„Calxeda“ demonstruoja ARM procesorių pranašumą prieš „Intel Xeon“  (6)

Kompanija „Calxeda“ jau anksčiau buvo pareiškusi, kad nemato jokių problemų naudoti ARM procesorius serverių sistemose. Kad žodžiai neliktų vien žodžiais, kompanija paskelbė vieno iš testų rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O jie akivaizdžiai demonstruoja triuškinantį keturių branduolių „Calxeda EnergyCore ECX-1000“ (1.1 GHz) mikroschemos pranašumą prieš keturių branduolių „Intel Xeon E3-1240“ (3.3 GHz) procesorių.

Dvikovoje „teisėju“ tapo testas „ApacheBench 2.3“, o pagrindiniu palyginimo parametru tapo užklausų per sekundę skaičius ir energijos suvartojimo lygis. Serveris su „EnergyCore ECX-1000“ mikroprocesoriumi taip pat turėjo 4 GB DDR3L-1066 operatyviosios atminties, 250 GB talpos 7200 aps./min. standųjį diską su SATA sąsaja, o programinės platformos pagrindą sudarė operacinė sistema „Ubuntu Server 12.04“ ir „Apache Server 2.4.2“.

Sprendžiant iš palyginamosios lentelės, esant panašiam spartos lygiui, serveris su ARM procesoriumi naudojo 15 kartų mažiau elektros energijos. Rezultatai leidžia suprasti, jog ARM architektūros sprendimai be didelio vargo turėtų įsitvirtinti serverių segmente ir būti naudojami atlikimui tokių užduočių, kurios reikalauja atlikti daug trumpų operacijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: