„Google“ atidėjo iš „debesies“ grojančio rutulio išleidimą (Video)  (0)

Bendrovė „Google“ pranešė atidedanti savo skaitmeninio grotuvo „Nexus Q“, kurį jau buvo galima iš anksto užsisakyti internetu, išleidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rutulio formos „Nexus Q“, kurį valdo „Android“ operacinė sistema, skirtas jungti prie televizoriaus ar garso sistemos. Jis suteikia galimybę transliuoti muziką ar filmus iš „debesies“ – nuotolinių interneto serverių. „Nexus Q“ turi „Ethernet“ laidinę jungtį ir belaidžio „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir NFC ryšio galimybę. Šiame grotuve yra 16 GB vidinės atminties. Grojaraščius gali sudarinėti keli „Nexus Q“ vartotojai, jei tik jie yra prisijungę prie to paties belaidžio vietinio tinklo (WLAN), kaip ir „Nexus Q“. Valdyti grotuvą galima naudojantis išmaniuoju telefonu ar planšete su „Android“ operacine sistema.

„Nexus Q“ „Google“ pristatė birželio pabaigoje vykusioje konferencijoje „Google I/O“ ir pirmuosius grotuvus išdalijo jos dalyviams. Birželio 27 dieną bendrovė internete pradėjo priiminėti išankstinius „Nexus Q“ užsakymus. Buvo pranešta, kad šis grotuvas kainuos 299 dolerius.

Netrukus po įrenginio pristatymo jis susilaukė nemažos kritikos dėl per didelės kainos ir per menkų galimybių. Neaišku, ar būtent dėl šių priežasčių buvo priimtas sprendimas atidėti „Nexus Q“ išleidimą. „The Verge“ skelbia, kad šiuo metu išankstiniai „Nexus Q“ užsakymai nutraukti, o vartotojai informuojami, kad įrenginys netrukus bus pateiktas rinkai, tačiau konkreti data nenurodoma.

Pasak „Google“ atstovų, grotuvo pateikimas vartotojams atidėtas dėl siekio pagerinti jo funkcionalumą. „Mes gavome atsiliepimų iš pirmųjų „Nexus Q“ naudotojų. Jie nori, kad grotuvas veiktų geriau“, – sakoma bendrovės išplatintame kreipimesi į norinčius iš anksto užsisakyti šiuos įrenginius.

Taip pat pranešama, kad tie, kurie jau buvo pateikę išankstinį užsakymą, savąjį „Nexus Q“ gaus nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: