NFC technologija tampa įsilaužimo į telefonus įrankiu  (0)

Near Field Communication (NFC) leidžia mobiliems įrenginiams, kurie yra arti vienas nuo kito (ne daugiau kaip 10 cm) apsikeisti duomenimis per bevielį ryšį. Technologija suteikia galimybę apmokėti savo pirkinius ir paslaugas bevieliu būdu, taip pat gauti įvairią informaciją. Tačiau kaip teigia ekspertai, NFC gali tapti puikiu įrankiu nusikaltėlių rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Las Vegase (Nevada, JAV) vykstančioje Black Hat konferencijoje pademonstruota, kaip galima įsilaužti į išmanųjį telefoną bei jį kontroliuoti NFC technologija.

Išmaniojo telefono nulaužimo galimybę NFC technologija parodė žymus saugumo srities specialistas Charlie Miller, kuris savo laiku aptiko galimybė paleisti iPhone kenkėjišką kodą, atrado daug rimtų pažeidžiamumų naršyklėje Safari ir t. t.

C. Miller teigimu, viena iš saugumo problemų, susijusių su NFC ryšiu, nulemta jos realizavimo būdo operacinėje sistemoje Android. Kalbama apie instrumentą Beam, kuris leidžia keistis įvairia informacija – kontaktais, nuotraukomis, vaizdine medžiaga.

Persiunčiant URL adresą, priimantis įrenginys atidaro interneto puslapį automatiškai, neduodamas vartotojui galimybės atmesti užklausos. Pasinaudodamas šia galimybe, C. Miller parodė, kaip pasyvia NFC žyma ir pažeidžiamumu naršyklėje galima užvaldyti išmanųjį telefoną.

Be to, IT saugumo ekspertas išsiaiškino, jog atakas prieš Android išmaniuosius telefonus ir kai kuriuos Nokia mobilius įrenginius galima atlikti, šiems atsiuntus pažeistus NFC signalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(7)

Komentarai (0)