Mokslininkai sukūrė užpurškiamo akumuliatoriaus technologiją (Video)  (0)

Jungtinių Valstijų Rice universiteto mokslininkai pademonstravo užpurškiamo ličio jonų akumuliatoriaus darbą. Pastarasis, kūrėjų komandos teigimu, gali būti panaudotas praktiškai ant bet kurio kieto paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baterija sudaryta iš tam tikrų sluoksnių, kurie užpurškiami kartu su dažais. Sluoksnių pagalba galima gauti praktiškai visus elementus, kurie naudojami paprastuose akumuliatoriuose: teigiamas ir neigiamas srovės kolektorius, anodas ir polimerinis separatorius.

Eksperimento metu mokslininkai dažais padengė devynias paprastas keramines plyteles, kurios paprastai klijuojamos vonios kambariuose. Tokiu būdu gautas akumuliatorius maždaug 6 valandų laikotarpyje galėjo elektra aprūpinti keletą dešimčių šviesos diodų, iš kurių buvo sudarytas žodis „RICE“ (universiteto garbei). Buvo palaikoma 2,4 V įtampa. Maždaug po 60 įkrovimo/iškrovimo ciklų, mokslininkų teigimu, baterijos talpos sumažėjimas buvo labai nežymus.

Mokslininkai ir toliau dirba prie šio projekto, nuolat tobulindami purškiamų baterijų technologiją. Dabar Rice universiteto atstovai ieško naujų elektrolitų, kurie leistų „piešti“ baterijas ne tik uždarose patalpose. Kada ši perspektyvi technologija galėtų pasirodyti serijiniuose produktuose, kol kas nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)