Pasirodė daugiau informacijos apie "Google" planšetinį kompiuterį  (2)

Planšetinių kompiuterių rinka jau artimiausiu metu turėtų pasipildyti dar vienu nauju žaidėju. Kitaip sakant už keleto dienų vysiančiame „Google I/O“ renginyje turėtų būtų anonsuotas „Google Nexus 7“ planšetinis kompiuteris, o tuomet iš didžiausių telekomunikacijomis besiverčiančių kompanijų savo planšetės neturės tik „Nokia“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš oficialų šio įrenginio pristatymą portalui „Gizmodo Australia“ pavyko gauti detalų techninių charakteristikų sąrašą, kuriame taip pat nurodoma ir galima planšetinio kompiuterio kaina.

Kaip ir buvo manyta iki šiol „Google“ planšetinio kompiuterio gamyba užsiima „Asus“ bendrovė, o pats įrenginys turės optimalų ir jau visiems įprastą 7 colių ekraną. Bene įdomiausia būtų sužinoti paties paieškos giganto komentarą, kodėl kaip gamintojas buvo pasirinktas „Asus“, o ne „Samsung“. Toks klausimas gali kilti dėlto, kad iš internete paviešintų nuotraukų akivaizdu, kad „Nexus 7“ tiesiog turėtų būti didesnė „Galaxy Nexus“ išmaniojo telefono kopija, kurio gamintojas, kaip žinome yra „Samsung“.

Praktiškai neabejojama, kad „Google I/O“ metu taip pat bus pristatyta ir „Android“ operacinės sistemos versija „Jelly Bean“. Būtent šią atnaujintą platformą naudos ir „Nexus 7“ planšetinis kompiuteris. Vis dėlto, kaip teigia „Gizmodo Australia“ ar tai bus „Android 4.1“ ar „Android 5.0“ jų turimame techninių charakteristikų sąraše nenurodoma.

„Gizmodo“ taip pat teigia, kad „Google“ planšetinis kompiuteris turės „GeForce“ 12 branduolių grafinį bei 1,3 GHz keturių branduolių „Tegra 3“ centrinį procesorių, 8 arba 16 GB vidinės bei 1 GB operatyviosios atminties. Be to, taip pat minimos ir tokios ryšių funkcijos kaip NFC ar WiFi bei „Google Wallet“ paslauga.

Įdomu yra ir tai, kad planšetinis kompiuteris turės tik 1,2 megapikselių kamerą priekyje, o galinėje dalyje kameros turėtų būtų atsisakyta. Kol kas tai gana sunku paaiškinti, tačiau reikia sutikti, kad tai galbūt visai teisingas sprendimas. Kitaip sakant kiekvienas planšetinio kompiuterio savininkas tikrai turi ir išmanųjį telefoną, todėl kameros atsisakymas planšete neturi sukelti didelių problemų. Be to, ir pats fotografavimo procesas su planšetiniu kompiuteriu atrodo šiek tiek juokingai.

Na ir pabaigai svarbiausias aspektas – kaina. Nutekėjusioje dokumentacijoje teigiama, kad 8 GB „Nexus 7“ versija kainuos 199 JAV dolerius, o 16 GB – 249 JAV dolerius. Jeigu „Gizmodo Australia“ pateikiama informacija pasitvirtins, praktiškai galima manyti, kad tokių techninių charakteristikų planšetinis kompiuterius gali atsirėžti didelę rinkos dalį, o į nuvažiuojantį traukinį įšokantį „Google“ dar labiau padidinti savo metines pajamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)