„VMware“ žengia į debesų technologijų rinką su projektu „Zephyr“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-08-09 13:09
Pratesiant apie debesis... Čia tik IT kompanijos svaigsta ir galvoja apie debesis, tai būtų svajonių išsipildymas, nes nebebūtų nelegalaus softo, manau didesnė žmonių, o ypač verslo dalis niekada ir nesupras debesų prasmės. Čia tik nebent lietuviškai firmelei, kurią įtikina euforijos pakylėtas administratorius, bandydamas sau pasilengvinti gyvenimą ir atsikratyti dalies atsakomybės.
markar 2012-08-11 13:36
g3n1us, tu visiškai teisus dėl piratavimo, debesyse to daryti praktiškai neįmanoma. O dėl verslo tu visiškai klysti. Net ir smulkus verslas jau seniai vengia nelegalaus softo. Debesys manau paskatins Open softo sužibėjimą. O ir licenciją nusipirkti yra pigiau kartais, nes įsivaizduok, kad firmai reikia tik buhalterinės apskaitos programos kuriai pakanka resursų: 1 GB RAM, 1 GHZ CPU ir 20 GB HDD. Kaip manai kas pigiau? Ar tokius resursus nusipirkti debesyse ir sumokėti už licenciją ar laikyti savo serverį ir nemokėti už licenciją?
g3n1us 2012-08-11 14:22
Pavyzdžiui nemažai įmonių samdosi buhalterius, nors užtektų buhalterijos paslaugų tiekėjų. Sėdi jų buhalteriai ir beveik nieko neveikia, o už tai darbdavys moka nemažus pinigus, kurie viršija išlaidas vos ne 10 kartų, kaip manai, ar čia jie kvaili? To nesuprasi, kol neturėsi įmonės. Kaina kartais nėra svarbus reiškinys, kaip uždarumas ir savo duomenų pilna kontrolė. Jie tiesiog nori, kad jų duomenys būtų pas juos, o ne pas kitus. Tai labai lygintina su debesimis. Tiesiog verslininkai nori viską kontroliuoti patys ir yra paranojiški. Pasitikėjimo niekas nesukels, kai visokie dropbox nulaužiami.
markar 2012-08-11 15:25
Žiūriu su akiplėša susidūriau. Manes nepažįsti, o teigi, kad neturiu įmonės, aiškini, kad verslas bijo debesų nors esu įsitikinęs, kad tai tik tavo nuomonė, nes faktus aš žinau ir galų gale virtualaus serverio (debesų) visas administravimo teises gali pasilikti pats verslininkas ir jis viska valdys lygiai taip pat kaip laikydamas serverį savo biure kur tikrai nėra užtikrintas elektros, interneto, aušinimo tiekimas kaip duomenų centre.
markar 2012-08-11 15:36
O dėl verslininkų paranojos nusikalbėjai visiškai, nes tokia paranoja serga tik tie kurie turi ką slėpti t.y. juodi pinigai. O kurios pvz. slepia technologinius sprendimus yra milžiniško dydžio ir pvz. samsungui niekada neprireiks debesų, nes net neabejoju, kad jie turi savo duomenų centrą.
g3n1us 2012-08-11 15:39
Akiplėša ar ne akiplėša, kalbu iš patirties. Mačiau ir įmonių šnipų ir kaip samdo buhalterius dėl to, kad nenutekėtų informacija, kaip hakeriai siūlo konkurentams duomenis ir t.t. Todėl geriau man nepasakok savo nesamonių. Aišku kinietiško stiliaus šūdversliui penkiems metams užtenka debesų, bet rimtesnės įmonės nebent gelbėdamosis nuo bankroto eis prie debesų. Suprask, tuos tavo debesis puls iš visų kampų, kaip JAV saugumą. Apsaugai išleidžiami milijonai su laiku ne tik nebus pigiau, bet priešingai, naudosimės mažesniais resursais už brangiau. Atsvarą duos tik resursų paskirstymas. Todėl nemanau, kad labai čia kažką išloš kažkas ilgajam laikotarpį.