Nuomonė: kur geriausia saugoti atsargines duomenų kopijas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

miskoartojas 2012-07-30 15:37
"O ką renkatės jūs savo duomenims išsaugoti?" Na, kad jau paklausei tai galiu atsakyti... kalbant apie straipsnį, tai jis gan kvailokas ir nelabai suprantu koks tikslas propoguoti cloud storage jei 1. Serveriai užsienyje ir failai siunčiami lėtai (kalbu apie online HD filmų žiūrėjimą ir lossless muzikos klausymą nesaugant į HDD); 2. Eiliniam LT piliečiui per brangu. Alternatyva yra Home FTP serveris. Šiuo metu paskutiniai wireless routeriai, kurie kainuoja 400-500Lt turi USB jungtis ir liedžia užkurti FTP serverį. Kaina būtų tokia: 1. Routeris 500 Lt max 2. HDD 1TB 350 Lt max viso: 850 Lt 1 TB dviem metams į priekį (tiek yra routerio garantija, o iš tikro tai gal ir 5 į preikį...), o internetą ir taip visi turit. +namie gigabitinis greitins, kitur Lietuvoj min 10Mbit/s. Tuo tarpu Cloud storage 500 GB - 499$x2.8 = 1397 Lt 1 metams so so...
TOMAZZ 2012-07-30 19:24
Radai ka lyginti, kazkoki isorini hdd su kompanijos teikiancios storage paslaugas serverine. Tu gali garantuoti, kad tas diskas nenueis saibom? Nors ir labai maza tikimybe, bet vistiek kelis tukstatncius kartu didesne nei, kad duomenys dings pas paslaugos tiekeja.
syberex 2012-07-30 22:34
O paslaugos teikejas gali garantuoti , kad jo diskai nenueis saibom ? Ar cloud storage teikejas gali garantuoti, kad jo serveriai nebus apvogti ? Ar cloud storage teikejas gali garantuoti, kad mano informacija nenutekes ? Atsakymas vienas - NE. Tai tie patys kompai tie patys HDD tik su backupu, kuri namu vartotojas taip pat sekmingai gali pasidaryti pats. Nematau reikalo kelti kazkur savo info i interneta, kur tu nezinai ar tavo informacija nepaklius i blogas rankas, tuo labiau kad nepazysti zmoniu kurie tavo informacija priziures, nezinai ju gebejimu pasirupinti tavo duomenu saugumu. O jei dar rysio sutrikimai, o tau duomenu reikia dabar ? As matau tik viena - kad tai naujai atsirandanti nisa verslininkams, kurie skuba is to pasipelnyti, o vartotojams tai visiskai nenaudinga.
blizzard 2012-07-30 23:00
Viskas kaip ir bankai, geriausias bankas piniginė po tavo kaklu ir nieko kito, saugiau niekur kitur nebus. Paprastam namų vartotojui manau užtenka 1TB HDD o jeigu kokiai muzikai tai ir didelės talpos flash per akis. Po šiai dienai viską į DVD diskus rašau ir problemos nematau, jie pas mane nesimėto kur papuola, nuo dulkių apsaugoti ir laikomi tik kaip backup, jeigu kada gyvenime prireiks, tai bent kelis kartus juos bus galima panaudoti kad atkurt turėtą informaciją ir po to vėl gali kitą kopiją pasidaryt už pigiau nei 20-30lt.. tik tas laiko užima.. Tokiam vartotojui kaip aš nematau prasmės vaidint kažkokį VIP kuriam reikia cloudo su 100gb storage apsaugoto passwordais ir dar kokiu velniu. Normalios įmonės užseimančios žemės matavimais tų cloud serverių nenaudoja o pasitiki paprastom skaitmeninėm ir popierinėm bylom savo ofisuose, o čia mat cloud kompiuterija pareklamuos. Klausimas ar yra tokie duomenys kuriuos būtų verta kelti į cloud sistemą ir kartu tokie duomenys kuriuos būtų saugu ten laikyti? kažin, kažin, nebent muzikos įrašai. Kiekvienas protingas pilietis nepirks papildomos vietos cloude tam kad ten laikytų piratinės muzikos įrašus kurie nieko nekainavo, lygiai taip pat protingas žmogus cloude nelaikys konfidencialios informacijos..
AP0323 2012-07-31 08:25
vaiku nuotraukoms 5 GB per 5 metus prikaupus + dropbox + home PC + work pc+ minus.com - pakankamai saugu...
Smėlis 2012-07-31 08:48
Nuo durnumo vaistų nėra. Dar pasakyk, kad nėra jokių backup'ų nuotolinėje vietoje. Ir popieriniai dokumentai laikomi nuo ugnies ir vandens neapsaugotose lentynose. Jei taip, tai bijau pagalvoti kaip elgiasi nenormalios firmos...
immortallt 2012-07-31 09:49
Syberex, tu turbut koks nors snipas ar slaptasis agentas, arba tiesiog siaip susireiksmines egocentrikas paranoikas. Niekam tie tavo duomenys neidomus. Hard'as namie kaip back-up - netycia nuvirto - ups ir nebera duomenu. Buvo stiprus elektros islydis - ziurek ir nusprogs kompas ir HDD kartu. O siaip uz 100GB sumokejau kazkur 80LT uz metus back up. Paskaiciavau taip - prarandu dienos darba - man kainuoja nuo 100 iki 150LT. Prarandu savaites darba - 500-750LT. Skaiciuojam ar apsimoka. Beje, nuo kada cloud storage skirtas filmams ziureti on demand ?
Ryciuks 2012-09-06 14:25
Geriausia laikyt informacija į "flash" atmintines arba kompaktinius diskus. Mažiau kainuoja negu išoriniai kietieji diskai ten 200,300,500GB arba 1TB atminties. Nepropaguoju tų debesies technologijų,nes hacker'iai visuomet tokius duomenis gali nulaužti. Kitas dalykas,didžiausias saugumas ir duomenų išlaikymas yra pats žmogus,kuris sugeba tvarkingai surašyti ir sudėti informacija į vieną vietą.
syberex 2012-09-13 16:03
Nei snipas nei slaptasis agentas ir man labiau patinka buti savo duomenu seimininku , o ne duoti kazkam seimininkauti. O tu tikras kad niekam mano duomenys neidomus ??? As tai nebuciau toks tikras. Seip jau konkreciai gal mano duomenys ir neidomus niekam, bet yra zmoniu kurie dirba su tikrai labai idomiais duomenimis . Tik isivaizduok kas butu jei jie nuteketu.