JAV povandeniniai robotai pasiruošę kovai su Iranu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unnam3d 2012-07-21 16:43
tie karai.. galėtų jų nebūti.. viskas dėl principų, pinigų,gal valdžios. kam visi šitie karai, negi negalima taikiai- ne. gaila, žmogus kapos kitą žmogų ,kol gyvas bus. .
SpAcE 2012-07-21 16:51
Toks jau zmogus yra... Jei nebutu buve karu tai jau ir marse butume buve ir daug geresnes technologijas tureje...
unnam3d 2012-07-21 17:14
būtent
g3n1us 2012-07-21 17:19
Aš prieš karus, bet džiuku, kad yra JAV, tai bent visokius Iranus nusodina.
Donattello 2012-07-21 18:52
Tokie žodžiai kaip - nusodina, duoda atkirtį, smūgis žemiau juosmens. ir tt. yra Televizijos ir spaudos žodeliai. Kad nesukelti blogų emocijų, tarsi karas būtų dviejų mažamečių vaikų peštynės. ... Realybėj yra kitaip: Sprogdinami pastatai, taškomi į gabalus žmonės- vyrai, moterys, vaikai. milijonams baisūs sužalojimai, žodžiu baisios nepagydomos ligos, o ir išgyvenę pavydi mirusiesiems. Dar nuo vietnamo karo laikų. niekas nepasikeitė. Tik ginklai. Matyt jau kitaip ir nebus.
Rukis 2012-07-21 19:47
Jei ne karas, apskritai kalbant jei ne noras turėt daugiau, gyvent geriau nei kaimynas, jei ne KONKURENCIJA mes vis dar sėdėtumėm palmėj ir valgytumėm bananus. Pagalvokit kiek būtent pažengė žmonija šaltojo karo metais. Nei JAV su vakarų Europa, nei SSRS su Kinija nenorėjo vieni kitiems nusileist todėl reikėjo demonstruot "raumenis". Kadangi branduolinis ginklas kaip ir neleido sukelt dar vieno pasaulinio karo, teko imtis kitų priemonių. Kosmosas, technologijos, statybos ir kitų sryčių varžybos sukėlė teigiamą efektą visai žmonijai. Būtent konkurencijos dėka žmonija eina į priekį, o karas yra viena iš konkurencijos formų. Geriausias variantas būtų aptikti nežemišką gyvybę/civilizaciją. Juk žmonija gautų bendrą priešininką. Po tokio įvykio prasidėtų tikri "Žvaigždžių karai" ir dar nematytas technologinis šuolis
g3n1us 2012-07-21 20:29
Na, taip praktiškai karinių technologijų ir entuziazmo dėka į mėnulį nusileido pirmasis žmogus. Bet čia žmonės nori pasakyti, kad yra šioks toks error. Už karui naudojamus pinigus galima daugiau pasiekti, nei išžūdyti. Viskas OK, galbūt karinių technologijų dėka apsisaugosime nuo kokio asteroido ar dar ko nors. Iš esmės nereikia daug gilintis, mes esam gyvi organizmai kurie dauginasi ir plinta, sekantis žingsnis plitimas už žemės ribų. Tarpusavio karai gali būti sustabdyti tik randant bendrą ir daug stipresnį už mus priešą visai žemės žmonijai. Taip, pikti ateiviai gali suvienyti žmoniją.
azotas 2012-07-21 21:27
Na dabar jaigu didziosios valstybes kariautu viena tarp kitos tai kaip ensteinas sake nezinau su kokiais ginklais zmones kovos per 3 pasaulyni, bet per ketverta su akmenim ir lazdom. Taip, kad reikia atsargiai nieks nesako, kad technologinis progresas yra blogai, bet priejom toky laika, kai jau patis galim susinaikint su savo sukurtom technologijom.
SpAcE 2012-07-21 23:35
Kad tik sulaukciau tokiu laiku, kai bus aptikta nezemiska gyvybe/civilizacija.
nulis0 2012-07-22 21:32
Eik pasiskaityk kurnors keliuose kariniuose konfliktuose per pastaruosius 40-50m dalyvavo Iranas ir kiek JAV... Taigi jeigu tikrai nenori karo- rinksies Iraną... Kam Iranui karas? Jie sėdi ant naftos bačkos, treti pagal dydį naftos eksportuotojai pasaulyje, kam jiems visa tai prarast? Kad ir debilai valdžioj, bet tikrai tiek dar mąsto. O JAV neturi ką prarast, kelis milijardus, kuriuos į skolą nurašys ir kareivių, kuriuos gražiai palaidos ir viskas. O išloš tik priėjimą prie naftos... Ko pasėkmes pajusi TU, nes brangs kuras... Taipkad tikėkis, kad niekas Irano nepuls..
g3n1us 2012-07-22 22:03
Teisingai, jiems prarast nėra ką, bet lengvai gali pakeisti pasaulį, kad Europa ir JAV būtų jų vietoje, o jie mūsų (naftų kainų ir tiekimo manipuliacijų dėka). Aš apie išsivystymą, išsilavinimą, laisvę ir t.t. Dėl kainų, tai klysti, karas, kad perimti naftos kontrolę ir sulėtinti naftos tiekimo ir kainų kėlimo manipuliacijos pasekmes, tuo pačiu neleidžiant didinti fizinės galios pasaulyje, žmonėms, kurie kaprizingai pumpuoja naftą. Šaip kainos kilo prieš konfliktus ir tebekyla. Jiems branduolinio ginklo nereikia, aš nepasitikiu jų politika. Nenustebčiau, kad susikūrę branduolinį ginklą laikinai sustabdytų naftos tiekimą arba kainos taptų visiškai nebevaldomos, o daugiau priklausytų nuo užgaidų nevykdymo ar politinių ambicijų. Užtenka prisiminti istoriją apie dujų užsuktą kranelį. Be to pats žinai musulmonų požiūrį apie kitatikius. Jiems nereikia įsibėgėjimo ir galios tol, kol dauguma piliečių neišsilavins ir nepradės žiūrėti į dievus, kaip žiūri Europiečiai ir JAV gyventojai. Draugų Irane neieškočiau, o ir nenorėčiau būti vienas iš jų gyventojų, nors piliečiams dujos nemokamos. Jei nepastebėjai, tai kuras greičiau augo prieš visus sukilimus, o ne po jų. Taip, aš mažo istorinio laikotarpio gyventojas, bet man ne vis vien. Tiesiog viskas daug sudėtingiau, nei vienas laimingas, o kitas ne. Niekas nepapasakos, kaip viskas sudėtinga, tuo labiau, kad tai yra labai egoistiška iš JAV ir Europos pusės. Ne iš čia emigruoja žmonės į ten, o iš ten į čia ir ne be priežasties.
enternald 2012-07-23 23:02
priėjimas prie naftos reikštų didelį impulsą JAV energetikai ir pramonei (ne tik JAV, gal ir Viduržemio jūros regionui, nes ten eksportuojama nafta) ir gana prastus ženklus Kinijai. Tas tik yra labai slidus dalykas. Nupiešei, lyg JAV šis karas neapsimokėtų, o tik pultų šiaip neturėdama kur armijos dėti. Be to ar ne Iranas su Iraku kovėsi 1980-1988 net iki tranšėjinio karo lygio. Karui šalis ruošiasi. Šis karas labai slidus daiktas, JAV suinteresuota karu dėl naftos, Iranas net be JAV pastangų suteikia pretekstą (islamiškai orientuota propoganda, fundamentalistiniai žaidimai - ir viskas iš Irano informacijos ir rėmimo priemonių). Ar JAV puls? - didelis klausimas. Dar didesnis, kaip viskas klostysis, jei karas įvyks.
g3n1us 2012-07-24 01:34
Būtent, nauda didžiausia JAV, bet tuo pačiu nelieka ant ledo ir Europa. Prisiminkit Libiją. JAV iškart norėjo įsikišti, bet visi pradėjo verkšlenti, tada geriausiems savo draugams - Anglams, paaiškino kodėl verta prisijungti visam NATO. Anglai žiūrėjo atsargiai, o likusi Europos dalis dar pasyviau. Bet ilgai netruko, kai pamatė, kaip greitai pradeda kilti naftos kainos ir tada prasidėjo. Įsikišo daugiau nuomonių ir pakilo naikintuvai iš Europos. Negalima sakyti, kad prie Libijos kišo nagus tik JAV, nes tai netiesa.