Išmaniesiems telefonams skambinimo funkcija nereikalinga?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2012-07-07 09:44
Logiška. Didesnioji naršymo internete dalis persikelia iš PC į mobilų įrenginį.
Shinigami 2012-07-07 09:52
Sakinys be ryšio. Išmanusis telefonas nėra telefonas - tai išmanusis telefonas. Kurio pagrindinė paskirtis ir nėra skambinimas. O visų galų meistras. Jis jau sukurtas su mintimi būti šveicariškų peiliuku su daugybę panaudojimo galimybių. Todėl sakyti, kad jis tokiu tampa yra klaidinga. Aš tai iš vis nenaudoju nei telefono, nei išmaniojo telefono. O naudoju planšetinį kompiuterį su skambinimo galimybę.
kurmis 2012-07-07 11:07
Reikalinga, reikalinga ta skambinimo f-ja. O kam nereikia, tai jie nemoka naudotis išmaniuoju telefonu ar nežino jų paskirties.
Creatium 2012-07-07 11:37
O kur sakoma, kad kažkam jos nereikia? Tekste užduodamas retorinis klausimas, kuris ateityje gali tapti gana svarbiu. Populiarėjant ir tobulėjant bevielio interneto technologijoms, pingant paslaugoms tas klausimas ar reikia skambinimo funkcijos gali tapti net labai rimtu. Ypač, jeigu atsiras galimybė tokia pačia kaina ar net pigiau skambinti per internetą. Telefoninis ryšys liks nebent tik mažai išsivysčiusiose šalyse. Panašiai kaip ir laidinis telefonas. Dabar jau retas, kuris tokį turi savo namuose, bet turint omenyje tai, kad koks nors TEO suteikia galimybę išvis nemokamai šnekėti laidiniu telefonu Lietuvoje. Tad su skambinimu per išmaniuosius bus panašiai (nežinau kaip pavadinti tą ryšį, kurį naudoja mobilieji telefonai, gal - mobiliuoju?) ko gero. Kaip ir su sms paslauga. Jau dabar kiek operatorių tiesiog nemokamai (tiesa, už tam tikrą mokestį) suteikia tūkstančius sms per mėnesį. Ateitį ko gero išvis mokėti nebereikės, jeigu išpopuliarės visokie iMessage ir kt. fintai.
faktas 2012-07-07 14:16
Labai gera įžvalga. Tik ateityje krentant pelnui iš skambučių ir SMS, ryšio teikėjai pergalvos interneto kainas, filtruos ryšį.
Shinigami 2012-07-07 19:52
Ateityje išplitus Mezon internetui ir visiems tel turint 4G ryši, visi mobiliuju operatoriai bus iš vis pamiršti
rimasD 2012-07-07 20:22
Kompiuterių protėviai - skaičiavimo mašinos irgi buvo kuriamos atlyginimams skaičiuoti, bei begaliniams Gosstato statistiniams duomenims skaičiuoti. Tik vėliau pamatė, kad galima kurti joms įvairias programas, ir jų vartojimo diapazonas smarkiai prasiplečia. Dabar jau, su PC, nors yra kalkuliatorius, juo vargu ar kas naudojasi.
faktas 2012-07-07 21:04
... jei 4G teikėjai, siekdami pelno, patys nesugalvos uždėti kokių nors mokesčių ant Skype, Facebook ir pan..
g3n1us 2012-07-07 22:31
Šiaip galima kalbėtis per google talk, skype ir kitus čatus, bet čia ne Japonija, todėl neapseisim be skambučių dar ilgai.
moo 2012-07-08 08:53
Jei kalbėti apie skambinimo funkciją (apie ką ir kalbama straipsnyje) , t.y. nesvarbu ar klasikiniu būdu ar internetu yra skambinama, tai išmanieji telefonai be skambinimo funkcijos taptų tiesiog mažais kompiuteriais. Kaip skambintume? Reikėtų atskiro įrenginio būtent tam arba naudotis taksofonais (tokių dar yra?) Kiek iš Jūsų (na gal ne ta publika, reiktų klausti ne geek'ų) imtų su savimi papildomą prietaisą? Trumpai tariant, nors naudojama yra daug kam, bet dažniausiai tas naudojimas yra laiko "užpildymas" tarp vieno pagrindinių f-cijų - balso pokalbių. Be skambinimo funkcijos - daug kas nebesitampytų papildomo kompiuteriuko.
Pjovėjas 2012-07-09 09:53
Aha, kažkaip klausimas suformuluotas nekorektiškai, užtai ir tiek spekuliacijų dėl atsakymų interpretavimų Pokalbių funkcija niekur nesidės, o pokalbiams tai koks skirtumas kokį "kanalą" naudosi? vis tiek pokalbiai liks Beje, kažkas čia nurašinėjo kalkuliatorius, nes yra PC. Tai perlenkė lazdą: dirbu finansų srityje, tai kalkuliatorius vis tiek reikalingas, nes nu pvz., tiesiog fiziškai daugumoje atvejų patogiau ir greičiau, negu PC. (mažų mažiausiai vien dėl to, kad PC reikia kelių papildomų klavišų spaudinėjimų, kad bent jau tarp langų pašokinėt
immortallt 2012-07-09 23:54
Finansinio kalkuliatoriaus ne pernelyg daug duomenu jei yra, kompas dar greit nepakeis.