Į orą pakilo didžiausias JAV karinis dirižablis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2012-08-17 08:53
Geras judantis taikinys.
Pjovėjas 2012-08-17 08:58
Aš vis galvoju, kiek tokie dirižabliai naudingi gali būt konfliktų zonose... Įsivaizduoju, kad jie kur kas lengviau numušami nei lėktuvai. Aišku, kad eksploatacija pigesnė, nei lėktuvų, tačiau ar tie "keli" kilometrai pakankamai saugu, kad eilinė gauja jo nenumuštų? Ir kiek tie "keli"?
Xdmin 2012-08-17 09:26
O mane nustebino kad jis neturi saules bateriju, juk jam buti ore nereikia daug energijos, tai jos galetu praktiskai visa energijos poreiki patenkinti.
Vitalijus 2012-08-17 11:14
Ei, klausykit, genijai, gal pentagonui rašykit laišką, gal įdarbins, nes, panašu, kad jūs daug suprantat, žinot kaip ką daryt, gal dar taktikais įdarbins.
Pjovėjas 2012-08-17 11:23
Ponas Vitalijau, prašau skirti, kai bandoma domėtis ir pasitikslint ir kai kabinėjamasi. Pvz., mano poste ironijos ir priekabių nėra, man iš tikrųjų įdomu. O tamstos postas tai tokiu atveju nieko diskusijai neduoda
alach 2012-08-17 13:14
Man irgi dėl numušimo kyla klausimų. Čia u žeberklu tokį nukalt įmanoma atrodo Įdomu kaip jis saugosi nuo tokių dalykų.
Tir4elis 2012-08-17 13:30
Kaip saugosis tai niekas nesakys, bet turint minty kiek yra, kad ir ant tankų montuojamų antiraketinių sistemų, bei tai, kad esant reikalui kai kurios iš jų vos ne artilerijos sviedinius numušinėja tai kažkuo ginkluotas šis milžinas tikrai bus . O šiaip labai smagu, kad JAV po "Meikono" žūties pagaliau vėl kažką tokio sukūrė . Belieka viltis, kad pasimokė iš savo andainykščių klaidų ir dar vieno orlaivio dėl kvailos biurokratijos nepražudys..
pld 2012-08-17 13:32
saugo ji aukshtis kuriam skraido, nedamesi zeberklo, o kylant ji saugo jo oda ish kevlaro ir dar kazkokiu medziagu, su pistoletu ir nepershausi, na bent taip porashyta wiki.
immortallt 2012-08-17 13:40
Geriausias ginklas pries priesus - itikinti, kad jie jo negales sunaikinti. Pvz apie amerikonu tankus rode dokumentika. Tai jau afgane ir irake, kol atviroje vietoje kovojo, tol jiem buvo daug kas dzin - pramusti sudetinga labai. Tuo tarpu ju vienas suvis, jei priesai pakankamai durni ir trajektorija gera iki dvieju tanku nuimdavo. Kaip manot, ar daug kas norejo su jais susiremti ? O siaip is tikruju smalsu, kaip jis daugiau apsisaugo. Tiem kam reikia ir taip suzinos, o civiliam tiesiog smalsu. Kitas dalykas, as irgi pradzioj pamaniau, kad bus panaudoje saules baterijas kokias, kad buvima ore maksimizuoti ir buti kuo maziau priklausomais nuo kuro, ka dabar pakankamai daznai jie akcentuoja
SaMaras 2012-08-17 15:26
|Saulės baterijos nemažai sveria, be tas dar turbūt ne taip baisu.. juk nejungsi tiesiai nuo baterijų variklių, nes vos saulei pasislėpus ar apsiniaukus matorai stotų, taigi jiems reikia akumuliatorių, kurie sveria dar daugiau už saulės elementus... esamos galios tiekimo sistemos vistiek nemanau kad būtų galima atsisakyti... taigi naudingas krovinys ženkliai sumažėja, sistema ženkliai sudėtingėja.. Dėl apsaugos tai manau kad jis gali būti naudojamas tik visiško oro erdvės pranašumo atveju, kai priešas PLG visai neturi arba turimi pajėgumai apsiriboja NZRK. nes kitu atveju tai tikrai turėtų būti lengvas taikinys. Bendrai mastant jis kaip žvalgybinė platforma man net nelabai ir patinka... yra galimybės stebėti per palydovus, yra BPO, yra žvalgybiniai lėktuvai... tai virš galvos kabantis milžiniškas cepelinas mano manymu bus gerai matomas nuo žemės.. nebus netikėtumo, visada galėsi stebėti jo judėjimą, ir žinoti jo pozicijas. Taigi vienintelis pliusas pigumas. Kaip krovinių gabenimo platforma į sunkiai prieinamas vietoves atsižvelgiant į kaštus gal ir idomesnis reikalas, bet 7t, ir dar 50km/h... hmz... nekažką... Na 7t valdomų bombų gal jau ir nemažai... jei gali kaboti ir laukti kelias savaites priešininko o tada preciziškai nuleisti bombikę.. tik vėlgi ar tikrai priešininkas nežinos kad kažkas kabo ten jau kelias savaites keletos km aukštyje?