Prieš Didžiąją Britaniją – neįtikėtino masto kibernetinės atakos  (1)

Didžiosios Britanijos slaptoji tarnyba (MI5) kovoja su neįtikėtino masto kibernetinėmis atakomis prieš Jungtinę Karalystę, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakydamas pirmąją viešą kalbą per dvejus metus MI5 vadovas Jonathanas Evansas pirmadienį perspėjo, kad nusikaltėliai ir užsienio valstybės naudojasi interneto silpnosiomis vietomis.

Jis pridūrė, kad kibernetinės atakos kelia grėsmę informacijos vientisumui. J. Evansas taip pat perspėjo, kad Londono olimpiada yra patrauklus taikinys teroristų grupuotėms, tačiau teigė, kad šalies tarnybos rengiasi atremti šiuos išpuolius. Dėl šios priežasties olimpiada nebus lengvas taikinys teroristams, nors nėra abejonių, kad kelios jų grupuotės svarstė galimybės surengti ataką per Londono olimpines žaidynes.

Savo kalboje J. Evansas pažymėjo, kad MI5 kovoja su organizuotu kibernetiniu nusikalstamumu ir kibernetiniu šnipinėjimu, kurį remia užsienio vyriausybės. „Silpnąsias interneto vietas išnaudoja ne tik nusikaltėliai, bet ir valstybės. Tai, kas vyksta, iš tiesų stebina“, – teigė J. Evansas. Jis pridūrė, kad anksčiau dėl valstybinių kibernetinių atakų daugiausia buvo kaltinamos Rusija ir Kinija.

„Tai yra grėsmė vyriausybės informacijos vientisumui, konfidencialumui ir prieinamumui bei verslui ir akademinėms institucijoms“, – sakė J. Evansas. Anot MI5 vadovo, pavojuje atsiduria ne tik valstybės paslaptys, bet ir infrastruktūros saugumas, intelektualinė nuosavybė ir slapta komercinė informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)