis. O dar viena bloga žinia yra ta, kad lietuviams iš šių asistentų daug naudos nėra, nes jie nepalaiko lietuvių kalbos. Beje, ko gero galima galvoti, kad jeigu ir „Android“ turės savo asmeninį asistentą, tai greičiausiai to paties reikės laukti ir iš „Microsoft“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Erik Murin
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: