„VMware“ žengia į debesų technologijų rinką su projektu „Zephyr“  (6)

Zefyru kartais vadinamas silpnas vakarų vėjas. Kai kam tai yra tiesiog eilinis saldumynas. Tačiau šis apibūdinimas ne visai tinka projektui „Zephyr“, bylojantis apie kompanijos „VMware“ žengimą į rinką, kurioje „Amazon“, „Microsoft“ ir „Google“ „debesys“ jaučiasi esą padėties šeimininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai drąsus ir, galbūt, būtinas žingsnis, tačiau „VMware“ partneriai sunerimę dėl perspektyvų. Jie tikrai nesidžiaugia „VMware“ kaip tiesioginiu konkurentu, jiems nepatinka tai, kad apie projektą jie sužinojo tik iš žiniasklaidos – kompanija jų neinformavo iš anksto. Pati gi „VMware“ pareiškė, jog gandų ir spekuliacijų nekomentuoja. Tačiau ar iš tikrųjų tai yra tik gandai? Šaltinių teigimu, „VMware“ įsigijo didžiąją dalį erdvės Nevadoje (JAV) esančiame duomenų centre (DC) ir per paskutinius keletą mėnesių ją naudojo projekto „Zephyr“ beta versijai įdiegti. Tarnyba, savaime suprantama, dirba su „VMware“ „debesų“ programine įranga, naudoja „EMC Avamar“ duomenų saugojimo sistemą ir CISCO UCS skaičiavimų platformą.

Projektas „Zephyr“ ne itin baugina tuos partnerius, kurie naudoja specializuotus sprendimus. Amerikiečių kompanijos „Green House Data“, teikiančios „vCloud“ tarnybos paslaugas, įkūrėjas ir prezidentas Shawn Mills mano, jog „VMware“ ateis į viešų „debesų“ paslaugų rinką su agresyvia kainų politika, tačiau dėl klientų praradimo jis nesijaudina.

Savo ruožtu, ekspertai įžvelgia aiškias paraleles tarp „VMware“ projekto „Zephyr“ ir produkto „Microsoft Business Productivity Online Services Suite“ (BPOS), kuris dabar yra „Office 365“ dalis. Pastarasis, beje, taip pat sukėlė tikrai nemažą protestų audrą iš partnerių pusės, dalis iš jų taip ir nesugebėjo prisitaikyti prie naujos rinkos padėties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)