JAV Gynybos ministerija nori žymiai ištvermingesnių robotų  (2)

JAV Gynybos ministerijai priklausančios agentūros DARPA atstovai pareiškė, jog pagrindinė ir didžiausia šiuolaikinių robotų problema yra per maža ištvermė, kai jie dirba su autonominiais energijos šaltiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DARPA, intensyviai besidarbuojanti karinėms reikmėms skirtuose moksliniuose tyrimuose, paskelbė, jog pradeda įgyvendinti unikalią programą M3 Actuation.

Pastarosios programos tikslas – per artimiausius metus robotų efektyvumą padidinti net 2000 %. Pagrindinė dabartinių robotų energetinio efektyvumo problema yra jų judėjimas. Jei žmogus ir gyvūnai tūkstančius metų vystėsi, siekdami maksimaliai sumažinti sunaudojamos energijos kiekį judėjimo metu, tai su dabartinėmis mašinos dar ne viskas yra taip gerai, kaip norėtųsi.

Programos M3 Actuation dėka agentūra DARPA esamos problemos sprendimui planuoja pritraukti trečiųjų šalių specialistus. Vienas iš projekto kūrėjų Gillas Prattas pareiškė, jog DARPA yra atvira bet kokia idėjai, susijusiai su robotų technologijomis. Bet kuris norintis pasidalinti savo mintimis, gali pasinaudoti agentūros puslapiu. Kaip žinia, Lietuvoje taip pat yra šviesių protų, kurie užsiima robotų kūrimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)