ARM serveriui užteko dviratininko pagamintos energijos (Video)  (0)

Šiandien serverių segmente dominuoja „x86“ architektūros sprendimai, tačiau ateityje situacija gali pasikeisti – kompanija ARM kėsinasi pasirodyti rinkoje, kurioje dabar viešpatauja „Intel“. Pagrindinis ARM procesorių privalumas – jų energetinis efektyvumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, iš ARM trūkumų galima paminėti nedidelį produktyvumą, suderinamumo su didžiuliu serverinės programinės įrangos parku trūkumą ir 64 bitų instrukcijų nepalaikymą absoliučioje daugumoje ARM mikroschemų.

Eiliniu ARM architektūros mikroschemų energetinio efektyvumo įrodymu tapo demonstracija, kurioje dalyvavo HP serveris su kompanijos „Calxeda“ sukurtais ARM procesoriais, dviratininko Jon Masters raumenų jėga bei dviratis. Žinoma, prireikė kai ko daugiau: 400 W inverterio (įtampos keitiklio), nepertraukiamo maitinimo šaltinio su iškrauta 35 Ah baterija. Bet kokiu atveju, Jon Masters sugebėjo palaikyti 32 ARM branduolių darbą vien sukdamas dviračio pedalus. Visa tai buvo parodyta renginyje „Red Hat Summit".

Demonstracija, iš esmės, yra tik yra įrodymas, kad ARM serverius galima maitinti ganėtinai originaliais būdais. Tai taip pat yra vienas iš reklamos variantų, galbūt kiek verčiantis susimąstyti apie kai kurių fantastų prognozes: pastarieji savo vizijose dažnai regi, kaip prieš žmoniją sukilę robotai ateityje gali priversti „dvikojus“ minti dviračių pedalus ir taip generuoti energiją. Na, o jei rimčiau, kai kurie jau kalba ir apie papildomą naudą patiems žmonėms: kovojant su viršsvoriu, kartu galima sukurti ir papildomą naudą ne tik sau. Susipažinti su šia įgyvendinta idėja galima žemiau pateikto vaizdo klipo pagalba:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)