„Google“: „Android“ fragmentacija priklauso nuo gamintojų  (0)

Korporacijos „Google“ mobiliųjų technologijų kūrimo padalinio viceprezidentas Hiroshi Lockheimer, kuris vadovauja „Android“ plėtrai, mano, jog įrenginių, naudojančių senesnes programinės įrangos versijas, skaičius mažės, tačiau taip pat priduria, jog „Google“ nežada vadovautis tokia strategija, kurią taiko, pavyzdžiui, „Apple“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hiroshi Lockheimer teigia, jog „Google“ niekada nedarys taip, kaip „Apple“, kai dauguma „iPhone“ ir „iPad“ vartotojų gauna atnaujintas programas beveik iškart po to, kai pasirodo nauja operacinės sistemos versija. “Sektorinė „Android“ versijų diagrama visuomet skirsis, kadangi mūsų ekosistemų prigimtis yra skirtinga. Todėl aš manau, kas viskas yra tvarkoje“, – teigė jis.

Vėliau Hiroshi'is Lockheimer'is paaiškino: “Kai kuriems gamintojams mūsų išleistos naujos OS „Android“ versijos pasirodymas reiškia tik kūrimo ciklo vidurį, kadangi jie negali tą pačią valandą pateikti jos savo vartotojams. Tai priklauso nuo gamintojų – kokias jie turi užduotis: kai kurie nori būti pirmi, kiti stengiasi išleisti sprendimus su visiškai perdaryta aplinka. „Android“ – atvira OS, todėl mes pageidaujame, jog gamintojai turėtų laisvę.“

Dažniausiai „Android“ įrenginių vartotojai turėtų susitaikyti su tuo, jog nauja operacinė sistema vėluos pateikti į jų mobilius įrenginius. Ir netgi išmaniųjų telefonų serijos „Nexus“ savininkai dėl tam tikrų priežasčių negali iš karto pasinaudoti nauja operacinės sistemos versija. Tiesa, ne taip seniai „Google“ pažadėjo būti punktualesne su „Nexus“ serijos įrenginiais, kurie naudoja „švarią“ „Android“ versiją. Taip pat reikėtų pažymėti, jog vartotojai dažnai patys sprendžia vėluojančių „Android“ problemą, įdiegdami neoficialius OS rinkinius.

Kaip žinia, vos ne kiekvienas „Android“ įrenginių gamintojas stengiasi pakeisti vartotojo grafinę sąsają, kad taip būtų galima išsiskirti iš kitų konkurentų produkcijos. Kartu taip pasiliekama galimybė pareiti prie kitų atvirų operacinių sistemų, pakeičiant tik platformą, tačiau ne aplinką. Tokia gamintojų politika, natūralu, kompanijai „Google“ nėra naudinga, kadangi tada jos interneto tarnybos dažnai tampa antraeiliu dalyku.

Kad leistų aiškiai suprasti savo partneriams, jog paieškos giganto interesų negalima ignoruoti, kompanija iš pradžių išleido išmaniuosius telefonus „Nexus“, o neseniai ir planšetinį kompiuterį „Nexus 7“, kurio kaina (199 $) yra tikrai patraukli, ypač atsižvelgiant į technines specifikacijas. Kai kas netgi šiam įrenginiui žada sėkmę, net ir atsižvelgiant į kai kuriuos jo trūkumus (ar „Google“ planšetė bus pasmerkta sėkmei, dar teks pamatyti). Kad ir kaip bebūtų keista, naujojo „Google“ mobiliojo įrenginio užsakymas teko ne įsigytai „Motorola", o daug sėkmingiau šioje rinkoje besisukančiai ASUS.

Ekspertų teigimu, kompanijos „Motorola“, savo laiku išleidusios pirmą etaloninį planšetinį kompiuterį „Xoom“, laikas dar ateis. O kol kas „Google“ nusprendė neerzinti partnerių, kad būtų išsaugotas lojalumas „Android“ platformai – užtenka vien „Nexus 7“ su „švaria“ „Android 4.1 Jelly Bean“ pasirodymo fakto. O ta naujiena, kad šis planšetinis kompiuteris bus pardavinėjamas už savikainą, prideda papildomo entuziazmo. Beveik visi „Google“ partneriai neturi galimybės būti tokie dosnūs, kadangi jie uždirba iš aparatinės įrangos pardavimų, o ne paslaugų.

Kalbėdamas apie „Nexus 7“, „Google“ viceprezidentas Hiroshi'is Lockheimeris teigė, jog aukštos raiškos ekranas ir galimybė skaityti knygas tapo minimaliais planšetinio kompiuterio reikalavimais. Jis pažymėjo, jog naujos intelektualaus pagalbininko „Google Now“ galimybės, kurios pagrįstos naršymo Internete istorija, paieška ir kitais duomenimis, taps svarbiu „Android“ platformos išskirtinumu toje rinkoje, kurioje dabar dominuoja „Apple“.

Siekdama parodyti, jog kompanija nepakeitė savo požiūrio į „Android“ atvirumo strategiją, „Google“ anonsavo platformai skirtą kūrimo instrumentų rinkinį (PDK), taip siekdama pritraukti kuo daugiau programuotojų ir gamintojų prie mobilios operacinės sistemos. “Mes suteikiame galimybę žmonėms, kuriantiems aparatinę dalį, prisijungti lygiagrečia prie mūsų darbų; tai leis paspartinti atnaujinimų pasirodymą ir suteiks mikroschemų kūrėjams bei gamintojams laiko, kuris būtų išnaudotas pilnai savo produktų optimizacijai prie naujų [Android] versijų.“, – teigė H. Lockheimeris.

„Google“ viceprezidento mano, jog toli gražu ne visi vartotojai žino, kokia operacinės sistemos „Android“ versija veikia jų išmaniuosiuose telefonuose, nors tai yra gana svarbu. Jis teigia, jog paskutiniai kompanijos žingsniai leis po tam tikro laiko sumažinti telefonų ir planšečių su senomis „Android“ versijomis skaičių, tačiau paskutinį žodį vis tik tars patys gamintojai, o ne paieškos gigantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: